26 / 04 / 2024

Basmane Çukuru’ndaki inşaat projesine ne olacak?

Basmane Çukuru’ndaki inşaat projesine ne olacak?

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Kültürpark revizyon planına ve Basmane Çukuru’ndaki inşaat projesine Kültürpark Platformu karşı çıkarak eleştirilerini yineledi.



“Kültürpark Bizim,  İzmir  Bizim, Gökdelende Belediye İstemiyoruz!” isimli başlıkla sosyal paylaşım ve farkındalık sitesi Change.org’da kampanya başlatıldı.  İzmir Büyükşehir Belediyesinin yeni hizmet binasının projede yer almasını istemediklerini açıklayan platform, vatandaşlardan elektronik ortamda imza toplamaya başladı.




“KÜLTÜRPARK ZARAR GÖRECEK”

Platform, Basmane Çukuru’nda proje çalışmaları başlayan gökdelen, AVM, otel ve iş merkezi inşaatı sonrası Kültürpark’ın otoparka döneceğini savunarak, “Kültürpark 80 yıllık tarihi ile İzmir’in önemli kültürel, tarihi ve doğal değerlerini içeren kent parkıdır. İzmir Büyükşehir Belediyesi halkın istek ve ihtiyaçlarını yansıtmayan, hukuka ve bilime aykırı ‘Kültürpark  Revizyon Projesi’ni İzmir 1 No’lu Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu’nun onayına sunmuştur. Projede Kültürpark’ımız betona teslim edilmektedir. Proje için park çok büyük bir şantiye alanına dönüşecek, bitki örtüsü ile kuşlar ve diğer hayvanlar büyük zarar görecektir. Aynı zamanda Koruma Amaçlı İmar Planı yapılmadan hukuksuz bir şekilde kuruldan onay istenmektedir. Oysa yasa bu tarz önemli, hassas bölgeleri korumak için bu şartı koşmuştur. Diğer taraftan Kültürpark, yanında ‘Basmane Çukuru’ diye anılan eski garaj alanında yapılması planlanan 67 ve 48 katlı iki bloklu, rezidanslı, iş yerleri olan, AVM’li ve İzmir Büyükşehir Belediyesinin hizmet birimlerini de içeren gökdelen yapısının gölgesinde kalacak, bina projesindeki kasıtlı yanlış hesaplar gerçeğe uymayınca bu binanın otoparkı haline gelecektir” dedi.



İlkses Gazetesi 


Geri Dön