16 / 04 / 2024

Sit alanında kaçak katlar bir bir çıkılıyor!

Sit alanında kaçak katlar bir bir çıkılıyor!

Birinci derece sit alanı ilan edilen bölgelerde kaçak yapılaşma hızla artıyor. Kapadokya'nın en önemli yerlerinden olan Güvercinlik Vadisi'nde kaçak inşaatın önüne belediye tabelası asan kişi 3’üncü katı da çıktı.



Doğal sit alanlarında ve birinci derece sit alanı ilan edilen bölgelerde kaçak yapılaşmalara hız verildi. Doğal güzellik izinsiz inşa edilen binalarla yok olma tehdidi altında.

Hürriyet Gazetesi'nden Aysel Alp'in haberine göre, Kapadokya'nın en önemli yerlerinden biri olan Güvercinlik Vadisi'nin girişindeki kaçak inşaatın önüne sahte belediye tabelası asan kişi üçüncü katı da çıktı.

Sit alanında kaçak katlar bir bir çıkılıyor!

İnşaat sahibine 22 bin liralık ceza

Belediye Başkanı Ali Karaaslan, arkadaşı olduğu iddia edilen inşaat sahibine ilk olarak 22 bin lira ceza kesileceğini açıkladı. 

“İsterse 5 kat olsun yıkılacak''

''İnşaatta 3’üncü kat da çıkılmış, size inşaatın durması için yazı gelmesine karşın neden hâlâ durdurmadınız?'' sorusu sorulan Karaaslan, “İsterse 5 kat olsun yıkılacak, kanun neyse uygulayacağız. Bunları takip ediyor olmanız bizim işimizi kolaylaştırıyor. Seçimle gelip seçimle giden başkanlar olarak, bu tür yıkımları icra etmek kolay değil. Ama ben bölgenin korunmasını, tahrip olmamasını belediye başkanlığına değişmem. Başkanlığı kaybedeceğimi bilsem de milyonlarca yılda oluşmuş bu bölgenin tarihi ve doğal dokusunu koruyacağımdan kimsenin kuşkusu olmasın. Bölgeyi hem korumak hem de burada yaşamak zorundayız. Bunu dengeli bir şekilde yapacağız. O kişi dostumuzmuş, arkadaşımızmış... Kimse imtiyaz sahibi olamaz. Bunun üzerine gideceğiz” açıklamasında bulundu. 

Sit alanında kaçak katlar bir bir çıkılıyor! 

Cezalar parsele göre hesaplanacak

Hiçbir yapı için tek başına yıkım kararı alamayacağını söyleyen Karaaslan,  “Her çarşamba belediye encümeni toplanır. Bu hafta da yazı önüme geldi. Kat çıksın, 2 kat daha çıksın, sonunda yıkacağız. 22 bin lira para cezası hesapladık orası için. 58 parselin her biri tek tek incelenecek, cezaları hesaplanacak. Gerçekten yıkılması gereken, 1 Ocak 2018’den önce yapılmamış olanları yıkacağız. Oraya belediye tabelası astığı için ayrıca suç duyurusunda bulunacağız ama öyle hemen olmuyor. Hukuk birimimiz konuyu inceliyor” diye konuştu.

Doğal sit alanlarında imar barışı fırsatçılığı!


Geri Dön