23 / 04 / 2024

satış ofislerinde emlak satışları son durum

satış ofislerinde emlak satışları son durum

Gündeme damgasını vuran yolsuzluk soruşturmasının emlak sektörünü nasıl etkilendiğini ölçmek için dün gözler satışların yoğun olarak yaşandığı hafta sonu dönemine çevrilmişti. Patronların projelerinde satışlarla bizzat ilgilendikleri görüldü...

Milli Emlak o ildeki 26 adet araziyi yüzde 20 indirim fırsatıyla satıyor! Emlak vergisinden muaf gayrimenkuller!

Balıkesir Milli Emlak Müdürlüğü, Balıkesir Altıeylül'de yer alan 26 adet araziyi emlak vergisinden muaf olarak ve yüzde 20 indirimle satıyor. Peki Balıkesir Altıeylül'deki arazilerin fiyatları ne kadar? 

Eczacıbaşı’nın Kartal’daki arazisi 1 milyar dolara Katarlılara mı satılıyor?

Eczacıbaşı Grubu’nun sahibi olduğu Kartal’daki 318 dönümlük arazisi ile ilgili satış haberi emlak sektörüne bomba gibi düştü. İddiaya göre denize sıfır arazi Katarlılara 1 milyar dolara satılıyor.

Majör Gölyaka satışta! Emlak Konut GYO'dan Avcılar'a 423 konut ve 56 dükkanlık yeni proje!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı güvencesiyle hayata geçirilen Majör Gölyaka projesinde satışlar başladı. İstanbul Avrupa Yakası Avcılar'da inşa edilen projede 423 konut ve 56 dükkan yer alıyor.

Emlak Konut GYO Mimar Sinan Evleri satışta! Emlak Konut GYO'dan Sultanbeyli'ye 286 konutluk yeni proje!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın yeni projesi Mimar Sinan Evleri satışa çıktı. 286 adet konutun yer aldığı Mimar Sinan Evleri, İstanbul Anadolu Yakası Sultanbeyli'de yükseliyor. 

Milli Emlak taksitle kamu konutu satıyor! Emlak vergisinden muaf konut almak isteyenler dikkat!

Ankara Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü Başkent Milli Emlak Dairesi Başkanlığı Seymen Emlak Müdürlüğü, Ankara Keçiören'de kamu konutu satıyor. İşte ihale detayları...

Emlak Konut GYO Büyükyalı'daki 368 bağımsız bölümün satışından 1.1 milyar TL gelir elde etti!

Büyükyalı projesindeki 368 tane bağımsız bölüm, 2 milyar 908 milyon 317 bin TL bedelle Özak Yenigün Ziylan İş Ortaklığı'nca satın alındı. Bu satışın Emlak Konut payı tutarı KDV dahil 1 milyar 76 milyon 77 bin 290 TL oldu. 

Bizim Evler 9 ve Bizim Evler 10 projeleri satışa sunuldu!

Ispartakule bölgesinin en büyük yatırımcısı İhlas Holding, Bizim Evler 9 ve Bizim Evler 10 projelerini satışa çıkardı. Uzun zamandır merakla beklenen projelerde satışın başlamasıyla beraber son yıllarda satış ofislerinde görülmeyen bir yoğunluk gerçekleşti.

Emlak Konut GYO, 2021'de 11 milyar TL'lik satış hedefliyor!

Emlak Konut GYO 2021'in 3. çeyreğinde 9.3 milyar TL'lik satış yaptı. 2021'de yüzde 76, 2022'de yüzde 65 oranında ön satış hedefleyen Emlak Konut GYO, yıl sonu için hedef satış rakamını 11 milyar TL olarak açıkladı.

Yabancıya satış yapan emlakçılara yeni düzenleme kapıda!

Mesleki Yeterlilik Belgesi zorunluluğundan sonra yabancılara satış gerçekleştiren emlakçılara yeni düzenlemeler getiriliyor. Düzenleme kapsamında yabancıya satış yapan emlakçılara hem dil hem de emlak bilgisi şartı koyulacak.

Emlak sektöründe yeşil ışık yandı!

Mart'ta hareketlenen konut satışları, emlak piyasasında yeşil ışık oldu. Uzmanlar, gerçekleşen ivmelenmede konut kredilerinin payını vurgularken, gözler kredi rakamlarına döndü.

Emlak Konut GYO hisseleri yabancıların en çok satış yaptığı 2'nci hisse oldu!

Yabancı yatırımcıların son 1 ay içindeki takas değişimleri değerlendirildiğinde; en fazla satışın Garanti Bankası hisselerinde yapıldığı kaydedildi. En çok ikinci satış ise Emlak Konut hisselerinde yaşandı.

Konut talebi 5’e katlandı!

Fuzul Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Akbal yaptığı açıklamada, konut talebinin bugünlerde 4’e, 5’e katlandığını, çağrı merkezleri ve satış ofislerinde canlılığın gün geçtikçe arttığını söyleyebiliriz” dedi.

Büyükyalı, Emlak Konut GYO'nun en çok satan projesi oldu!

Özak GYO'nun projelerinden olan Büyükyalı'nın 2020 1.Çeyrek Satışları yayınlandı. Büyükyalı projesi 2020 yılının ilk çeyreğinde 228 milyon 439 bin 49 TL değerinde 73 adet bağımsız bölümün ön satışı ile Emlak Konut GYO projeleri arasında en çok satan proje oldu.

satış ofislerinde emlak satışları son durum Haberi

satış ofislerinde emlak satışları son durum


Gündeme damgasını vuran yolsuzluk soruşturmasının emlak sektörünü nasıl etkilendiğini ölçmek için dün gözler satışların yoğun olarak yaşandığı hafta sonu dönemine çevrilmişti. Gün boyunca satış ofislerine yönelik yaptığımız ‘nabzı ölçme’ seferinde bazı müteahhitlerin sıkıntılı süreç sonrası projelerinin satışlarının nasıl gittiğine dair bizzat projelerinin başında olduklarını gördük. Patronların, yüzlerce milyon dolarlık projelerinde satışlarla bizzat ilgilenirken, müşterileriyle de görüşme imkânı bulmaları dikkat çekti. 


‘SATIŞ OFİSİNDEKİ TALEP UMDUĞUMUZDAN DAHA İYİ’

Dumankaya İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Uğur Dumankaya’ya, Halkalı’da yapımına devam ettiği Konsept projesinde rastladık. Durumu izlemek için bütün projeleri bizzat dolaştığını anlatan Dumankaya, “Satışlarda herhangi bir düşüş söz konusu değil, umduğumuzdan daha iyi bir talep olduğunu görüyoruz. Bilinçli ve olayları takip eden bir tüketici var Türkiye'de, güveni kesilse almaz. Ayda 150-180 konut satıyoruz. Haftaiçi satışlarımız...