19 / 04 / 2024

sancaklar camisi

sancaklar camisi

Büyükçekmece'deki Sancaklar Cami, farklı görüntüsüyle dikkat çekiyor. Caminin dünyaca ünlü Mimarı Emre Arolat, camiyi bir an önce ibadete açmak için son rötuşları tamamlamaya odaklandıklarını anlattı...

Emre Arolat'ın tasarladığı Sancaklar Camisi en iyi dini yapı seçildi!

Emre Arolat'ın tasarladığı Sancaklar Camisi, Singapur’da düzenlenen Dünya Mimarlık Festivali'nde, bu yıl dini yapılar kategorisinde birincilik ödülü aldı. Arolat, Antakya Müze Otel ve Abdullah Gül Üniversitesi Sümer Kampüsü projeleriyle ödüller kazanmıştı

İşte Hira Mağarası şeklinde inşa edilen cami!

Hz. Muhamed'e ilk vahyin geldiği, Mekke'de bulunan Hira mağarasından esinlenerek inşa edilen Büyükçekmece'deki Sancaklar Camisi, yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor.

Sancaklar Camii Dünya Mimarlık Festivali'nde 1. oldu!

Hz. Muhamed'e ilk vahyin geldiği, Mekke'de bulunan Hira mağarasından esinlenerek inşa edilen Büyükçekmece'deki Sancaklar Camisi, yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor.

Kadir Topbaş'tan Çamlıca Camisi inşaatına ziyaret!

Kadir Topbaş'tan Çamlıca Camisi inşaatına ziyaret gerçekleşti. Yapımına geçen yıl başlanan ve Cumhuriyet tarihinde inşa edilen en büyük cami olma özelliği taşıyacak Çamlıca Camisi'nin inşaatı hızla ilerliyor.

Çarşamba Yunus Emre Camisi ibadete açıldı!

Samsun’un Çarşamba ilçesinde 2009 yılında yapımına başlanan Yunus Emre Camisi, törenle ibadete açıldı. Törende konuşan Doç. Dr. Yaşar Yiğit, Türkiye'de 85 bin 500'ü aşkın cami olduğunu söyledi.

Tuzlukçu Merkez Camisi yeniden yapılacak!

Tuzlukçu Merkez Camisi yeniden yapılacak. Tuzlukçu Camileri Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı İbrahim Öncü yaptığı açıklamada, "Yeni yapacağımız cami için hayırsever vatandaşlarımızın maddi desteklerini bekliyoruz" dedi.

Habib-i Neccar Camisi'nin çevresinde turizm atağı!

Hatay'da, Anadolu'nun "ilk camisi" olarak kabul edilen ve avlusundaki Hristiyan mezarlarıyla bu dine mensup kişiler için de önem taşıyan Habib-i Neccar Camisi'nin çevresinde kamulaştırılan yapılarda turizme yönelik restorasyon başlatıldı

İzmir Aliağa Camisi restore ediliyor!

İzmir’in en eski camilerinden biri olan ve Gedizli Ali Ağa tarafından 1672 yılında yaptırılan Aliağa Camisi restore ediliyor. Vali Toprak, bu ata yadigarı ve önemli tarihi değeri ayağa kaldırmanın ve yeniden işlevsel hale getirilmesinin çok önemli olduğun

Bosna Hersek'teki tarihi Alaca Camisi yeniden yapılıyor!

Bosna Hersek'in Foça kentinde, 1992 yılında şehri işgal eden Sırp birlikleri tarafından yıkılan ve Vakıflar Genel Müdürlüğü'nce yeniden inşa edilecek tarihi Alaca Camisi'nde inşaat çalışmaları başladı.

Çamlıca Camisi'nin kaba inşaatı bitmek üzere!

Yapımına geçen yıl başlanan İstanbul Çamlıca Camisi'nin kaba inşaatının yüzde 70'e yakını tamamlandı. Caminin doksanar metrelik 2 minaresinden birinin yüksekliği 30 metreye ulaştı. İşte detaylar...

Çamlıca Camisi'nin minareleri yükseliyor!

Çamlıca Camisi'nin minareleri yükseliyor. Yapımına geçen yıl başlanan caminin kaba inşaatının yüzde 70'e yakını tamamlandı. Caminin doksanar metrelik 2 minaresinden birinin yüksekliği 30 metreye ulaştı.

Edirnekapı Mihrimah Sultan Camisi kubbesi düzeltildi!

Vakıflar Genel Müdürlüğü'nce restore edilen Edirnekapı Mihrimah Sultan Camisi'ndeki hat yazıları konusunda danışmanlığına başvurulan hattat Hüseyin Kutlu, kubbenin en yüksek noktasındaki yazısında bir ayetin yanlış yazıldığını fark etti.

Mihrimah Sultan Camisi'nde kubbedeki yanlış 54 yıl sonra düzeltildi!

Edirnekapı Mihrimah Sultan Camisi'ndeki hat yazıları konusunda danışmanlığına başvurulan hattat Hüseyin Kutlu, kubbenin en yüksek noktasında yer alan küngüre yazısında bir ayetin yanlış yazıldığını fark etti.

Türkiye'nin ilk çelik camisi Altunizade'de inşa ediliyor!

Üsküdar Altunizade'de yapımı süren Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Camisi, 500 ton çelik kullanılarak inşa ediliyor. Türkiye'nin ilk çelik camisi olacak caminin inşaatı 2 yıldır devam ediyor..

sancaklar camisi Haberi

sancaklar camisi

Büyükçekmece'deki Sancaklar Cami, farklı görüntüsüyle dikkat çekiyor. Caminin dünyaca ünlü Mimarı Emre Arolat, "İslam geleneğindeki ilk ibadet mekanlarını örnek aldık" dedi.


Singapur'da düzenlenen Dünya Mimarlık Festivali'nde, bu yıl dini yapılar kategorisinde birincilik ödülü alan, Büyükçekmece'de yapımı tamamlanan Sancaklar Camisi, klasik kubbeli cami mimarisinden farklı görüntüsüyle ilgi uyandırıyor. Toprakla bütünleşmiş bu camide seçici kurulu en çok etkileyen, yapının iç mekanında hissedilen sükunet ve arınmışlık duyguları olmuş. Türkiye'de pek çok ödüllü yapıya imza atan EAA- Emre Arolat Architects'in tasarladığı ödüllü cami için mimarı Emre Arolat, klasik kubbeli ve şatafatlı cami formundan çok farklı bir anlayışla tasarlanan camiyi bir an önce ibadete açmak için son rötuşları tamamlamaya odaklandıklarını anlattı. "Ben bu caminin modern olduğunu düşünmüyorum" diyen Arolat "Tam tersine 500 yıl değil çok...