28 / 03 / 2024

sapanca ormanlarında inşaat yapılabiliyor mu

sapanca ormanlarında inşaat yapılabiliyor mu

Kültür eski Bakanı Ertuğrul Günay, twitter hesabından Sapanca ormanlarındaki yapılaşmayı Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’na şikayet etti. Eroğlu bu şikayete kayıtsız kaldı.

Haydarpaşa ve Sirkeci Garları’nda inşaat çalışması başlıyor! Garların yerine ne yapılacak?

Turizm Bakanlığı’na kiralanan tarihi Haydarpaşa ve Sirkeci garlarında yapılacak inşaat çalışmalarına ilgili detayları Sözcü yazarı İsmail Saymaz bugünkü köşesinden duyurdu.

1942 yılında devlet inşaat ofisi kurulmuş!

1942 yılında inşaat malzeme bulma sıkıntısı her geçen gün artmaya devam etmiş. Bu soruna hükümet el atarak devlet inşaat ofisi kurulmasına karar verilmiş.

1915 Çanakkale Köprüsü'nün inşaatında dikkat çeken gelişme!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Çanakkale'nin Lapseki ve Gelibolu ilçeleri arasında inşaatı süren 1915 Çanakkale Köprüsü'nde, 87 tabliyeden 29'unun montajının bitirildiğini açıkladı.

Ankara Kasaplar Çarşısı'nda inşaat başladı! 

Ankara Kızılcahamam'da 3 ay önce yaşanan yangın nedeniyle hasar alan ve sonrasında yıkılan Kasaplar Çarşısı'nda inşaat çalışmaları yeniden başladı.

1915 Çanakkale Köprüsü'nün inşaatında çalışmalar tam gaz!

Çanakkale'nin Lapseki ve Gelibolu ilçeleri arasında inşaatına devam edilen 1915 Çanakkale Köprüsü'nde inşaat çalışmaları tam gaz devam ediyor.

Aras Bulut İynemli'den sit alanında inşaat yaptıracağı iddialarına yanıt!

Karaburun Belediyesi, Çukur dizisi oyuncularının Karaburun'da birinci derece doğal SİT alanında inşaat yaptığını öne sürerek suç duyurusunda bulunmuştu. Ünlü oyuncu Aras Bulut İynemli'den konuyla ilgili açıklama geldi.

Bosna Hersek ile Türkiye arasında inşaat projeleri için anlaşma imzalanacak! 

Bosna Hersek Dışişleri Bakanı Turkovic, Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu ile ortak basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Turkovic, Bosna Hersek ve Türkiye arasında inşaat projeleri için anlaşmaların gündemlerinde yer aldığını dile getirdi.

Kirazlı–Halkalı Metro Hattı'nda inşaat çalışmaları başlıyor!

Kirazlı-Halkalı Metro Hattı'nda inşaat çalışmalarına bugün yeniden başlanıyor. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, konuya ilişkin Twitter hesabından paylaşımda bulundu. 

Türkiye ile Azerbaycan arasında inşaat işbirliği!

Türkiye - Azerbaycan İş Forumu'nda iki ülke arasında tarım, inşaat, tekstil gibi alanlarda karşılıklı işbirliğinin geliştirilmesi için niyet anlaşması imzalandı.

ABD inşaat harcamaları Ekim ayında yüzde 1.3 arttı!

ABD Ticaret Bakanlığı İstatistik Bürosu'nun yayınladığı verilere göre ABD'de Ekim ayında inşaat harcamaları yüzde 1.3 arttı.

Tacikistan'ın Gayri Safi Yurtiçi Hasılası'nda inşaat sektörünün payı yüzde 7,5!

Tacikistan'ın Gayri Safi Yurtiçi Hasılası'nda inşaat sektörünün payı yüzde 7,5 olarak belirlendi...

Filistinliler kendi topraklarında inşaat izni alamıyor!

Kovid-19 salgınının işgal altındaki Filistin topraklarında sıkıntılar oluşturuyor. Filistinlilere Yardım Koordinatörü Mahmud Elhafif, Filistinlilerin kendi topraklarında inşaat yapma izni alamadığını belirtti.

1915 Çanakkale Köprüsü'nün inşaatında son durum ne?

Çanakkale Boğazı'nda inşaatına devam edilen 1915 Çanakkale Köprüsü, Asya ve Avrupa yakalarında inşası tamamlanan ayaklarının aydınlatılmasıyla ışıl ışıl bir görünüme kavuştu.

sapanca ormanlarında inşaat yapılabiliyor mu Haberi

sapanca ormanlarında inşaat yapılabiliyor mu

Uzunca bir süre AKP’den Kültür ve Turizm Bakanlığı görevinde bulunan Ertuğrul Günay, Sapanca ormanlarındaki devam eden ve her geçen gün felaket düzeyine yaklaşan yapılaşmayı eski kabine arkadaşı Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’na şikayet etti. Twetter hesabında Eroğlu’na hitaben” Bugün İstanbul’dan Ankara’ya araç kullanırken yeniden baktım. Sapanca sırtlarında ormanları açıp inşaat yapıyorlar” yazdı.

BAKAN KAYITSIZ KALDI

Günay bu yazısına itiraz eden bir takipçisine ise koca Anadolu’da ağaç kesmeden konut yapacak başka arazi mi yok? Ağaç kesmeyi savunmak hangi inançla bağdaşır?” şeklinde cevap verdi. Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu,  Günay’ın bu tweetlerine kayıtsız kaldı. Sapanca ormanlarında 2009 yılında bakanlık tarafından yapılan imar planı gereğince devam eden hızlı yapılaşma uzun süredir görenleri isyan ettiriyor.




Sakarya Yeni...