20 / 04 / 2024

Sera Gazı Emisyon Projeksiyonları Toplantısı bittimi

Sera Gazı Emisyon Projeksiyonları Toplantısı bittimi

İklim Değişikliği Başmüzakerecisi Prof. Dr. Mehmet Emin Birpınar Başkanlığında, ‘Sera Gazı Emisyon Projeksiyonları Uzman Grubu Çalışması Toplantısı’ 27-28 Temmuz 2015 Tarihlerinde Ankara’da gerçekleştirildi.

Limak Çimento, 3 boyutlu yazıcıda üretilen ‘LimakCement 3DC-101’ ürününü tanıttı!

​​​​​​​Limak Çimento, iklim değişikliği ile mücadele kapsamında 3 boyutlu beton yazıcılarında kullanıma uygun, yenilikçi ve aynı zamanda baskılanabilir harç serisinin ilk ürünü ‘LimakCement 3DC-101’ lansmanını gerçekleştirdi. Ürün, sera gazı emisyonlarının düşürülmesini amaçlıyor.

Araç muayenesinde yeni dönem: Egzoz gazı emisyon testi şart mı?

TÜVTÜRK, araç muayene sürecinde yaşanan aksaklıkları en aza indirmek adına yeni yönetmelikler getirdi. Sorunsuz bir araç muayenesi deneyimi için mutlaka egzoz gazı emisyon testinizi yaptırmalısınız. Bu testi ya sabit olan ölçüm merkezlerinde ya da yetkili mobil istasyonlarda gerçekleştirebilirsiniz.

Sürücüler aman dikkat! Yeni uygulama başladı cezası 3 bin TL!

Egzoz Elektronik Denetleme Sistemi (EGEDES), bir ilde daha hayata geçti. Sistem, egzoz gazı emisyon ölçümleri yaptırılmayan araçları plaklarından anında tespit edecek. Araçlarının ölçümlerini yaptırmayan sürücülere ise sistem üzerinden oluşturulan bir tutanakla 2 bin 815 lira ceza kesilebiliyor.

Gayrimenkul sektöründe gündem 'yeşil bina'!

Dünya Gazetesi köşe yazarı Didem Eryar Ünlü bugünkü köşesinde Avrupa Birliği'nin, binalardan kaynaklanan sera gazı emisyonlarını azaltmak amacıyla Binalarda Enerji Performansı Direktifi'ni değiştirme teklifini kaleme aldı. İşte Didem Eryar Ünlü'nün o yazısı...

Enerji kimlik belgeli bina sayısı 1 milyona yaklaştı!

En çok Enerji kimlik belgeli binaya sahip bina mega kent İstanbul, Ankara ve İzmir'de yer alıyor. Enerji kimlik belgeli binalar, sera gazı salınımını daha önceki senelerde yapılan binalara oranla yüzde 60 oranında azalttı.

Aziz Kocaoğlu'nun çevre hamlesi dikkat çekiyor!

Çevre yatırımları konusunda önemli adımlar atan İzmir Büyükşehir Belediyesi, hem kentteki sera gazı salımını minimuma indirmek hem de toprağı ve suyu korumak amacıyla peş peşe örnek projelere imza atıyor.

Enerji Kimlik Belgesi alan bina sayısı 742 bini aştı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından, binaların enerji kullanımı, yalıtım özellikleri, ısıtma ve soğutma sistemlerinin verimi ile sera gazı salınımını gösteren Enerji Kimlik Belgesi verilen bina sayısı 742 bin 940 oldu.

3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli ile sera gazı salınımı 115 bin ton azalacak!

İstanbul Boğazı altından geçerek Asya ve Avrupa kıtaları arasında kara ve demir yolu ulaşımı sağlayacak olan “3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli” projesi ile yıllık sera gazı salınımı 115.000 ton azalacak.

2014 yılında 700 bin binaya mantolama yapıldı!

Sadece 2014 yılında 700 bin haneye mantolama yapan sektör Türkiye’nin doğalgaz ithalatını 500 milyon metreküp düşürürken, çevreye salınan sera gazını 1.2 milyon metrekare azalttı.

2014 yılında 700 bin binada mantolama yapıldı!

Sadece 2014 yılında 700 bin haneye mantolama yapan sektör Türkiye’nin doğalgaz ithalatını 500 milyon metreküp düşürürken, çevreye salınan sera gazını 1.2 milyon metrekare azalttı.

Kartepe Hükümet Konağı'nın inşaatı tam gaz!

Kartepe Belediyesi'nin Kent Merkezi Proje Alanı içerisinde yeni belediye hizmet binası yanında 6 bin 37 metrekarelik alanda hayata geçirdiği Kartepe Hükümet Konağı'nın inşaatı tam gaz devam ediyor...

Bursa ve Aliağa Gaz Santrali ÖİB tarafından özelleştirilecek!

Bursa Doğalgaz Santrali ile Aliağa Kombine Çevrim ve Gaz Santrali, ÖİB tarafından özelleştirilecek. Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Bursa Doğalgaz Santrali ve Aliağa Kombine Çevrim ve Gaz Santrali'ni özelleştiriyor.

Enerya güvenli gaz kullanımı için uyardı!

Enerya Genel Müdürü Aslan Uzun doğal gazın güvenli kullanımı konusunda uyulması gereken basit tedbirlerin, abonelerin gerek can ve mal güvenliğinin koruduğunu gerekse de enerji tasarrufu açısından büyük öneme sahip olduğunu belirtti.

Sera Gazı Emisyon Projeksiyonları Toplantısı bittimi Haberi

Sera Gazı Emisyon Projeksiyonları Toplantısı bittimi

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) Türkiye işbirliğinde yürütülmekte olan Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi (BMİDÇS) kapsamında Sunulacak İki Yıllık Raporun Hazırlanmasına Destek Projesi kapsamında, Sera Gazı Emisyon Projeksiyonları Uzman Grubu Toplantısı, İklim Değişikliği Başmüzakerecisi  Prof. Dr. Mehmet Emin Birpınar başkanlığında, 27-28 Temmuz 2015 tarih aralığında Ankara’da gerçekleştirildi.


Ankara’da Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı ve İklim Değişikliği Başmüzakerecisi Prof. Dr. Mehmet Emin Birpınar başkanlığında düzenlenen toplantıya iklim değişikliği alanında sorumluluk sahibi 17 kurum ve kuruluştan toplam 53 temsilci katılım sağladı.


İklim değişikliği kapsamında uluslararası müzakerelerde 2020 yılı sonrasına yönelik yeni anlaşmanın hazırlıkları devam ederken, tüm ülkelerin 2020 yılı sonrasına yönelik Niyet Edilen Ulusal Olarak Belirlenmiş Katkılarını (INDCs) Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi Sekretaryasına sunmaları...