25 / 04 / 2024

Sapanca ormanlarındaki inşaat iznini kim verdi?

Sapanca ormanlarındaki inşaat iznini kim verdi?

Sapanca ormanlarındaki inşaat izinlerinin, eski adı Çevre ve Orman Bakanlığı tarafından hazırlatılan imar planlarına uygun olarak verildiği ortaya çıktı.



Sapanca ormanlarındaki yapılaşmanın önünü, eski adı Çevre ve Orman Bakanlığı olan, bakanlığa bağlı Bayındırlık ve iskan Müdürlüğü tarafından hazırlanan imar planlarının açtığı ortaya çıktı. Sapanca'da Büyükşehir Belediyesi defalarca imar düzenlemesi yapmasına rağmen orman katliamına izin veren bu planlara dokunulmadı. 


27 BİN 500 DÖNÜM ARAZİ

Yetki devri nedeniyle sorumluluk alanı Sapanca Belediyesi'ne geçen ilgili plan şartları dahilinde bugüne kadar tam 27 bin 500 dönümlük alanda konut, sosyal tesis ve otel inşaat izni verildi. 2014 ve 2015 yılları içinde 302 adet villa için inşaat ruhsatı verilen bölgede şu anda 5 yıldızlı bir otel inşaatı sürerken 3 otelle ilgili de proje hazırlıkları sürüyor. 

Sapanca da orman içinde tam 27 bin 500 dönüm alan imara açık. Buralarda yeşil örtü yerini yavaş yavaş beton yığınlarına bırakıyor. Otel ve villa inşaattan hela yükseliyor. 



Yeni Haber 


Geri Dön