23 / 04 / 2024

Şanlıurfa Harran imar onayı bekliyor!

Şanlıurfa Harran imar onayı bekliyor!

Şanlıurfa'nın Harran ilçesinin imar planı Anıtlar Kurulu onayını bekliyor. Bölgede TOKİ projeleri be modern konutlar için yer açılmış olacak.



Dünyanın ilk İslam üniversitesinin kalıntıları, surları, iç kalesi ve türbeleriyle açık hava müzesini andıran Şanlıurfa'nın Harran ilçesi, yıllardır beklenen imar planı Anıtlar Kurulundan gelecek onayla tüm projelerin startı verilecek. 


Harran Belediye Başkanı Mehmet Özyavuz, ilçenin en önemli problemi olan imarın artık çözüm aşamasında olduğunu belirterek, ''Harran'da her yer sit alanı görünüyor. Bu da bizim elimizi kolumuzu bağlıyor. Bu yüzden yıllardır birçok projemizi bekletmek zorunda kalıyoruz" dedi. 


Anıtlar Kurulu kararı bekleniyor İmar planı ile ilgili yer altı röntgenini çeken jeoradar raporlarının da Anıtlar Kuruluna teslim edildiğini kaydeden Özyavuz, "İnşallah bu ayın 2'sinde karar açıklanacak. İmar onaylandığı zaman Harran'da tüm sıkıntıları aşmış olacağız. Olumlu kararla birlikte, halkımız daha sağlıklı ve modern konutlarda oturma imkanına da kavuşmuş olacak.  TOKİ  için yer ayırdık. SİT bölgesinden uzakta, çok katlı binalar yapmayı planlıyoruz" şeklinde konuştu. 


İlçe merkezinde nüfus katlanacak Başkan Özyavuz, 6 bin 800 olan ilçe merkezi nüfusunun son dönemde 15 bini aştığının da altmı çizerek, "İmar planı kabul edildiğinde ilçe merkezinde nüfusun müthiş bir şekilde artacağını düşünüyorum. Çünkü daha önce konut sorunu vardı. Memur kesiminin tamamı Şanlıurfa ve Akçakale'ye gidiş-geliş yapıyordu. Ama şu anda bunlarm yüzde 90'ını ilçede tutmayı başardık. İlçemiz daha hareketli, canlı olsun diye. Genel nüfusu 82 bin 500 olan Harran'da daha önce merkez nüfusu yüzde 10, ku s al nüfusu yüzde 90 civarındaydı. Ben tahmin ediyorum ki birkaç yıla kalmaz ilçe merkezi ile kırsal nüfusu yüzde 50-yüzde 50 olur" şeklinde konuştu. Özyavuz, ilçede genel nüfusa ilave olarak 35 bin Suriyelinin de misafir edildiğini kaydetti.


Mücadele Gazetesi


Geri Dön