25 / 04 / 2024

semt pazarları kurulacak mı

semt pazarları kurulacak mı

İçişleri Bakanlığı'nın valiliklere gönderdiği genelge ile ilçe ve beldelerdeki mahalle/semt pazarlarında uyulması gereken kurallar yeniden düzenlendi.

Semt pazarları açık mı, kapalı mı? İçişleri Bakanı Soylu cevapladı!

İçişleri Bakanı Soylu, yeni tip koronavirüs önlemlerine ilişkin, "Semt pazarlarını yasaklamayacağız ama tedbirleri artıracağız, giriş çıkışları kontrol altına almaya çalışacağız." dedi.

Sonunda bu da oldu! Depremden sonra onun fiyatına bir anda yüzde 150 zam geldi!

Kahramanmaraş’ta yaşanan ve toplamda 11 kenti etkileyen deprem sonrasında sera ve tarlalar hasar gördü. Ürün lojistiğinde yaşanan aksamaların etkisiyle İstanbul’da semt pazarlarında fiyatlar yukarı fırladı. Esnaf, sebze fiyatlarında yüzde 150 artış olduğunu ifade etti.

İstanbul'da kurulan semt pazarlarında bu hafta sonu sebze meyve fiyatları nasıldı?

İstanbul'daki tezgahlarda meyve sebzenin fiyatları bu hafta sonu ne durumda? İşte detaylar... 

Bu uyarıyı dinlemeden geçmeyin! 300 lira cepte kalıyor

Pazardan alışveriş yapacak vatandaşlara önemli uyarı yapıldı. Karaca, semt pazarları ile market fiyatları arasında ciddi fark olduğunu belirterek, vatandaşın cebinde pazardan alışveriş yapması halinde 300 lira kalacağını belirtti.

Semt pazarlarında kurallar yeniden düzenlendi!

İçişleri Bakanlığı'nın valiliklere gönderdiği genelge ile ilçe ve beldelerdeki mahalle/semt pazarlarında uyulması gereken kurallar yeniden düzenlendi.

Semt pazarları açık mı, kapalı mı? İçişleri Bakanı Soylu cevapladı!

İçişleri Bakanı Soylu, yeni tip koronavirüs önlemlerine ilişkin, "Semt pazarlarını yasaklamayacağız ama tedbirleri artıracağız, giriş çıkışları kontrol altına almaya çalışacağız." dedi.

Mustafa Ayanoğlu: Pazarda gayrimenkul satılmaz!

ATSO'dan Mustafa Ayanoğlu, semt pazarlarında stant kurularak gayrimenkul satışı yapıldığını açıkladı. Ayanoğlu, emlakçılığın değersizleştirildiğini belirterek, yetkilileri göreve çağırdı.

Esenler'e modern pazar yeri kazandırıldı!

Esenler Belediyesi, yaptığı yatırımlarla ilçeye modern semt pazarları kazandırmaya devam ediyor. İlçede yapımı tamamlanan Prof. Dr. Adem Baştürk Kültür Merkezi'ndeki modern pazar yeri, Esenlerlilerin hizmetine açıldı.

Antalya Kepez'deki 3 semt pazarının imar planı tamam!

Antalya Kepez'de son üç ayda 3 semt pazarı sokak pazarı olmaktan kurtarıldı. Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü "İkinci etapta bu semt pazarları, kapalı semt pazarına dönüştürülecek" derken "Hem esnafımız kazanacak, hem de alışveriş eden kazanacak" dedi.

Antalya Döşemealtı'nda 7 mahalleye 8 kapalı pazar yeri yapıldı!

Antalya'nın Döşemealtı Belediyesi, semt pazarlarının iyileştirilmesi projesi kapsamında 7 mahalleye 8 kapalı pazar yeri yaparak vatandaşların hizmetine açtı.

Avcılar Yeşilkent'e kapalı semt pazarı inşa ediliyor!

Pazarların sadece üzerlerini kapatmayıp, yapılan alanları kullanışlı ve modern hale dönüştüren Avcılar Belediyesi, bu projeleri ile takdir toplarken, Yeşilkent Mahallesi’ne yapılacak olan ‘Kapalı Semt Pazarı’ için çalışmalara başladı.

Şanlıurfa'nın tüm ilçelerine semt pazarı inşa edilecek!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi’nin ilçelerde yapımına başladığı semt pazarı inşaatlarında sona gelindi. Kısa bir süre sonra hizmet verecek olan pazarlar, bölgelerinde büyük bir eksikliği gidermiş olacak.

Adana Yüreğir'e 2. kapalı semt pazarı inşa ediliyor!

Yüreğir’in ikinci kapalı semt pazarı PTT Evleri Mahallesi’nde yapılıyor. Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, Yüreğirli vatandaşların kışın yağmurdan ve çamurdan, yazın ise sıcaktan ve tozdan koruyup rahat alışveriş yapmalarını sağlamak amacıyla kapalı semt pazarları sayısını artıracaklarını söyledi.

Halfeti Semt Pazarı açılış için gün sayıyor!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından her ilçede başlatılan semt pazarları çalışmaları kapsamında Halfeti'de büyük ölçüde yol kat eden Büyükşehir Belediyesi ekipleri, Semt pazarını ilerleyen günlerde hizmete açmayı planlıyor.

semt pazarları kurulacak mı Haberi

semt pazarları kurulacak mı

Türkiye genelinde il, ilçe ve beldelerdeki mahalle/semt pazarlarında uyulması gereken kurallar koronavirüs tedbirleri kapsamında yeniden düzenlendi.

İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınının Türkiye'de kamu sağlığına olumsuz etkilerini asgari seviyeye düşürmek amacıyla alınan tedbirler kapsamında, 81 il valiliğine ek bir genelge gönderildi. Buna göre, vatandaşların sebze, meyve, tahıl, bakliyat, temizlik malzemesi gibi temel gıda/temizlik maddelerinin karşılandığı pazarlarda giyim, oyuncak ve benzeri zaruri olmayan ihtiyaç maddelerinin satışına izin verilmeyecek.

Kamuoyunda "sosyete pazarı" olarak adlandırılanlar başta olmak üzere sergi ve tezgahlarda giyim, oyuncak, süs eşyası, çanta ve benzeri zaruri olmayan ihtiyaç maddelerinin satışının yapıldığı tüm pazarların faaliyetleri dün saat 17.00 itibariyle geçici bir süreliğine durduruldu. 

Temel gıda/temizlik maddelerinin satışının yapıldığı pazarlarda, valilik ve kaymakamlıklarca belediyeler ile iş birliği içinde, yoğunluktan...