17 / 04 / 2024

Otogar-Sekapark tramvay hattı sözleşmesi imzalanıyor!

Otogar-Sekapark tramvay hattı sözleşmesi imzalanıyor!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ile Gülermak arasında Otogar-Sekapark arası tramvay hattı yapım ihalesi sözleşmesi imzalanıyor.



Yeni ve modern ulaşım araçlarını kent halkının hizmetine sokan, ulaşımda vatandaş memnuniyetini ön planda tutan Büyükşehir Belediyesi, bu plan dahilinde raylı sistem yatırımlarının ilkini de tramvay ile atıyor. Bu kapsamda Büyükşehir Belediyesi ile Gülermak Ağır Sanayi ve Taahhüt A.Ş. yetkilileri arasında Otogar-Sekapark arası Tramvay Hattı Yapım İhalesi’nin protokolü imzalanıyor. Bu kapsamda imzaların ardından ilk start verilecek ve tramvayda geri sayım başlayacak.


12 FİRMA KATILMIŞTI

Büyükşehir Belediyesi İhale Salonu’nda gerçekleştirilen Sekapark-Otogar Arası Tramvay Hattı İhalesi’ne 12 firma teklif vermişti. En yüksek teklif 172 milyon 660 bin TL ile Ray Mühendislik Müşavir İnşaat firması tarafından verilirken, en düşük teklif 111 milyon 142 bin 278 TL ile Adfa İnşaat ve Yörük Yapı Mühendislik’ten gelmişti. Gülermak Ağır Sanayi İnşaat ise 113 Milyon 990 bin TL tekliftye bulunmuştu. İmzalar atıldıktan sonra 10 gün içerisinde işin başlaması ve 550 takvim günü içinde tamamlanması gerekiyor.



Kocaeli Manşet


Geri Dön