19 / 04 / 2024

Şanlıurfa Harran rpojeleri

Şanlıurfa Harran rpojeleri

Tarihin ilk islam üniversitesinin bulunduğu, farklı mimarisiyle turizmin gözdesi Şanlıurfa'nın Harran ilçesinde ziyaretçiler, il Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nce bir kümbet evin restore edilmesiyle yapılacak otelde konaklayacak.

Şanlıurfa TOKİ sonuçları açıklandı mı? İşte TOKİ Şanlıurfa Eyyübiye,Harran TOKİ sonuçları!

TOKİ Şanlıurfa kura çekiliş sonuçları vatandaşlar tarafından araştırılıyor. TOKİ Şanlıurfa Eyyübiye ve Harran sonuçlarına dair detayları belli oldu mu olmadı mı? İşte detaylar!

Şanlıurfa'da metruk binalar yıkılacak!

Şanlıurfa'da Harran kentinin tarihi yapısına zarar veren ve çarpık kentleşmeye neden olan metruk evler için yıkım kararı alındı.

Şanlıurfa Harran Otogarı açıldı!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafındahayata geçirilen Harran Otogar'ının açılışı düzenlenen törenle yapıldı.

Şanlıurfa Harran Şehir Otogarı açılıyor!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Harran Şehir Otogarı büyük açılışa hazırlanıyor.

Şanlıurfa Harran'da yeni imar planları hazırlandı!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından tüm ilçelerde başlatılan gelişim vatandaşların takdirini toplarken, ilçeleri kalkındıracak olan hamleler bir bir gerçekleştiriliyor.

Şanlıurfa Harran'da arazi kavgası! 1 ölü!

Şanlıurfa'nın Harran ilçesinde dün öğle saatlerinde arazi kavgası yaşandı. Kavgada Mehmet Ç., C.K.'nın silahından çıkan kurşunlarla hayatını kaybetti...

2018 Şanlıurfa Harran'ın yatırım yılı olacak!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Harran’da hayata geçirilen kültür merkezi, otogar, semt pazarı ve otopark projelerinde incelemelerde bulundu.

Şanlıurfa Harran'daki cami inşaatı mecliste!

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Şanlıurfa Harran Tuzluca Mahallesi'nde üç yıldır devam eden cami inşaatına ilişkin soru önergesi hazırladı..

Şanlıurfa'da emlakçılar için eğitim protokolü imzalandı!

Şanlıurfa Tüm Emlakçılar Esnaf Odası ile Harran Üniversitesi Sürekli Eğitim ve Uygulama Araştırma Merkezi (HARÜSEM) arasında emlakçıların eğitimine yönelik protokol imzalandı.

Şanlıurfa'ya 35 milyar liralık yatırım!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Şanlıurfa'nın Harran ilçesinde düzenlenen kardeşlik sofrası iftar programına katıldı. Programda, Şanlıurfa'ya yapılan yatırımların toplam değerinin 35 milyar liraya ulaştığı açıklandı.

Şanlıurfa Harran imar onayı bekliyor!

Şanlıurfa'nın Harran ilçesinin imar planı Anıtlar Kurulu onayını bekliyor. Bölgede TOKİ projeleri be modern konutlar için yer açılmış olacak.

Şanlıurfa Harran'ın altyapısı yenileniyor!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, ŞUSKİ Genel Müdürlüğü Harran ilçesinde başladığı alt yapı çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.

Şanlıurfa Harran prestij caddeye kavuştu!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Harran'daki alt ve üst yapı çalışmalarının ardından prestij caddesi kapsamındaki güzergahlarda asfaltlama işlemini tamamladı.

Şanlıurfa Harran rpojeleri Haberi

Şanlıurfa Harran rpojeleri

Şanlıurfa'nın Harran ilçesinde ziyaretçiler, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünce bir kümbet evin restore edilmesiyle yapılacak otelde konaklayacak. Dünyanın en eski yerleşim yerleri arasında gösterilen, Asur ve Emeviler'e bir dönem başkentlik yapan, ilk İslam üniversitesinin kalıntılarının yer aldığı Harran, her yıl yüzlerce yerli ve yabancı turisti ağırlıyor. Halk mimarisinin ürünü konik kubbeli evleriyle turistleri büyüleyen Harran, Şanlıurfa'da en çok ilgi çeken turizm mekanları arasında yer alıyor. Rasathane ve Emeviler döneminden kalma Ulu Cami ise ziyaretçileri adeta tarihe yolculuğa çıkarıyor. 


Yeni projeye ilgi büyük 

Konaklama sıkıntısı nedeniyle ziyaretçilerin gece kalamadığı ilçede, sorunu gidermek için çalışma başlatan İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, koruma altındaki bir kümbet evi, restorasyonunu yaparak butik otele dönüştürmeye hazırlanıyor. İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Aydın Aslan yaptığı açıklamada, Harran'ın...