16 / 04 / 2024

Şehir hastanesi sözleşmesi mücbir sebep

Şehir hastanesi sözleşmesi mücbir sebep

Şehir hastanelerinin sözleşmelerinde bulunan mücbir sebep maddesiyle müteahhitlerin sahip olduğu hakların korunduğuna dikkat çekildi. CHP Milletvekili Dr. Fikret Şahin, konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.

Şehir hastanelerinin sözleşmeleri bitince ne olacak?

CHP Balıkesir Milletvekili Dr. Fikret Şahin, şehir hastaneleriyle ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Şahin, şehir hastanesi müteahhitlerinin 5 sene süreyle aldıkları hizmet sözleşmesi zamanının bitmesine 6 ay kala krize neden olduklarını dile getirdi. 

Altınordu Terminali'nin sözleşmesi imzalandı!

Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından Altınordu ilçesinde hayata geçirilecek olan terminal binasının sözleşmesi imzalandı.

Manisa'daki Eski Garaj Yeni Proje’nin sözleşmesi imzalandı!

Manisa Büyükşehir Belediyesinin Manisa’ya kazandıracağı büyük projeler arasında yer alan ‘Eski Garaj Yeni Proje’nin sözleşmesi imzalandı.

Ataşehir Finans Kule'nin kira sözleşmesi yenilendi!

Halk Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından bugün Kamuoyu Aydınlatma Platformu'nda yapılan açıklamada Halk Gayrimenkul, Ataşehir Finans Kule'nin kira sözleşmesi bildirisini yayınladı.

Tekirdağ Büyükşehir Hizmet Binası'nın sözleşmesi imzalandı!

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Alt ve Üst Yapı İnşaat San. Tic. A.Ş. yetkilileri ile Yapım İşi Sözleşmesi imzaladı.

TOKİ Kırşehir Kaman Alt Gelir sözleşmesi için gerekli belgeler!

Toplamda 63 adet daire alt gelir için satışa çıkarıldı. İşte TOKİ Kırşehir Kaman Alt Gelir sözleşmesi için gerekli belgeler...

2016 TOKİ Kırşehir Kaman sözleşme imzalama için gerekli belgeler!

Kura çekilişinin 3 Ağustos'ta yapılacağı projede az başvuru olmasında dolayı satış sözleşmesi imzalanacak. İşte 2016 TOKİ Kırşehir Kaman sözleşme imzalama için gerekli belgeler...

Ataşehir Finans Kule kira sözleşmesi yenilendi!

Halk Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından bugün Kamuoyu Aydınlatma Platformu'nda yapılan açıklamada Ataşehir Finans Kule Binası kira sözleşmesi yayınlandı.

Reysaş, Elmas Hizmet Tedarik İnşaat'la inşaat sözleşmesi imzaladı!

Reysaş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Eskişehir Tepebaşı'nda, İstanbul Üsküdar'daki binanın inşaat işleri için Elmas Hizmet Tedarik İnşaat'la inşaat yapım sözleşmesi imzaladı.

Otogar-Sekapark tramvay hattı sözleşmesi imzalanıyor!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ile Gülermak arasında Otogar-Sekapark arası tramvay hattı yapım ihalesi sözleşmesi imzalanıyor.

Bursa Büyükşehir Belediyesi raylı sistem sözleşmesi imzalandı!

Bursa Büyükşehir Belediyesi’yle Durmazlar Makine arasında yeni tramvay ve vagon alımına ilişkin raylı sistem sözleşmesi, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık’ın da katıldığı törenle imzalandı.

İzmir metrosu için 38,5 milyon avroluk kredi sözleşmesi imzalandı!

İzmir Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, 17 Aralık'taki 85 vagonlu 17 tren setinin alım ihalesinin 38,5 milyon avroluk kısmı için EBDR ile kredi sözleşmesi imzalandı.

Emlak Konut Hoşdere 3. etap sözleşmesi Cihan İnşaat ve Konut Yapı tarafından imzalandı!

Emlak Konut GYO İstanbul Başakşehir Hoşdere 3. Etap Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi " nin sözleşmesi, Yüklenici "Cihan İnşaat Müh. San. ve Tic. A.Ş. - Konut Yapı ile imzalandı...

Şehir hastanesi sözleşmesi mücbir sebep Haberi

Şehir hastanesi sözleşmesi mücbir sebep

Şehir hastanelerinin sözleşmelerinde bulunan mücbir sebep maddesiyle müteahhitlerin sahip olduğu hakların korunduğuna dikkat çekildi. 

Sözcü Gazetesi'nden Erdoğan Süzer'in haberine göre; şehir hastanelerinin kapsamlarında imza atılan sözleşmeleri erişen CHP Milletvekili Dr. Fikret Şahin, sözleşmelerin kapsamında müteahhitleri koruma altına alan bir mücbir sebep maddesi olduğunu dile getirdi. 

Mücbir sebep; tahmin edilemeyen, tarafların kontrolünde oluşmayan, ifa güçlüğü meydana getiren ve bu nedenle de taraflara sözleşme feshetme, kısmen veya tamamen ifadan kaçınma, askıya alma ya da ifa için ek süre isteme gibi çeşitli haklar veren neden şeklinde belirtiliyor. Mücbir sebebin karşılıklı sözleşmeye imza atan her iki tarafa da eşit haklar sağlaması gerekmesine rağmen şehir hastaneleri sözleşmesinde kamunun haklarının korunamadığına vurgu yapan Dr. Fikret Şahin, şöyle konuştu:

“Örneğin sözleşmeye göre şirkete, hastanelerdeki görüntüleme cihazlarının rutin bakımlarını...