28 / 03 / 2024

sancaktepe - üsküdar metro hattı

sancaktepe - üsküdar metro hattı

Sancaktepe, Anadolu Yakası’nın yeni cazibe merkezlerinden biri. Bölgenin değerini artıran etkenlerin başında ise inşası devam eden Sancaktepe metro hattı geliyor. Öyle ki, metro hattıyla bölgedeki fiyatlar şimdiden artışa geçti...

Üsküdar-Çekmeköy-Sancaktepe metrosunun 2. etabı açıldı!

Türkiye'de ilk defa sürücüsüz metro olarak faaliyet gösteren Üsküdar-Ümraniye metrosunun 2. etabı olan Çekmeköy hattı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla hizmete açıldı.

Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy Metro Hattı'nın ikinci etabı açılıyor!

Türkiye'nin ilk sürücüsüz metrosunun Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy Metro Hattı'nın seferlerine, ikinci etap olan Yamanevler-Sancaktepe bölümünün deneme sürüşlerinin başlaması sebebiyle ara verildi. 

Üsküdar-Sancaktepe Metro Hattı 2. kısımda son durum!

Üsküdar - Ümraniye - Çekmeköy / Sancaktepe Metro Hattı 2. kısım çalışmaları devam ediyor. İnşaat çalışmaları devam eden metro hattında açılış tarihi netleşmedi. 

Üsküdar-Ümraniye-Sancaktepe Hattı'nda 2. etap heyecanı!

İlk etabı geçen ay açılan Üsküdar-Ümraniye-Sancaktepe Metro Hattı'nın 2. etabı Haziran'da açılacak..

Üsküdar-Ümraniye Metrosu konut talebini artırdı!

Üsküdar-Ümraniye-Sancaktepe bölgelerinden geçen yeni metro hattı ile özellikle ofis fonksiyonlarının yoğun olduğu Altunizade ve Ümraniye bölgesindeki konut talebi artırıyor. 

Üsküdar-Çekmeköy-Sancaktepe metrosu 20 gün sonra açılıyor!

Üsküdar-Çekmeköy-Sancaktepe metrosunun 15-20 gün sonra açılacağını söyleyen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, "Sefaköy-Başakşehir Havaray Hattı’nı iptal edip yerine metro yapıyoruz. Bu hattı bazı metro hatlarıyla birleştireceğiz. " dedi.

Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy-Sancaktepe Metrosu TBMM'de konu oldu!

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, İstanbul Anadolu yakasındaki ikinci metro projesi olan Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy-Sancaktepe Metrosuna ilişkin soru önergesi hazırladı..

Üsküdar-Sancaktepe Metro Hattı'nda test sürüşleri başladı!

Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy-Sancaktepe arasındaki Akıllı Metro Projesi test ediliyor.Projenin 30 Ağustos'ta tamamlanması hedefleniyor.

Üsküdar-Ümraniye-Sancaktepe metrosu 30 Ağustos'ta açılacak!

Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy-Sancaktepe metrosu 30 Ağustos'ta açılacak. Yeni metro hattı ile Üsküdar- Sancaktepe arası 27 dakikaya inecek.

Reysaş GYO merkezini Üsküdar'a taşıdı!

Reysaş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı merkez adresini değiştirdi. Reysaş GYO'nun merkezi Sancaktepe'den Üsküdar'a taşındı.

Üsküdar-Ümraniye-Sancaktepe metro hattı yıl sonunda açılacak!

Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy-Sancaktepe metro hattında çalışmalar hız kesmeden devam ediyor. Türkiye'nin sürücüsüz ilk metro hattı olacak hatla Üsküdar-Sancaktepe arasında yolculuk süresi 24 dakikaya inecek.

Üsküdar-Sultanbeyli arası 30 dakikaya düşecek!

Bu yıl içerisinde açılması planlanan Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy metro hattı Sarıgazi-Sancaktepe-Sultanbeyli’ye kadar uzatılacak. Bu sayede Üsküdar-Sultanbeyli arası yolculuk mesafesi 30 dakikaya düşecek.

Üsküdar-Sancaktepe metrosunda 16 istasyonun 11'i tamam!

Türkiye'nin ilk sürücüsüz metro hattının inşaatı bitmek üzere. Metro tamamlandığında Üsküdar-Sancaktepe arası 24 dakikaya inecek. Metro hattı çalışmalarında, 16 istasyonun 11 tanesinde kaba inşaat bitti ve ince işçiliğe geçildi.

sancaktepe - üsküdar metro hattı Haberi

sancaktepe - üsküdar metro hattı


Kuzeyinde Çekmeköy, güneyinde Kartal ve Maltepe, doğusunda Sultanbeyli ve Pendik, batısında ise Ümraniye ve Ataşehir.. Tüm bu ilçelere komşu olan Sancaktepe, son yıllarda gösterdiği gelişim performansıyla dikkatleri üstüne çekiyor. Bu gelişmenin arkasında yatan nedenler ise çok çeşitli. Bölge herşeyden once yukarıda saydığımız İstanbul’un önemli ilçelerine komşu bir konumda. Merkezi konumunun yanı sıra ulaşım açısından da birçok avantaja sahip. 


Sancaktepe’nin cazibesini artıran bir başka önemli unsur da, yatırımcısına şehrin içinde temiz hava ve sakin bir hayat sunan nadir İstanbul ilçelerinden de biri olması geliyor. Aydos Ormanları’na komşu olması ile bilinen bölgede çok katlı yapılaşmaya izin de verilmiyor. Hal böyle olunca Sancaktepe, yatırımcısına şehrin hengamesinden uzak bir yaşam vaad ediyor. 


Sancaktepe’nin geçmişine bakış 

İstanbul’un bilinen en eski yerleşim yerlerinden biri olan bölge aslında 2008...