24 / 04 / 2024

Yılmaz Özdil kaçak villadan 7.8 milyon kazanç sağladı iddiası!

Yılmaz Özdil kaçak villadan 7.8 milyon kazanç sağladı iddiası!

Yılmaz Özdil'in Bodrum'daki kaçak villa skandalı büyüyor. Özdil, yalan beyan vererek 19 bin 638 TL'ye villası için yapı kayıt belgesi aldı, böylece Özdil'in villadan 7.8 milyon kazanç sağladığı ileri sürüldü...



Yılmaz Özdil’in kaçak villası konuşulmaya devam ediyor. Özdil, 142.5 metrekarelik villasını 2018’de imara aykırı eklemelerle 310 metrekareye çıkardı. Neredeyse bir villa kadar ek kaçak kısım için 19 bin TL verip, 7.8 milyon TL kazanç elde etti.

Sabah'tan Seda Tabak'ın haberine göre; Yılmaz Özdil'in Bodrum'daki kaçak villa skandalı büyümeye devam ediyor. Özdil'in yalan beyan vererek aldığı Yapı Kayıt Belgesi'nin iptal edilmesinden sorna yeni bilgiler öğrenildi. Özdil, 142.5 metrekarelik villasını 2018'de bodrum kat ve balkon ilavesi gibi imara aykırı eklemelerle 310 metrekareye çıkardı. Kaçak bölüm için 19 bin 638 TL yatırarak yapı kayıt belgesi aldı. Bu arada harcadığının kat be kat fazlasını kazandı. Bodrum'daki emlakçıların aktardığı fiyatlara göre, kaçak inşaattan 7.8 milyon TL kazanç elde etti. 

MİLYONLUK RANT SAĞLADI

Bölgedeki emlak uzmanları, Özdil'in villasının olduğu sitede dairelerin fiyatının en az 6.5 milyon TL'den başladığını belirtiyor. Villaların konumu, şerefiyesi ve denize yakınlığı gibi değişkenlere göre, metrekare fiyatları 30 bin ila 120 bin arasında olduğu ifade edildi. Yılmaz Özdil'in villasının yer aldığı Bitez'de emlak değerlenmesi yıllık minimum yüzde 15 seviyesinde oluyor. Emlakçılar, "Kaçak inşaatla birlikte TL bazında 3 yılda villa yüzde 45 değer kazanmıştır" şeklinde konuşuyor.

Emlakçıların verdiği bilgiye göre, Özdil'in villasının metrakaresi kaçak inşaata başlamadan önce 32 bin 280 liraydı. Yani 142.5 metrekarelik villanın değeri 4.5 milyon lira civarındaydı. 3 sene içinde o bölgede emlak değerinde yüzde 45 artış yaşandı. Böylece evin değeri de arttı. Üstüne yasaları hiçe sayarak villanın metrekaresini 310'a çıkaran kaçak inşaatlar da gelince Özdill'in kazancı katlandı. Evin metrekaresi 46 bin 315 liraya ulaştı. Yani Özdil 167.5 metrekarelik kaçak fark için 19 bin 638 TL'ye bir belge aldı ama o belgeyle 7.8 milyon TL'lik kazanç sağlamış oldu. 

YASALARI HİÇE SAYDI

Özdil, bu süreçte yasaları çiğnemiş oldu. Usulsüzlükle 142.5 metrekare iskan hakkı olan arsadaki villasını 310 metrekareye ulaştırdı. Villaya, kaçak olarak 18 metrekare müştemilat, 9.5 metrekare depo, 13.5 metrekare jeneratör odası, 81 metrekare bodrum kat ve 45.5 metrekare balkon ekledi. Villasını kanuna aykırı olarak büyüttükten sonra 11 Eylül 2018'de imar barışı için başvuru yaptı. Aslında imar barışı, 31 Aralık 2017'den önceki yapılar için yapılıyor. Yani normalde o tarihten sonra yapılan kaçak tadilatlar kanun kapsamında değil. Ancak Özdil, yalan beyanla yapı kayıt belgesini aldı. 

MÜFETTİŞLER DEVREDE

Alınan bilgilere göre, Bodrum Belediyesi'nin verdiği ruhsata göre iki bağımsız bölümden 120 metrekarelik iş yeri vasfındaki yapı için ilk ruhsat 2008'de alındı. Sonra iki yılda bir yenileme ruhsatları düzenlendi. 2016'da ise yine iki bağımsız bölümden oluşan tek kat 142.5 metrekarelik iş yeri tadilat ruhsatı düzenlendi. 10 Ağustos 2017'de ise yapı konut vasfına döndürüldü. Bodrum Belediyesi'nin ruhsatın araştırılması için Muğla Valiliği de dün İçişleri Bakanlığı'na yazı yolladı. Bakanlık müfettişlerinin belediyeyi ve yapıyı denetleyeceği ortaya çıktı.

ÖZDİL'İN YALANLARI

Yılmaz Özdil, katıldığı bir televizyon programında yaklaşık yarım saat konuştu fakat Bodrum'daki kaçak kısımları olan villasına ilişkin aydınlatıcı bilgiler vermedi.

'EVİN RUHSATINI 10 YIL ÖNCE ALDIK'

Özdil, evin ruhsatını 10 yıl önce aldığını iddia etse de belgeler öyle görünmüyor. Özdil, 2017'de aldığı ve 'ticari alan' statüsünde olan yapıyı "Cins değişikliği" ile villaya çevirdi. Daha sonra 142 metrekarelik villaya, bodrum kat ve teras ekledi. Kaçak yapılarla, villayı 310 metrekareye çıkardığı uydu fotoğrafları ile belirlendi.

YALAN 2

'YAPTIRMADIK ALDIK'

Kendi yaptırmasaydı imar barışından yararlanmak için 2018'de eşi Hülya Özdil, Muğla Çevre Müdürlüğü'ne başvuru yapmazdı.

YALAN 3

'VİLLAM 2 ODALI'

İki odalı dediği villanın 310 metrekare alanı bulunuyor. Sadece, villanın kaçak yapılan terası bile 45 metrekare genişliğinde. 

Yılmaz Özdil'in villasındaki kaçak bölümler yıkılacak!

Bodrum Belediyesi'nden Yılmaz Özdil'in Bodrum'daki villasına ilişkin açıklama!

Muğla Şehircilik Müdürlüğü'nden Yılmaz Özdil'in villası hakkında suç duyurusu!

Sinan Çetin’in Büyükada’daki villasında yıkım kararı!


Geri Dön