25 / 04 / 2024

Sapanca ormanları

Sapanca ormanları

Kültür eski Bakanı Ertuğrul Günay, twitter hesabından Sapanca ormanlarındaki yapılaşmayı Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’na şikayet etti. Eroğlu bu şikayete kayıtsız kaldı.

Sapanca ormanlarındaki inşaat iznini kim verdi?

Sapanca ormanlarındaki inşaat izinlerinin, eski adı Çevre ve Orman Bakanlığı tarafından hazırlatılan imar planlarına uygun olarak verildiği ortaya çıktı.

Ertuğrul Günay Sapanca ormanlarındaki yapılaşmayı şikayet etti!

Kültür eski Bakanı Ertuğrul Günay, twitter hesabından Sapanca ormanlarındaki yapılaşmayı Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’na şikayet etti. Eroğlu bu şikayete kayıtsız kaldı.

Sapanca ormanlarındaki inşaat iznini kim verdi?

Sapanca ormanlarındaki inşaat izinlerinin, eski adı Çevre ve Orman Bakanlığı tarafından hazırlatılan imar planlarına uygun olarak verildiği ortaya çıktı.

Sapanca Ormanları'na villa doldu!

Sapanca'ya son birkaç yılda Araplar akın ediyor. İlçeye bağlı göl manzaralı orman ev ve araziler, Türk ortaklı Arap yatırımcılarda satın alınarak, fiyatların 650- 700 bin dolara kadar villaların inşa edildiği Villaköy'lere dönüşüyor.

Sapanca Gölü su seviyesi son durum!

Kocaeli'nin su ihtiyacını karşılayan Yuvacık Baraj'ından Sapanca Gölü'ne yapılan su takviyesi, göldeki su seviyesinin çok yükselmesi nedeniyle durduruldu..

Yuvacık Barajı'ndan Sapanca Gölü'ne su takviyesi sonlandırıldı!

İSU Genel Müdürü Bayram: "Yuvacık Barajı'ndan Sapanca Gölü'ne 3 ay boyunca toplam 12 milyon metreküp su verdik. Bugün itibarıyla su takviyesini durdurduk" şeklinde açıklama yaptı.

Eski Sapanca Belediye Başkanı beraat etti!

Sapanca Gölü'nün kenarında faaliyet gösteren beş yıldızlı otele usulsüz ruhsat verdikleri iddiasıyla yargılanan İbrahim Uslu ve 3 belediye görevlisi beraat etti. İşte dava sürecinde yaşananlar...

Kristal Su Sapanca Fabrikası 8 milyon TL'ye yenileniyor!

1990 yılında Sakarya’nın Sapanca ilçesinde kurulan Kristal Su Fabrikası, 8 milyon TL değerindeki yenileme çalışmalarının ardından yeni yüzüyle hizmet verecek...

TOKİ Sakarya Sapanca'da 740 konut ihalesi bugün!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Sakarya ili Sapanca ilçesi kentsel dönüşüm ve gelişim projesi 740 Adet Konut ve 35 Adet dükkan inşaatları ile altyapı ve çevre düzenlemesi işi yapım işi ihalesi bugün.

Bursa longoz ormanları turizme kazandırılacak!

Bursa’nın Karacabey ilçesinde bulunan, ekolojisi ve biyolojik çeşitliliğiyle önemli bir evrensel değer olan longoz ormanlarının tanıtımı için Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan belgeselin ilçedeki galası büyük ilgi gördü.

1977 yılında Fatih Ormanları'nda yangın çıkmış!

1977 yılında Fatih Ormanları'nda yangın çıkmış. Ayazağa Cendere bölgesinde başlayan, üç gün süren yangın sonunda 650 hektarda bulunan 3 milyon 250 bin ağaç yanmış ve 2 milyar liralık zarar meydana gelmiş.

Gayrimenkul patronları Sapanca'da buluştu!

Gayrimenkul patronları geçtiğimiz cuma ve cumartesi günü Sapanca’da toplandı. Konut Geliştiricileri ve Yatırımcıları Derneği (KONUTDER) çatısı altında toplanan yaklaşık 15 patron toplam 2 toplantı yaptı.

NG Sapanca en iyi yönetilen SPA Oteli ödülünü aldı!

NG Sapanca ödüle doymuyor. NG Sapanca Wellness ile NG Afyon Wellnes otellerine, uluslararası seyahat sitesi TripAdvisor'dan büyük ödül. Site, iki oteli Mükemmellik Sertifikası'na layık gördü.

Sapanca Kestanelik TOKİ projesi bakanlıkta!

TOKİ tarafından Sapanca Belediyesi ile ortak yapılacak olan Sapanca Kestanelik kentsel dönüşüm projesi için bakanlık tarafından süreç başlatıldı. Proje kapsamında 756 adet konut ve 75 adet dükkan inşa edilecek.

Sapanca ormanları Haberi

Sapanca ormanları

Uzunca bir süre AKP’den Kültür ve Turizm Bakanlığı görevinde bulunan Ertuğrul Günay, Sapanca ormanlarındaki devam eden ve her geçen gün felaket düzeyine yaklaşan yapılaşmayı eski kabine arkadaşı Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’na şikayet etti. Twetter hesabında Eroğlu’na hitaben” Bugün İstanbul’dan Ankara’ya araç kullanırken yeniden baktım. Sapanca sırtlarında ormanları açıp inşaat yapıyorlar” yazdı.

BAKAN KAYITSIZ KALDI

Günay bu yazısına itiraz eden bir takipçisine ise koca Anadolu’da ağaç kesmeden konut yapacak başka arazi mi yok? Ağaç kesmeyi savunmak hangi inançla bağdaşır?” şeklinde cevap verdi. Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu,  Günay’ın bu tweetlerine kayıtsız kaldı. Sapanca ormanlarında 2009 yılında bakanlık tarafından yapılan imar planı gereğince devam eden hızlı yapılaşma uzun süredir görenleri isyan ettiriyor.




Sakarya Yeni...