18 / 04 / 2024

Emlak patronları projelerine sahip çıktı!

Emlak patronları projelerine sahip çıktı!

Gündeme damgasını vuran yolsuzluk soruşturmasının emlak sektörünü nasıl etkilendiğini ölçmek için dün gözler satışların yoğun olarak yaşandığı hafta sonu dönemine çevrilmişti. Patronların projelerinde satışlarla bizzat ilgilendikleri görüldü...




Gündeme damgasını vuran yolsuzluk soruşturmasının emlak sektörünü nasıl etkilendiğini ölçmek için dün gözler satışların yoğun olarak yaşandığı hafta sonu dönemine çevrilmişti. Gün boyunca satış ofislerine yönelik yaptığımız ‘nabzı ölçme’ seferinde bazı müteahhitlerin sıkıntılı süreç sonrası projelerinin satışlarının nasıl gittiğine dair bizzat projelerinin başında olduklarını gördük. Patronların, yüzlerce milyon dolarlık projelerinde satışlarla bizzat ilgilenirken, müşterileriyle de görüşme imkânı bulmaları dikkat çekti. 


‘SATIŞ OFİSİNDEKİ TALEP UMDUĞUMUZDAN DAHA İYİ’

Dumankaya İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Uğur Dumankaya’ya, Halkalı’da yapımına devam ettiği Konsept projesinde rastladık. Durumu izlemek için bütün projeleri bizzat dolaştığını anlatan Dumankaya, “Satışlarda herhangi bir düşüş söz konusu değil, umduğumuzdan daha iyi bir talep olduğunu görüyoruz. Bilinçli ve olayları takip eden bir tüketici var Türkiye'de, güveni kesilse almaz. Ayda 150-180 konut satıyoruz. Haftaiçi satışlarımız bununla orantılı seyretti” ifadelerini kullandı. 


Batışehir projesinde denetime çıkan Ege Yapı Group Yönetim Kurulu Başkanı İnanç Kabadayı da, tüm gününü projede geçirdiğini söyledi. Yarın (bugün) Kartal’daki Pega projesine uğrayacağını anlatan Kabadayı, “Geçen hafta içerisinde satışlarımızın normal seviyesinde devam ettiğini gördük. Yaptığım görüşmeler neticesinde operasyonların insanlarda herhangi bir alım ertelemesine neden olmadığını anlıyorum. Almaya karar veren gelip alıyor” diye konuştu. 


Artaş Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya ise projelerinin satış ofislerinden sürekli olarak bilgi aldığını belirterek, “Bu geçici bir süreçti. Hız kesmeden satışlara devam ediyoruz” dedi.


Ünsal Ereke/Habertürk


Geri Dön