26 / 04 / 2024

şehir hastanesi en az kaç metrekare alana sahip

şehir hastanesi en az kaç metrekare alana sahip

Türkiye genelinde yapımına başlanan ve projelendirilen şehir hastaneleri asgari alanları kaç metrekare olacak? Şehir hastanesi asgari alan büyüklüğünde kriter ne? Şehir hastanesi hasta yatağı sayısının alan büyüklüğündeki etkisi ne? İşte cevaplar...

Türk Sağlık Sen'den İzmir Şehir Hastanesi çağrısı! En az 3 bin sağlık çalışanı için acil atama bekleniyor!

İzmir Şehir Hastanesi zorunlu görevlendirmelerle toplanan sağlık personelleri ile açılışı yapılırken, Türk Sağlık Sen İzmir 2 Nolu Şube Başkanı Şenol Atıcı, en az 3 bin sağlık çalışanının İzmir'e atanması talebinde bulundu.

Bakan Koca açıkladı: Samsun Şehir Hastanesi'nin inşaatı tüm hızıyla devam ediyor!

Samsun Şehir Hastanesi inşaatı hızla ilerliyor! Tamamlandığında uluslararası standartlarda tedavi imkanları sunacak olan hastane, yüksek yatak kapasitesi, yoğun bakım birimleri ve tam teşekküllü ameliyathaneleriyle bölgenin en önemli sağlık merkezlerinden biri olacak.

Etlik Şehir Hastanesi bugün açılıyor!

Türkiye'nin en büyük şehir hastaneleri arasında yer alan ve bugün hizmete açılacak olan Etlik Şehir Hastanesi, 8 ayrı hastaneden oluşacak. İşte Etlik Şehir Hastanesi ile ilgili detaylar...

Şehir Plancıları Odası'ndan Trabzon Şehir Hastanesi için dava!

Trabzon'da inşaatı devam eden şehir hastanesi, Şehir Plancılar Odası Şube Başkanı Ercan Şen tarafından dava edildi. 

Sakarya Şehir Hastanesi'nin ihalesi yapıldı!

Sağlık Bakanlığı'nın Sakarya'da inşa edilecek olan Sakarya Şehir Hastanesi'nin ihalesi yapıldı. İhalede en yüksek teklif Mustafa Ekşi İnşaat + ATR Yapı tarafından verildi.

7 aylık kirayla 3 şehir hastanesi yapılabilir!

21/b usulüyle ihale edilen Samsun Şehir Hastanesi'ne gelen en düşük teklif 1 milyar 69 milyon TL'ydi. Antalya Şehir Hastanesi'ne gelen en düşük teklif ise 1 milyar 21 milyon oldu.

Göztepe Şehir Hastanesi'nin ilk etabı Ağustos'ta açılacak!

Yarım asra yakındır şifa dağıtan İstanbul Medeniyet Üniversitesi Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Ağustos'ta ilk etabının hizmete açılması hedeflenen yeni binasıyla şehir hastanesi statüsüne kavuşarak, Türkiye'nin en modern hastanelerinden biri olarak hizmet sağlayacak. 

Erzurum Şehir Hastanesi'nin alt yapı ve çevre düzenlemesi çalışmaları yapılıyor!

Türkiye'nin en büyük sağlık kuruluşlarından biri olan Erzurum Şehir Hastanesi etrafında alt ve üst yapı ile çevre düzenleme çalışmaları sürüyor. Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, hastaneyle ilgili açıklamalarda bulundu...

Rakamlarla Başakşehir Şehir Hastanesi!

"Dünyanın en büyük sismik izolatörlü binası" olan Başakşehir Şehir Hastanesi geçtiğimiz günlerde tam kapasite olarak hizmete açıldı. İşte Rakamlarla Başakşehir Şehir Hastanesi...

Başakşehir'e 'Başakşehir Şehir Hastanesi' dopingi!

Açılışı gerçekleşen Başakşehir Şehir Hastanesi, Başakşehir'de yatırım yapan gayrimenkul yatırımcılarının yüzünü güldürdü. İlçe değer üstüne değer kazandı. 

Başakşehir Şehir Hastanesi'nin inşaatında iş kazası: 1 işçi öldü!

İstanbul'da yapımı süren Başakşehir Şehir Hastanesi şantiyesinde inşaattan düşen işçi yaşamını yitirdi.

Başakşehir İkitelli Şehir Hastanesi'nin ilk etabı 20 Nisan'da hizmete açılacak!

Başakşehir Şehir Hastanesi, koronavirüsle mücadele kapsamında önemli bir adım olacak. Dünyanın en modern cihazlarıyla donatılan tam 2 bin 682 yatak kapasiteli hastanenin ilk etabı 20 Nisan'da açılıyor...

Tahir Büyükakın'dan Kocaeli Şehir Hastanesi Tramvay Hattı açıklaması!

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın Kocaeli Şehir Hastanesi Tramvay Hattı ile ilgili olarak yaptığı açıklamada "Şehir Hastanesi Tramvay Hattı'nın Bakanlığımıza devri konusundaki en önemli kısmı hallettik" dedi.

şehir hastanesi en az kaç metrekare alana sahip Haberi

şehir hastanesi en az kaç metrekare alana sahip


Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Mekansal Planlar Yapım Yönetmeliği bugünkü (14 Haziran 2014 Cumartesi) 29030 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. 


Mekansal Planlar Yapım Yönetmeliği ile Türkiye'de bundan sonra inşa edilecek şehir hastanesi, devlet hastanesi veya tıp fakültelerinin eğitim ve araştırma hastanelerinin asgari birim alanları netleşti.



Şehir hastanelerinin alanları kaç metrekareden başlayacak?


Şehir hastanelerinin, devlet hastanelerinin, okulların, ibadet yerlerinin nüfusa göre en az ne kadar alana sahip olabilecekleri belli oldu. Buna göre şehir hastaneleri hasta yatağı başına 220 metrekare asgari birim alanına sahip olacak. Yani 2500 yatak kapasiteli bir şehir hastanesinin 550 bin metrekare asgari birim alanı olacak. Yapılacak devlet hastaneleri ile istisas / eğitim ve araştırma hastaneleri hasta yatağı başına 130 metrekare asgari birim alanına sahip olacak. 2500 yataklı bir devlet veya...