28 / 03 / 2024

Aydın'da 429 yıllık cami yeniden ibadete açıldı!

Aydın'da 429 yıllık cami yeniden ibadete açıldı!

Aydın'da 429 yıllık Hacı Ali Ağa Camisi yenileme çalışmalarının ardından yeniden ibadete açıldı. Açılışa Buharkent İlçe Müftüsü Mehmet Karatuğ katıldı...



Aydın'ın Karacasu ilçesindeki Hacı Ali Ağa Camisi yeniden ibadete açıldı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Aydın'ın Karacasu, Yaylalı mahallesi Tavas Caddesi'nde restorasyonu tamamlanan Hacı Ali Ağa Camisi'nin yeniden ibadete açılması dolayısıyla Buharkent İlçe Müftüsü Mehmet Karatuğ tarafından cuma namazı öncesi dua edildi.

Karatuğ, restorasyonun çok güzel yapıldığını ifade ederek, emeği geçenlere teşekkür etti.

Aydın da 429 yıllık cami yeniden ibadete açıldı!

Aydın Vakıflar Bölge Müdürlüğü sanat tarihçisi Hüseyin Yıldırım yaptığı açıklamada, caminin bölgenin en değerli ve güzel ibadethanelerinden olduğunu, kitabelerden yola çıkarak 1591 yılında yapıldığının tahmin edildiğini belirtti.

Aydın da 429 yıllık cami yeniden ibadete açıldı!

Yıldırım, camide 2018'de başlayan restorasyon çalışmalarının tamamlandığını belirterek, şunları söyledi:

"Caminin 4 kitabesi mevcuttur. En eskisi olan kuzeydeki çeşmenin üzerindeki kitabeye göre caminin 1591 yılında yapıldığı düşünülmektedir. Çeşitli dönemlerde deprem ya da doğal afetlerden kaynaklı oluşan hasarlar onarılmıştır. Cami Hacı Mollazade Vakfına bağlı bir camidir. En önemli özelliği içindeki nebati ve geometri süslemeleridir. 19. yüzyılda cami tekrar onarım geçirdiği için o dönemin en önemli özelliklerine göre tekrar inşa edilmiş ve bu halini almıştır."

Aydın da 429 yıllık cami yeniden ibadete açıldı!

Kumkapı Tavaşi Süleyman Ağa Camisi açıldı!


Geri Dön