24 / 04 / 2024

Sanayi kuruluşlarına e denetim

Sanayi kuruluşlarına e denetim

Sanayi kuruluşlarına e-denetim geliyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, sanayi kuruluşlarından kaynaklı kirliliğin takibi ve de önlenmesi amacıyla dünyada ilk kez " e-denetim " uygulamasını başlatacak.

Altın yatırımcılarına işte tam bu kadar kazandıracak! Dev bankadan son dakika tahmini geldi, hemen bakın!

Dev ABD'li yatırım bankası Goldman Sachs, faiz oranlarında indirimlerin bu sene emtia fiyatlarına yarar sağlayacağını öngörerek, ham madde fiyatlarının yüzde 15 yükseleceğini kaydetti. Peki altın yatırımcılarına ne kadar kazandıracak? İşte peş peşe gelen o tahminler...

Emekli maaşlarına ek zam gelecek mi? Asgari ücret yükselecek mi? Kulis bilgileri geldi: Emekliler ve çalışanlar dikkat!

Ekonomi Gazetesi Ankara Haber Müdürü Hüseyin Gökçe,  Ankara kulislerinin kaynadığının altını çizerek maaşlar için hükümetin yol haritasını açıkladı. Peki emekli maaşlarına ek zam gelecek mi? Asgari ücret yükselecek mi?

Evlerde yüzde 25 sınır var ama, Vakıflar kiracılarına çok yüksek kira zamları için ihbarname yolluyor!

Konut kira artışlarına geçtiğimiz yıl yüzde 25 zam sınırı uygulaması getirildi. Ancak, Vakıflar bölge müdürlükleri, kiracılarına yaptıkları yüksek zamlarla gündeme geliyor. Milat Gazetesi köşe yazarı Serdar Arseven, X sosyal medya hesabından konuyla ilgili paylaşımda bulundu. İşte o paylaşım...

Ekonomide yaşanan durgunluk konut satışlarına da yansıdı!

Bakyapı Yönetim Kurulu Başkanı ve GYODER Yönetim Kurulu Üyesi Veysel Bakgör yaptığı açıklamada ekonomide yaşanan durgunlukların konut satışlarına da yansıdığını söyledi.

Kamu kurum ve kuruluşlarında işçi alımı ile ilgili yönetmelikte değişikliğe gidildi...

Kamu kurum ve kuruluşlarına işçi alınmasında uygulanacak olan usul ve esasların kaydedildiği hükümleri düzenleyen yönetmelikte değişiklik yapıldığı kaydedildi. İşte haberin ayrıntıları...

İSO'dan ikinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu-2022 açıklaması

İstanbul Sanayi Odası (İSO), eylülde belirttiği “İSO Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu-2022” araştırmasından sonra 500 Büyük şirketlerden daha küçük ve orta ölçekli kuruluşları kapsayan "İSO İkinci 500" araştırmasının sonuçlarını bildirdi.

 Sodexo kart kullanıcılarına büyük indirim! Son bir yılda kartla alışveriş yapanlara 22 milyon liralık indirim!

Çok sayıda kategoriden ve markadan alışveriş imkanı sağlayan Sodexo, kullanıcılarına çeşitli indirimler sunuyor. Şirket, bugüne kadar yaptığı iş birlikleri ve kampanyalar ile son 1 yılda kullanıcılarına toplamda 22 milyon lira tutarında indirim sağlamış oldu.

Ücretli öğretmen ve usta öğretici ek ders saati ücretine zam geldi! İşte zamlı yeni maaşlar...

Öğretmen açığı olan eğitim kuruluşlarına atanan ve ders başı ücret alan eğitmenlerin saatlik ek ders ücretlerinde değişikliğe gidildi. Ayrıca maaşlarına yaklaşık yüzde 25 oranında ilave bir artış yapıldı. İşte detaylar...

SSK ve Bağkur emeklilerinin 2023 Temmuz zammı hesaplanıyor! Emekli maaşlarına ne kadar zam gelecek?

SSK ve Bağkur emeklilerinin 2023 Temmuz zammı resmen peş peşe hesaplandı. Peki emekli maaşlarına ne kadar zam gelecek? İşte tek tek açıklanan o rakamlar...

Memur ve memur emeklileri hemen bakın! Memur maaşlarına ne zaman zam yapılacak? Peş peşe açıklandı! 

Memur maaş zammı ile ilgili son dakika gelişmeleri yakından takip ediliyor. Asgari ücrete Temmuz'da ara zam sinyalinin verilmesinin ardından 'Memur maaşlarına ne zaman zam yapılacak?' sorusu gündem oldu. Peki memur maaşlarına ne zaman zam yapılacak?

Memur Temmuz zammı ne zaman kesinleşecek? Memur maaşlarına ara zam yapılacak mı? Peş peşe açıklandı, hemen bakın!

Memur ve memur emeklisi maaşlarına 6 aylık periyotlar şeklinde zam yapılıyor. Memur Temmuz zammı ne zaman kesinleşecek? Memur maaşlarına ara zam yapılacak mı? Peş peşe açıklandı, hemen bakın!

Milyonlarca aboneyi ilgilendiriyor! Sanayiden sonra konut doğal gaz faturalarında da indirim olacak mı?

BOTAŞ sanayi kuruluşlarına yönelik doğal gaz satış fiyatlarında indirim yaptığını açıklayarak sanayi abonelerini sevindirdi. Şimdi herkes sanayi abonelerine yapılan indirimin ardından bu indirimin mesken abonelerine de yansıyıp yansımayacağını merak ediyor.

Tapu harçlarına rekor zam geliyor! Elini çabuk tutmayan bin pişman olacak! Peş peşe açıklandı, hemen bakın!

Tapu harçlarına rekor zam geliyor... Elini çabuk tutmayan bin pişman olacak... Peş peşe açıklandı! Hemen siz de bir bakın...

Sanayi kuruluşlarına e denetim Haberi

Sanayi kuruluşlarına e denetim

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, sanayi kuruluşlarından kaynaklı kirliliğin takibi ve önlenmesi amacıyla dünyada ilk kez "e-denetim" uygulamasını başlatacak.


Çevre kirliliğine ilişkin tutanaklar, idari yaptırımlar ve buna ilişkin dava süreçlerinin internet ortamından görülmesiyle, sanayi kuruluşları sıkı takibe alınacak.


ÇED İzin ve Denetim Genel Müdürlüğünden edinilen bilgiye göre, sanayi kuruluşlarının izin ve lisanslarının bulunup bulunmadığı, faaliyetleriyle çevre kirliliğine neden olup olmadığı yönünde yapılan denetimler, artık "e-denetim" sistemiyle internet ortamında kayıt altına alınacak.


Böylelikle ülke genelinde çevre kirliliğini önlemek amacıyla yapılan denetimler, tek merkezden görülebilecek. Bakanlığın yanı sıra belediyeler ve sahil güvenliğin aralarında bulunduğu kamu kurum ve kuruluşlarının, deniz temizliği, hafriyat, gürültü kirliliği gibi konularda yaptıkları denetim sonuçları da burada kayıt altında tutulacak.


Kağıttan tasarruf edilecek


Uygulama sayesinde tutanaklar nedeniyle ortaya çıkan kağıt israfı da önlenecek.


Tüm illerde...