18 / 04 / 2024

Sancaktepe metro hattıyla şaha kalkmaya hazırlanıyor!

Sancaktepe metro hattıyla şaha kalkmaya hazırlanıyor!

Sancaktepe, Anadolu Yakası’nın yeni cazibe merkezlerinden biri. Bölgenin değerini artıran etkenlerin başında ise inşası devam eden Sancaktepe metro hattı geliyor. Öyle ki, metro hattıyla bölgedeki fiyatlar şimdiden artışa geçti...




Kuzeyinde Çekmeköy, güneyinde Kartal ve Maltepe, doğusunda Sultanbeyli ve Pendik, batısında ise Ümraniye ve Ataşehir.. Tüm bu ilçelere komşu olan Sancaktepe, son yıllarda gösterdiği gelişim performansıyla dikkatleri üstüne çekiyor. Bu gelişmenin arkasında yatan nedenler ise çok çeşitli. Bölge herşeyden once yukarıda saydığımız İstanbul’un önemli ilçelerine komşu bir konumda. Merkezi konumunun yanı sıra ulaşım açısından da birçok avantaja sahip. 


Sancaktepe’nin cazibesini artıran bir başka önemli unsur da, yatırımcısına şehrin içinde temiz hava ve sakin bir hayat sunan nadir İstanbul ilçelerinden de biri olması geliyor. Aydos Ormanları’na komşu olması ile bilinen bölgede çok katlı yapılaşmaya izin de verilmiyor. Hal böyle olunca Sancaktepe, yatırımcısına şehrin hengamesinden uzak bir yaşam vaad ediyor. 


Sancaktepe’nin geçmişine bakış 

İstanbul’un bilinen en eski yerleşim yerlerinden biri olan bölge aslında 2008 yılında yeni kimliğine büründü. Söz konusu dönemde Ümraniye Belediyesi’ne bağlı olan Sarıgazi ve Yenidoğan ile Kartal Belediyesi’ne bağlı olan Samandıra birleştirildi ve Sancaktepe adı verilen yeni bir ilçe kuruldu. 20 mahalle ve 1 köyden oluşan Sancaktepe’nin konut yapılanması ise çok değil, birkaç sene önceye dayanıyor. Yapılanmanın artmasına paralel olarak nüfusu da artan Sancaktepe’nin belediyeden alınan güncel verilere gore, şu an nüfusu 277 bin. Bu rakam 2012 yılının başında ise 241 bin kişiydi. 


Sancaktepe metroyu bekliyor 

Sancaktepe'yi değerli kılan avantajları arasında ulaşım kolaylığı da geliyor. Nitekim bölge TEM Otoyolu’na 1 kilometre, Şile Otoyolu’na 3 kilometre, Sabiha Gökçen Havaalanı’na da12 kilometre mesafede. Ayrıca Sancaktepe’den Ataşehir, Kadıköy, Topkapı, Mecidiyeköy, Üsküdar, Kartal, Kadıköy, Ümraniye gibi lokasyonlara tek araçla ulaşım mümkün. 


Tüm bunların yanı sıra Anadolu Yakası’na yapılan ikinci metro hattı olan Üsküdar Sancaktepe metro hattı ile ulaşım daha da kolay bir hale gelecek. 2012’de temeli atılan hattın ilk durağı Üsküdar, son durağı ise Sancaktepe olacak. Şu anda inşaatı devam eden metro hattının hizmete girmesi için belirlenen tarih de 2015. Yapımının tüm hızıyla devam ettiği Üsküdar – Sancaktepe metro hattıyla Sancaktepe’den Üsküdar’a gidiş 24 dakikada olacak. Bunun yanı sıra Sancaktepe’den Kartal’a 59 dakika, Yenikapı’ya 36 dakika, Taksim’e 44 dakika, Hacıosman’a 68 dakika, Atatürk Havalimanı’na 68 dakika ve Olimpiyat Stadı’na 78 dakika da gidilebilecek. 


Sancaktepe metro hattı, bölgedeki fiyatları yükseltiyor 

2015 yılında faaliyete girecek metro hattı bölgedeki fiyatları şimdiden etkilemeye başladı. Sancaktepe metrosunun açılmasıyla bölgede ev fiyatlarının ciddi oranda artacağına dikkat çeken RE/MAX Akın’dan gayrimenkul danışmanı Adem Gülbetekin, “Yapımı devam eden Sancaktepe metrosuyla bölgede ulaşım daha da kolaylaşacak ve bu da daha fazla yatırımcının dikkatini çekmeye başlayacak” dedi. Metro inşaatının başlamasıyla Sancaktepe’deki satılık ve kiralık ev fiyatlarında yaklaşık yüzde 25 oranlarında artış gördüklerini de sözlerine ekleyen Adem Gülbetekin, “Ortalama 400 TL’ya kiraladığımız evler, metro inşaatından sonar 600 TL’lere kadar çıktı. Satılık ev fiyatlarında da aynı artış var” açıklamasında bulunarak metro inşaatının tamamlanmasıyla da fiyatlarda yüzde 50’lik bir artış yaşanacağını beklediklerini söyledi. 


Nitekim Adem Gülbetekin’in açıklamalarını sahibinden.com verileri de doğruluyor. Üsküdar – Sancaktepe metro hattında bulunan bölgelerdeki fiyatların değişikliğini ortaya çıkaran verilere gore, Sancaktepe’de kiralık daire fiyatları yüzde 25 artış gösterdi. 


Bölgede sosyal alanlar genişliyor 

Bölgede yapılaşmanın artmasıyla birlikte sosyal alanlarda genişletiliyor. Saint Joseph Küçük Prens, Bilfen, Alev Okulları gibi özel okullar Sancaktepe’de şubeler açarken, bölgede özel ve devlet hastaneleri de açıldı. Bunun yanı sıra Sancaktepe’nin nüfusunun artmasıyla bölgede AVM sayıları da hızla çoğalıyor. 


Sancaktepe’nin yatırımcısına avantaj ve dezavantajları


Markalı konut projelerinin çoğalması 

Sancaktepe – Üsküdar metrosunun açılacak olması 

Genç bir nüfusa sahip olması 

TEM ve Şile Yolu bağlantıları ile ulaşımın kolay olması 

Deniz ve demiryolu ulaşımının bulunmaması 

Gelir düzeyleri arasındaki farklılıklar  



Şebnem BER/Emlakkulisi.com 



Geri Dön