26 / 04 / 2024

şehirlerin dijital ikizi

şehirlerin dijital ikizi

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından tüm şehir merkezlerinin 3 boyutlu olarak dijital ortama aktarılması amacıyla gerçekleştirilen proje tamamlandı.

Merkez Bankası dijital Türk Lirası için düğmeye bastı!

Merkez Bankası; ASELSAN, HAVELSAN ve TÜBİTAK ile ikili mutabakat zabıtlarına imza atıldığını ve Dijital TL için işbirliği platformunun hazırlandığını duyurdu. 

Kripto paralar devrim yaşatacak: Tüm ülkeler dijital paraya geçecek!

Kripto para dünyası yalnızca Bitcoin'den ibaret değil… Kim ne derse desin karşı durulamaz bir dalga şeklinde herkesin hayatının içerisine girecek. Çok yakında bütün ülkeler dijital parayı kullanmaya geçecek.

GABORAS, gayrimenkul ticareti için ilk kapsamlı dijital platformu kurdu!

GABORAS, gayrimenkul alım satım, kiralama ve kiraya verme piyasasını ilk defa dijital ortamda ‘360 derece’ hizmet sunacak yenilikçi ve gelişmiş bir ticaret platformu ile tanıştırmak için çalışıyor.

Türk Telekom ve Hepsiemlak'tan emlakta dijital dönüşüm işbirliği!

Türk Telekom emlak sektöründe dijital dönüşümün önünü açacak yeni projeyi hayata geçirmeye hazırlanıyor. Hepsiemlak ile hayata geçirilen proje ile emlakçılara atanan mobil numaraların kendilerine ait şahsi numaralara yönlendirilmesi sağlanacak.

Dijital Gayrimenkul Ve Danışmanlık Hizmetleri Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Dijital Gayrimenkul Ve Danışmanlık Hizmetleri Ticaret Limited Şirketi Beşiktaş'ta 10 bin TL sermaye bedeli ile Zeliha Çalık tarafından kuruldu.

Galatasaray, Dijital AŞ, Pazarlama AŞ ve Gayrimenkul Yatırım ve Geliştirme AŞ'yi tek çatı altında topluyor!

Cemal Özgörkey yaptığı açıklamada, Galatasaray Kulübü bünyesinde yer alan Dijital AŞ, Pazarlama AŞ ile Gayrimenkul Yatırım ve Geliştirme AŞ'yi tek bir çatı altında toplayacaklarını söyledi.

Gayrimenkul Yatırım Zirvesi'nde gayrimenkulde dijital çağ konuşulacak!

Gayrimenkul Yatırım Zirvesi 2021’de tema, Dijital Çağ olarak belirlendi. Gayrimenkul Yatırım Zirvesi 24-25 Haziran'da gerçekleştirilecek.

Çin çekilişle dijital para dağıtacak!

Dijital paraların test edilmesi için çalışmalara başlayan Çin, Pekin'de vatandaşlara çekiliş yoluyla dijital para dağıtacak. 

Endeksa Dijital Emlak Danışmanı 2021 Eğitimi tamamlandı!

Endeksa tarafından organize edilen Endeksa Dijital Emlak Danışmanı 2021 Eğitimi tamamlandı...

Eminevim dijital kayıtla faizsiz ev sahibi olun!

Eminevim'e dijital kayıt uygulamasını hayata geçirdi. Buna göre, Eeminevim'e dijital kayıt yaptırarak ev sahibi olma imkanı bulunuyor. 

İnşaat sektöründe dijital dönüşüm: İnşaat ikizi geliyor!

Dassault Systemes ve dünya çapında 60 ülkede faaliyette bulunan Fransa merkezli Bouygues İnşaat, inşaat sektörüne yeni bakış açıları kazandırmak için stratejik ortaklıklarını yenilediklerini açıkladı. Ortaklıkla, inşaat sektöründe inşaat ikizi kullanılacak ve sektör verimli hale getirilecek.

Gayrimenkulde dijital dönüşüm!

Satış Çözümleri kurucusu Soner Keleş, değişen müşteri beklentileri ile birlikte gayrimenkul sektöründe yaşanan dijital dönüşümü değerlendirdi...

Dijital paralara akın!

Yeni Şafak Gazetesi köşe yazarı Ahmet Ulusoy, bugünkü köşesinde dijital paralara olan talebi kaleme aldı.

şehirlerin dijital ikizi Haberi

şehirlerin dijital ikizi

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, hayata geçirecekleri "Kentsel Yerleşim ve Gelişme Alanlarında 3 Boyutlu Topoğrafya ve Bina Modeli Oluşturma" projesi i kapsamında tüm şehirlerin 3 boyutlu dijital ikizinin meydana getirildiğini, bu kapsamda afetlere önceden önlem alınacağını ve imar barışı uygulamasında yer almayan yapıların tespit edileceğini söyledi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; havadan çekilen fotoğraflarla tüm şehirlerin gerçek zamanlı dijital ikizlerinin oluşturulduğunu söyleyen Bakan Kurum, hayata geçirilen Ortofoto Projesi kapsamında 22 bin yer kontrol noktası oluşturulduğunu kaydetti. Kurum, 6 adet 196 megapiksel fotogrametrik hava kamerasına sahip uçak kiralandığını açıkladı.

Bunun sonucunda bin 500 saatlik uçuş sonrasında 517 bin stereo hava fotoğrafının çekildiğini ifade eden Kurum, "Ortofoto Projesi'ni 2017 yılında başarılı bir şekilde tamamladıktan sonra ona bağlı 'Kentsel Yerleşim ve Gelişme Alanlarında 3 Boyutlu Topoğrafya ve Bina Modeli...