25 / 04 / 2024

Serdar Sağlam kaçak yapı

Serdar Sağlam kaçak yapı

TMMOB Şehir Plancıları Odası Başkanı Serdar Sağlam, "Anadolu, Zeytinlik ve Kadıköy Mahalleleri kaçak yapılarla dolu. Şehrin nefes alabilmesi için bu yapılar ortadan kaldırılmalı" dedi.

Seyfettin Sağlam kimdir? Nereli? Kaç yaşında? 

Eksun Gıda Tarım Sanayi ve Ticaret A.Ş Yönetim Kurulu Üyesi Seyfettin Sağlam kimdir? Kaç yaşında? Seyfettin Sağlam daha evvel hangi vazifelerde bulunmuştur? Seyfettin Sağlam'ın eğitim hayatı nasıldı?

Depreme dayanıklı bina nasıl inşa edilmeli? Radye temelle yapılan binalar sağlam mı? Merak edilen bu sorular cevaplandı!

YTÜ İnşaat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Murat Serdar Kırçıl, depreme dayanıklı binaların nasıl olması gerektiğini açıkladı. Peki depreme dayanıklı bina nasıl inşa edilmeli? Radye temelle yapılan binalar sağlam mı? Merak edilen bu sorular cevaplandı!

'Evim sağlam mı?' diyenler aman dikkat! Hemen izlemeniz gereken bu yol haritasına bakın!

Uzmanlar başta İstanbul olmak üzere birçok şehir için peş peşe uyarıyor. Deprem senaryoları konuşuldukça akıllara da 'Evim sağlam mı?' sorusu geliyor. 'Evim sağlam mı?' diyenler aman dikkat! Hemen izlemeniz gereken bu yol haritasına bakın...

Kaçak binaların tapuları ne olur? 

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper'e gelen soruda, babasının sağlığında kendisinden dükkan satın alan vatandaşın babasının vefatından sonra kardeşleri tarafından mahkemeye verildiğini dile getirerek söz konusu binanın kaçak olması sebebiyle mahkeme sonucunun ne olacağı sorusu yöneltildi.

Esenyurt'ta kaçak hastane mühürlendi!

İstanbul Esenyurt'ta bulunan 4 katlı hastane kaçak olduğu gerekçesiyle Esenyurt İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından mühürlendi. 

'Kaçak partiler' lüks villalara talebi artırdı!

Koronavirüs tüm dünyaya yayılırken, ülkemizde can kaybı 12 bin 358'i aştı. Parti parti gezip toplum sağlığını hiçe sayan kişiler 'kaçak partiler' lüks villalara olan talebi de artırdı. Kiralar bir anda yükseldi.

Bursa'da İHA ile kaçak yapı tespitine ödül!

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin İHA ile kaçak yapı tespiti uygulaması Sağlıklı Şehirler En İyi Uygulama Yarışması’na Sağlıklı Şehir Planlaması kategorisinde jüri özel ödülüne  layık görüldü.

Vergi kaçakçısını ihbar edene 41 milyon lira ödül!

Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) verilerine göre, ilgili kanun kapsamında vergi kaçakçılığı hakkında bilgi sahibi olanlara, bu durumu bildirmelerini sağlamak üzere ikramiye veriliyor.

İHA ile kaçak yapı tespitine ödül!

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin İHA ile kaçak yapı tespiti uygulaması, Sağlıklı Şehir Planlaması kategorisinde jüri özel ödülünü aldı.

Yılmaz Özdil kaçak villadan 7.8 milyon kazanç sağladı iddiası!

Yılmaz Özdil'in Bodrum'daki kaçak villa skandalı büyüyor. Özdil, yalan beyan vererek 19 bin 638 TL'ye villası için yapı kayıt belgesi aldı, böylece Özdil'in villadan 7.8 milyon kazanç sağladığı ileri sürüldü...

Kartepe'de kaçak ahır ve kümesler yıkılıyor!

Kartepe Belediyesi,ilçe genelinde bulunan kaçak kümes ve ahırları yıktı. Zabıta Müdürü Ali Özbayraklı konuya ilişkin, "Çevre ve halk sağlığı ile sağlıklı ve planlı kentleşme önceliklerimizdendir" dedi...

Kaçak yapı tespitine denetçi drone çözümü!

Kısa sürede hayatımızın her alanında kullanıma giren drone, kaçak yapı tespitinde de kullanılabileceğini söyleyen Mimar Nihat Şen, ilçe belediyelerinin 6 ayda bir drone ile çekim yapıp karşılaştırmada kaçağı yakalayabileceğini söyledi...

Kaçak yabancıya ev kiralayan yanacak!

Bu hafta Meclis Genel Kurulu tarafından yasalaştırılması öngörülen torba yasada kaçak durumdaki yabancı şahısların ‘barınmasına, konaklamasına imkan sağlayanlar’ ile bunlara ‘evini kirayanlara’ para cezası uygulaması öngören bir madde yer alıyor…

Serdar Sağlam kaçak yapı Haberi

Serdar Sağlam kaçak yapı

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, ilçe belediye başkanlarına ve kendi bürokratlarına yönelik yaptığı konuşmasında, "Kafamızı yukarı kaldırıp baktığımızda inanılmaz çirkinliklerle karşılaşıyoruz. 


Şehrimizi çirkinleştirmeye hiçbirimizin hakkı yok" diyerek kaçak yapılaşmalarla ilgili görevini yapmayan ilçe belediyesi veya Büyükşehir Belediyesi bürokratları hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunacağını açıklamıştı. 

Yılmaz'ın kaçak yapılaşmalarla ilgili yaptığı bu açıklamaların ardından şehrin birçok noktasında çalışma yapıldı ve kaçak yapılar tek tek resimlendi. 


NE PROJELERİ VAR NE DE RUHSATLARI 


Başkan Yılmaz'ın kaçak yapılarla ilgili sözlerini hatırlattığımız TMMOB Şehir Plancıları Odası Başkanı Serdar Sağlam, özellikle İlkadım ilçesinde büyük bir kaçak yapı sorunu olduğunun altını çizdi. Kentsel dönüşüm çalışmalarının tamamlanması gerektiğini belirten Sağlam, özellikle Anadolu, Zeytinlik ve Kadıköy Mahallerinin kaçak yapılarla dolu olduğunu söyledi. 

Sağlam, "Bu mahallelerde acilen kentsel dönüşüm çalışmaları tamamlanmalı. Buralarda gerçekten...