16 / 04 / 2024

Basmane Çukuru inşaat

Basmane Çukuru inşaat

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Kültürpark revizyon planına ve Basmane Çukuru’ndaki inşaat projesine Kültürpark Platformu karşı çıkarak eleştirilerini yineledi.

Konak Belediyesi yeni hizmet binasının inşaatı başladı!

Konak Belediyesi’nin Basmane’de hayata geçirilecek olan yeni hizmet binasının inşaat çalışmaları başladı. Başkan Batur açıklamasında ihale tamamlanır tamamlanmaz inşaat faaliyetinin başladığını başladı.

Basmane Çukuru’ndaki inşaat projesine ne olacak?

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Kültürpark revizyon planına ve Basmane Çukuru’ndaki inşaat projesine Kültürpark Platformu karşı çıkarak eleştirilerini yineledi.

Basmane Çukuru'nda oylama bitti, ÇED başladı!

Mimarlar Odası İzmir Şubesi, Basmane Çukuru'nda yapılması planlanan proje için oylamanın kaldırıldığını ve projelerden biri ile ilgili ÇED incelemesi başlatıldığını belirtti.

Basmane Çukuru’na ÇED olumlu raporu!

İzmir'in önemli noktalarından Basmane Çukuru'na Folkart tarafından yapılacak proje için valilik ÇED olumlu raporu verdi.

İzmir Basmane Çukuru'nda inşaat başladı!

İzmir'de 18 yıldır çivi çakılmayan bir dönem içine dolan yağmur suyunda balık avlanan Basmane Çukuru'nda inşaat çalışması başladı.

Basmane Çukuru'nun akıbeti belli değil!

İzmir’de adı ‘Basmane Çukuru’na çıkan Dünya Ticaret Merkezi Projesi Folkart’ın oldu. Proje için 20 yılını veren Kemal Zorlu, ihalenin iptali için dava açtı.

Basmane Çukuru'nda tarafların düellosu sertleşiyor!

İzmir’de yaklaşık 20 yıldır çözülemeyen bir sorun olan “Basmane Çukuru” konusunda tarafların düellosu sertleşiyor. İşin içinde hem İzmir Büyükşehir Belediyesi, hem Güçbirliği Holding, hem Sancak Ailesi, hem TMSF var…

İzmir Basmane Çukuru'nda inşaat başlıyor!

İzmir'de temeli 18 yıl önce atılan ancak davalar ve değişen imar planları nedeniyle yapılamayan Ege Dünya Ticaret Merkezi'nde inşaat başlıyor.

İzmir Basmane Çukuru satışının iptali istendi!

Yaklaşık 20 yıldır açılan davalar nedeniyle temel kuru olarak kaldığı için İzmir'de Basmane Çukuru olarak bilinen arsa TMSF'nin ocak ayında açtığı ihalede üçlü konsorsiyuma satılmıştı.

Basmane Çukuru Türkiye'nin yüzük taşı olacak!

Basmane Çukuru ile ilgili açıklama yapan Folkart Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak, “İzmirlilerle birlikte karar vereceğimiz proje için ilk görüşmeyi ünlü mimar Emre Arolat ile yaptık” dedi

TMSF Basmane Çukuru için Rekabet Kurulu'na başvurdu!

TASARRUF Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) tarafından 19 Ocak`ta yapılan ihalede, tek katılımcı Livamina Madencilik A.Ş.`nin 80 milyon dolarlık teklif verdiği, `Basmane Çukuru`nun satışı, Fon Kurulu tarafından incelendi.

Basmane Çukuru'na hastane mi yapılacak?

İzmir'in gündeminden düşmeyen 'Basmane çukuru'nun ihalesi nihayet yapıldı. Kazanan şirket alana ne yapılacağına kentlinin karar vereceğini ifade etti. Yaptığımız anket sonuçlarına göre ise İzmirliler çukura hastane yapılmasını istedi.

Güç Yapı AŞ'den Basmane Çukuru ihalesine itiraz!

Güç Yapı AŞ, "Basmane Çukuru" olarak tanımlanan Ege Dünya Ticaret Merkezi'nin ticari ve iktisadi bütünlüğü için TMSF tarafından açılan ihaleye itirazda bulunulduğunu duyurdu.

Basmane Çukuru inşaat Haberi

Basmane Çukuru inşaat

“Kültürpark Bizim, İzmir Bizim, Gökdelende Belediye İstemiyoruz!” isimli başlıkla sosyal paylaşım ve farkındalık sitesi Change.org’da kampanya başlatıldı.  İzmir Büyükşehir Belediyesinin yeni hizmet binasının projede yer almasını istemediklerini açıklayan platform, vatandaşlardan elektronik ortamda imza toplamaya başladı.




“KÜLTÜRPARK ZARAR GÖRECEK”

Platform, Basmane Çukuru’nda proje çalışmaları başlayan gökdelen, AVM, otel ve iş merkezi inşaatı sonrası Kültürpark’ın otoparka döneceğini savunarak, “Kültürpark 80 yıllık tarihi ile İzmir’in önemli kültürel, tarihi ve doğal değerlerini içeren kent parkıdır. İzmir Büyükşehir Belediyesi halkın istek ve ihtiyaçlarını yansıtmayan, hukuka ve bilime aykırı ‘Kültürpark  Revizyon Projesi’ni İzmir 1 No’lu Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu’nun onayına sunmuştur. Projede Kültürpark’ımız betona teslim edilmektedir. Proje için park çok büyük bir şantiye alanına dönüşecek, bitki örtüsü ile kuşlar ve diğer hayvanlar büyük zarar görecektir. Aynı zamanda...