24 / 04 / 2024

165 yıllık Ceyhan Camisi ibadete açıldı!

165 yıllık Ceyhan Camisi ibadete açıldı!

Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesindeki 165 yıllık Ceyhan Camisi, Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından restore edilerek yeniden ibadete açıldı. Camii'nin inşaatına yaklaşık 600 bin TL ödenek harcandığı belirtildi.



Elbistan ilçesindeki 165 yıllık Ceyhan Camisi, restore edilerek yeniden ibadete açıldı.


Ceyhan Camii’nin (Aşağı Camii) ibadete açıldığı 1850 yılındaki haline dönüştürmek için başlatılan restorasyon çalışması sona erdi.


Ceyhan Camii, Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından ihale edilip, restorasyon çalışmaları tamamlandıktan sonra Cuma namazıyla ibadete açıldı.


Caminin açılış törenine katılan Elbistan Kaymakamı Tuncay Akkoyun, uzun zamandan beridir inşası devam eden Ceyhan Camii'nin restore işleri tamamlandığını belirtti.


Bugün İlk cuma namazını kıldıkları Ceyhan Camii'nin ilçe merkezinde yıllarca vatandaşlara ibadet yapma imkanı sağladığını hatırlatan Akkoyun, şunları kaydetti:


''Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından proje çalışması yapıldıktan sonra ihalesi yapılan ve 3 yıl süren inşaat çalışmasının ardından aslına uygun şekilde restore edilen camii, bugün vatandaşlarımızın da katılımıyla ibadette açıldı. Bizlerde vatandaşlarımızın memnun bir şekilde ibadetlerini yapmalarını gördükçe mutlu oluyoruz. Elbistanımıza hayırlı olsun." 


Restore edilen camii'nin gerek görüntüsü itibariyle gerekse içerisinin yapımında gösterilen hassasiyet ve itinanın dikkat çektiğini belirterek, ''Camimizin restorasyonunun tamamlanarak bugün ibadette açılması Elbistanımız için büyük bir kazanım. Hayırlı uğurlu olsun. Vatandaşlarımız, burada ibadetlerini en güzel şekilde yapacaklardır. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.


Camii'nin inşaatına yaklaşık 600 bin TL ödenek harcandığı belirtildi. 


AA


Geri Dön