25 / 04 / 2024

Kartepe'de kaçak ahır ve kümesler yıkılıyor!

Kartepe'de kaçak ahır ve kümesler yıkılıyor!

Kartepe Belediyesi,ilçe genelinde bulunan kaçak kümes ve ahırları yıktı. Zabıta Müdürü Ali Özbayraklı konuya ilişkin, "Çevre ve halk sağlığı ile sağlıklı ve planlı kentleşme önceliklerimizdendir" dedi...



Kartepe Belediyesi, ilçe genelindeki usulsüz hayvan barınakları (ahır) ve kanatlı hayvan kümeslerini yıkıyor. Yıkımlarda amaçlanan, çevre kirliliğini engelleme ve sağlıklı kentleşme kapsamında gerekli uygulamalar sürdürülüyor.

ÇEVRE VE HALK SAĞLIĞI ÖNCELİĞİMİZ

Kartepe Belediyesi Zabıta ekipleri, ilçe genelindeki usulsüz olarak yapılan hayvan barınakları ve kümesleri yıkıyor. Zabıta Müdürlüğü ekipleri Acısu Mahallesi Kervandere Sokak da yerleşim alanı içerisinde 100 metrekare alanda 30 büyükbaş hayvanlık kaçak barınağı yıkarak yerleşim alanındaki çevre ve halk sağlığı açısından uygunsuz koşulları ortadan kaldırdılar.

Kartepe de kaçak ahır ve kümesler yıkılıyor!

MECLİS KARARI UYGULANIYOR

Kartepe Belediyesi Meclisi’nin oybirliği ile aldığı kararı yerine getirdiklerine dikkat çeken Zabıta Müdürü Ali Özbayraklı, “Yapılan inceleme sonrasında ilgili tutanak ve tebligatlar yapılarak Acısu Mahallesi’nde bulunan büyükbaş ahırın kaldırılmasına karar verildi. Ekiplerimiz tarafından gereken çalışmaların neticesinde ahır kaldırıldı. Çevre ve halk sağlığı ile sağlıklı ve planlı kentleşme önceliklerimizdendir” şeklinde konuştu.


Geri Dön