29 / 03 / 2024

sarıyer derbent kentsel dönüşüm

sarıyer derbent kentsel dönüşüm

1.600 adet gecekondunun bulunduğu Sarıyer Derbent'te kentsel dönüşüm hazırlığı başladı.

Sarıyer kentsel dönüşüm 2013!

400 bin nüfusun 200 bininin gecekonduda yaşadığı Sarıyer’de Derbent, Fatih Sultan Mehmet ve Pınar mahalleleri kentsel dönüşüm kapsamında yenilenecek. İşte mahalle mahalle Sarıyer kentsel dönüşüm 2013…

KİPTAŞ, Sarıyer'de dönüşüme giriyor!

Yeni projeler için düğmeye basan İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki KİPTAŞ, Sarıyer'de kentsel dönüşüme giriyor. Yüzde 100 ön uzlaşı sağlanan KİPTAŞ Sarıyer projesi için hak sahipleri, sözleşmeleri imzalamaya başladı.

Sarıyer Ayazağa'da kentsel dönüşüm başlıyor!

Sarıyer Ayazağa Mahallesi’nde 14 seneden beri çözüm bekleyen kentsel dönüşüm süreci resmen başlıyor. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun teklifi ve İBB Meclisi’nin kararıyla imar planları tamamlanan 85 parsel üzerindeki yüzlerce hak sahibi tapularını alacak.

Sarıyer Ayazağa'daki kentsel dönüşüm mağduriyetine çözüm: 63 bin metrekarelik alanda hak sahiplerine tapuları verilecek!

Sarıyer Ayazağa’da 14 senedir çözüm bekleyen kentsel dönüşümün önündeki engeli kaldıracak karar, İBB Meclisi’nde oybirliği ile kabul edildi. 63 bin metrekare büyüklükteki alanda hak sahiplerine parsellerin satışı gerçekleştirilerek tapuları verilecek. İşte ayrıntılar...

Sarıyer Derbent Mahallesi için hazırlanan imar planları değiştirildi!

İstanbul’un en eski gecekondu mahallesi Sarıyer Derbent için 2019'da Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hazırlanan imar planları, İSKİ’nin itirazı sonrası değiştirildi. Mahallede planlanan 192 bin metrekarelik konut alanı 189 bin metrekareye indirildi.

Sarıyer Çamlıtepe ve Darüşşafaka Mahalleleri 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı değişikliği askıda!

İstanbul İli, Sarıyer İlçesi, Çamlıtepe (Derbent) ve Darüşşafaka Mahallelerinde Bulunan 27,97 Ha’lık Riskli Alana İlişkin 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği ve 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıktı.

Sarıyer Çamlıtepe 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği askıda!

İstanbul İli, Sarıyer İlçesi, Çamlıtepe (Derbent) Mahallesinde Bulunan Riskli Alana İlişkin 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıktı.

Sarıyer Derbent'te kentsel dönüşüm hazırlığı!

1.600 adet gecekondunun bulunduğu Sarıyer Derbent'te kentsel dönüşüm hazırlığı başladı.

Sarıyer Derbent Mahallesi'nin imar planı onaylandı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Sarıyer'in gecekondu semti Derbent'in imar planlarını onayladı. İmar planı raporuna göre, bir parselin ancak yüzde 15'ine inşaat yapılabilecek ve bina yüksekliği 5 katı geçemeyecek.

Sarıyer Armutlu kentsel dönüşüm imar planı askıda!

Sarıyer Armutlu'da riskli alan ilan edilen 140,62 hektarlık alanın imar planı değişikliği askıya çıkarıldı....

Sarıyer Tarabya kentsel dönüşüm imar planı askıda!

İstanbul Sarıyer İlçesi Tarabya Mahallesi'nde belirlenen riskli yapılara ilişkin imar planı değişikliği 17 Ağustos'ta askıdan indirilecek...

Sarıyer'de yerinde dönüşüm başlıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Sarıyer'de kentsel dönüşüm söz verdi. Bakan Özhaseki, Armutlu ve Derbent’te proje geliştirdiklerini belirterek, “Sarıyer’de yerinde dönüşüme başlıyoruz” dedi

Sarıyer'in mülkiyet sorunu ile ilgili tarihi adım!

Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç yoğun programına rağmen Derbent, Ferahevler, PTT Evleri ve Reşitpaşa Mahalleleri’nde bir bilgilendirme toplantısı yaptı. Genç Sarıyer'in mülkiyet sorunu ile ilgili tarihi bir adım atıldığını söyledi.

Sarıyer'de 2 mahallede riskli alan ilan kararı!

İstanbul İli, Sarıyer İlçesi, Çamlıtepe (Derbent) ve Darüşşafaka Mahalleleri Sınırları İçerisinde Bulunan Alanın Riskli Alan İlan Edilmesi Hakkında Karar bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

sarıyer derbent kentsel dönüşüm Haberi

sarıyer derbent kentsel dönüşüm

Sarıyer'in gecekondu semti Derbent'in imar planları Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onaylanarak askıya çıkarıldı. 

2016 yılının sonunda riskli alan ilan edilen, Derbent Mahallesi'nde imara aykırı 1.600 adet gecekondu bulunuyor. 

İmar planına göre, yaklaşık 280 bin metrekarelik bir alanı kapsayan Derbent'te Çamlıtepe Ebu Bekir Camisi ve Derbent Çamlıtepe Merkez Camisi olmak üzere iki adet dini tesis bulunuyor.

Planlama alanının kuzeyinde mülkiyeti İstanbul Büyükşehir belediyesine ait orman alanı, doğusunda MESA Maslak Evleri, güneyinde ve batısında Özel Darüşşafaka Lisesi ve konut alanları yer alıyor.

Çoğunlukla 1 ve 2 katlı yapıların yer aldığı söz konusu planlama alanı; 386 ada 22, 23, 24, 25 ve 26 sayılı parseller, 387 ada 30, 64, 65 ve 66 sayılı parseller, 1813 ada 1, 2, 3 ve 4...