29 / 03 / 2024

Şanlıurfa Haleplibahçe mağaralar

Şanlıurfa Haleplibahçe mağaralar

Şanlıurfa'nın eski yerleşim yerlerinden olan Haleplibahçe ve Tılfındır semtlerinde kentsel dönüşüm başlatılarak Kızılkoyun bölgesi olarak bilenen yerde 387 ev kamulaştırıldıktan sonra yıkılmıştı.

TOKİ'den Şanlıurfa Birecik'e 358 yeni konut müjdesi!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden TOKİ, Şanlıurfa Birecik'te 358 yeni konut hayata geçirecek.

Şanlıurfa Kızılkoyun'da 2. etap yıkım çalışmalarına başlandı!

Tarihi değerleri gün yüzüne çıkartmalara başlayan Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Haleplibahçe havzasında bulunan Kızılkoyun mağaralarının 2. etap uygulaması çerçevesinde yıkım çalışmalarına start verdi.

Şanlıurfa Hamarat Eller Çarşısı yıkıldı!

Şanlıurfa Haleplibahçe'de  bulunan  Hamarat Eller Çarşısı, tarihi yapıların siluetini bozduğu gerekçesiyle yıkıldı.

Şanlıurfa Halerlibahçe Çarşısı'nda 66 iş yeri yenilendi!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, restorasyon çalışması süren Sakıbın Köşkünde incelemeler yaptı ve ardından iş yerleri yenilenen Haleplibahçe Çarşısını dolaştı.

TOKİ Şanlıurfa Karaköprü Maşuk kura sonucu 27.05.2020!

TOKİ Şanlıurfa Karaköprü Maşuk kura sonucu 27.05.2020 haberimizde yer alıyor. İşte TOKİ Şanlıurfa Karaköprü Maşuk kura sonucu 27.05.2020 ve TOKİ Şanlıurfa 2+1 ve 3+1 kura sonuçları...

TOKİ Şanlıurfa Karaköprü Maşuk kura sonuçları isim isim tam listesi 27 Mayıs!

TOKİ Şanlıurfa Karaköprü Maşuk kura sonuçları isim isim tam listesi 2020 haberimizde. İşte TOKİ Şanlıurfa Karaköprü Maşuk kura sonuçları isim isim tam liste 27 Mayıs ve TOKİ Şanlıurfa 2+1 ve 3+1 kura sonuçları...

TOKİ Şanlıurfa Karaköprü Maşuk 600 konut kuraları bugün çekiliyor!

Dar ve orta gelirli aileleri konut sahibi yapan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Şanlıurfa Karaköprü Maşuk 2020 projesinde yer alan 600 konutun kura çekilişi bugün yapılacak...

TOKİ'den Şanlıurfa Merkez'e 292 yeni konut!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Şanlıurfa'da 292 yeni konut inşa edecek. 

Şanlıurfa Kızılkoyun mağaraları için 35 yapı yıkılıyor!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Kızılkoyun mağaralarını turizme kazandırmak için 35 yapının yıkımını başlattı.

Şanlıurfa Haleplibahçe'de cephe yenileme çalışmaları başladı!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi yapıları tarihi mimari dokuya uygun hale getiriyor.

Şanlıurfa Maşuk Mahallesi TOKİ ile gelişti!

Şanlıurfa'da Karaköprü Seyrantepe (TOKİ Maşuk) Mahalle Muhtarlığı için aday olan Yusuf Aslan, inşa edilen TOKİ konutlarıyla bölgenin iyice geliştiğini söyledi. Aslan, ''Sıkıntıları ve eksiklikleri gidereceğim'' diye konuştu.

Şanlıurfa Maşuk Yolu'nun altyapısı tamamlanıyor!

Maşuk bölgesine yeni yol çalışması başlatan Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi bir yandan da bölgedeki alt yapı çalışmalarını sürdürüyor.

Şanlıurfa yatırıma doyacak!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Şanlıurfa'da açılışını gerçekleştirdiği toplu açılış programına yoğun ilgi gösteren Şanlıurfalılara teşekkür etti.

Şanlıurfa Haleplibahçe mağaralar Haberi

Şanlıurfa Haleplibahçe mağaralar

Şanlıurfa'nın eski yerleşim yerlerinden olan Haleplibahçe ve Tılfındır semtlerinde kentsel dönüşüm başlatılarak Kızılkoyun bölgesi olarak bilenen yerde 387 ev kamulaştırıldıktan sonra yıkılmıştı. 


Bölgede yıkılan evlerin altında 59 eski mağara gün yüzüne çıkmıştı. Mağaralardaki bazı bulunan mozaikler ise sökülerek müzeye teslim edilmişti. Yapılan araştırma sonucunda ulaşılan mağaraların Roma döneminden kalma mezarlar olduğu ortaya çıktı. 


Bunun yanı sıra mağaralarda herhangi bir temizlik çalışması başlatılmış değil. Koruma altına alınmayan mağaraların balici ve tinercilerin uğrak yeri olduğunu söyleyen Tılfındır Mahallesi sakinleri durumdan oldukça şikayetçi. Mahalle sakinleri tarihi mağaraların temizlenip koruma altına alınmasını istiyor.(Urfaha) Tarihi mağaralar restore edilmeyi bekliyor Haleplibahçe Mahalle sakinleri, tarihi mağaraların temizlenip koruma altına alınmasını istiyor. 


Şanlıurfa Olay...