25 / 04 / 2024

Mustafa Ayanoğlu: Pazarda gayrimenkul satılmaz!

Mustafa Ayanoğlu: Pazarda gayrimenkul satılmaz!

ATSO'dan Mustafa Ayanoğlu, semt pazarlarında stant kurularak gayrimenkul satışı yapıldığını açıkladı. Ayanoğlu, emlakçılığın değersizleştirildiğini belirterek, yetkilileri göreve çağırdı.



Gayrimenkul Faaliyetleri Meslek Komitesi, toplandı. Toplantı, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası'nda (ATSO) Mustafa Ayanoğlu başkanlığında gerçekleşti. 


Toplantıda konuşan Ayanoğlu, semt pazarlarında stant kurularak gayrimenkul satışı yapılarak emlakçılığın değersizleştirildiğini vurguladı. Ayanoğlu, konu ile ilgili olarak yetkililere çağrıda bulundu.


Ayanoğlu, gayrimenkul satışı yapan franchise firmaların stant kurdukları ve bu durumun da emlakçılık mesleğini değersizleştirdiği, etik olmadığı, üyeleri mağdur ettiği, ayrıca pazarda satışı yapılan ürünün de gıda ve ihtiyaç maddesi dışı olduğu söyledi.


Toplantıda, 12 Temmuz 2012 tarih ve 28351 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan "Pazar Yerleri Hakkında Yönetmeliği"nin 1. bölüm 1. maddesinde "Bu Yönetmeliğin amacı, semt ve üretici 

pazarlarını modern bir yapıya kavuşturmak, bu yerlerde sebze ve meyveler ile belediyece müsaade edilen diğer gıda ve ihtiyaç maddelerinin ticaretinin kaliteli, standartlara ve gıda güvenilirliğine uygun olarak serbest rekabet şartları içinde yapılmasını temin etmek, tüketicilerin hak ve menfaatlerini korumak ve üreticiler ile pazarcıların faaliyetlerini düzenlemektir" ifadeleri hatırlatıldı.



Antalya Akdeniz Manşet


Geri Dön