28 / 03 / 2024

satın aldığım dairenin elektrik borcu kimi bağlar

satın aldığım dairenin elektrik borcu kimi bağlar

Taşınmaz mallar için alınan elektrik, su ve doğalgaz gibi abonelikler yapılıyor. Peki, aldığınız evdeki aboneliklerin borcu olduğunu düşünelim. Peki, satın aldığım dairenin elektrik borcu kimi bağlar diyorsanız işte yanıtı..

Eski ev sahibinin elektrik borcu varsa ne olur?

Bir ev satın aldığınızı ve eski ev sahibinin elektrik borcunun çıktığını farz edelim. Bu durumda, eski ev sahibinin elektrik borcu varsa ne olur? Eski elektrik borcundan kim sorumlu?

Ruslar, Türkiye'den sonra İspanya'da da rekor sayıda emlak satın aldı!

Rusya vatandaşları gayrimenkul yatırımlarına devam ediyor. Ruslar İspanya'da konut yatırımında 2023'ün ilk altı ayında son 10 yılın rekorunu kırdı. Türkiye'den ise 713 konut satın aldı.

Akfen Karaköy Gayrimenkul, Eraysan'a ait fabrika binası ile arsasını satın aldı! 3,1 milyon Euro bedelle! 

Akfen GYO bağlı ortaklığı Akfen Karaköy Gayrimenkul Yatırım ve İnşaat A.Ş. Eraysan'a ait fabrika binası ile arsasını 3,1 milyon Euro bedelle satın aldı. İşte ayrıntılar...

Kerem Bürsin'den 50 milyon TL'lik dev yatırım! Malikane satın aldı

Ünlüler zaman zaman yaptıkları yatırımlarla gündeme geliyor. Bir çok oyuncu gayrimenkule yatırım yapıyor. Bu isimler arasına Kerem Bürsin de katıldı. Yakışıklı oyuncu, Beykoz Konakları'nda 50 milyon TL'ye muhteşem bir malikane satın aldı. İşte detaylar...

Getir, Alman rakibi Gorillas’ı satın aldı! Tam 1.2 milyar dolara!

Türk hızlı teslimat girişimi Getir, Alman rakibi Gorillas’ı 1,2 milyar dolar bedelle satın aldı. İşte o satın almanın merak edilen tüm detayları...

Çinli Geely, 654 milyon sterlin karşılığında Aston Martin'den hisse satın aldı!

Çinli Geely, 654 milyon sterlinlik bir yatırım yaparak Aston Martin'in yüzde 7,6'lık hissesini satın aldı. İşte detaylar...

1.1 milyar dolar değerindeki mal varlıklarını 1 euroya satın aldı!

Norveçli enerji devi Equinor şirketi Rusya’dan tamamen çekilme kararı aldı. Bu kara söz konusu şirkete pahalıya mal oldu. Uzun süreli görüşmelerin ardından Equinor ülkedeki tüm mal varlıklarından vazgeçti. Rus enerji devi Rosneft 1.1 milyar dolar değerindeki mal varlıklarını 1 euroya satın aldı.

Yabancılar Ekim 2021'de 5 bin 893 konut satın aldı!

Yabancılar Türkiye'de konut yatırımı yapmaya devam ediyor. Ekim 2021'de açıklanan rakamlara göre; yabancılar Türkiye'de 5 bin 893 konut satın aldı.  Peki en çok konutu hangi ülke vatandaşı aldı? Yabancıya konut satışları arttı mı? İşte ayrıntılar...

İhlas Gazetecilik, Avcılar'dan 105.1 milyon TL'ye 3 arsa satın aldı!

İhlas Gazetecilik, İstanbul'un Avcılar ilçesi Firuzköy Mahallesi'nden yatırım amaçlı 3 arsa satın aldı. İhlas Gazetecilik, arsalar için toplam 105 milyon 78 bin 266 TL ödedi.

İBB'nin 2004-2019 yıllarında satın aldığı taşınmazlara ilişkin araştırma önergesi verildi!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin 2004-2019 yılları arasında satın aldığı özel mülkiyete tabi taşınmazlara ilişkin iddiaların araştırılması amacıyla bir Meclis araştırması açılmasına ilişkin önerge verildi. 

Reysaş GYO İzmir Kemalpaşa'da 15.2 milyon TL'ye arsa satın aldı!

Reysaş GYO, İzmir İli Kemalpaşa İlçesi Ansızca Köyü 253 ada 2 parselde yer alan, Emine Özgün, Ali Özgün, Saadet Canpolat ve Müfakat Dizdar'a ait ortak mülkiyetli 12.902,23 metrekarelik arsayı 15 milyon 224 bin 631,40 TL bedel ile peşin olarak satın aldı.  

Nazan Şoray Ohio'dan göl evi satın aldı!

Türk sanat müziğinin başarılı isimlerinden Nazan Şoray gayrimenkul yatırımına yöneldi. Şoray Amerika'nın Ohio eyaletinden göl evi satın aldı.

Zeynep Bastık Alaçatı'da villa satın aldı!

Pop müziğin başarılı isimlerinden Zeynep Bastık ile nişanlısı Tolga Akış Alaçatı'dan villa satın aldı. Çift villa için 8 milyon TL ödedi. 

Hande Erçel 10 milyon TL'ye cam ev satın aldı!

Şu sıralar Sen Çal Kapımı dizisiyle ekranlarda olan Hande Erçel, tamamı cam ağırlıklı 2 katlı lüks villa satın aldı. Erçel lüks villa için 10 milyon TL ödedi.

satın aldığım dairenin elektrik borcu kimi bağlar Haberi

satın aldığım dairenin elektrik borcu kimi bağlar

Satın aldığım dairenin elektrik borcu kimi bağlar?

Taşınmaz mallar için alınan elektrik, su ve doğalgaz gibi abonelikler yapılıyor. Konut kiralama ve satışlarında kullanıcı kimse aboneliğin sahibi oluyor.


Ev veya işyerinde kiracının olması halinde aboneliği kiracı kendi adına almak ile mükellef oluyor. Peki, bir ev satın aldığınızı ancak evdeki aboneliklerin borcu olduğunu düşünelim.


"Satın aldığım dairenin elektrik borcu kimi bağlar?" diye soruyorsanız hemen yanıtlayalım.


Yargıtay Kararları gereğince, satın alınan evin eski borcundan yeni malik sorumlu olmuyor. 


T.C.

YARGITAY

Hukuk Genel Kurulu


E:2005/9-90

K:2005/57

T:23.02.2005


ÖZET: Dava, menfi tespit ve istirdat talebine ilişkindir. Kural olarak abonelik sözleşmesi kimin adına ise elektrik tüketim bedellerinden o şahıs sorumludur. Yeni abonelik talep edenden eski abonenin borçları talep edilemez. Davacının elektriğinin kesilmemesi ve kendisinin abone olabilmesi için yapmış olduğu işlemler borcu üstlendiği anlamına gelmez. Açıklanan hususlar...