26 / 04 / 2024

Yılmaz Özdil Bodrum'daki kaçak villasını kurtarma peşinde!

Yılmaz Özdil Bodrum'daki kaçak villasını kurtarma peşinde!

Bodrum’da bulunan villasını kaçak eklentilerle 143 metrekareden 300 metrekareye ulaşan gazeteci Yılmaz Özdil, kaçak bölümlerin belirlenmesinden sonra şimdi de kurtarma operasyonuna başladı.



Gazeteci Yılmaz Özdil'in eşi Hülya Özdil adına kayıtlı Bodrum Bitez'deki villasını 143 metrekare yapı izni olması karşısında eklentilerle 300 metrekareye çıkardığının ortaya çıkmasından sonra yeni bir gelişme yaşandı. Yeni Asır'da yer alan habere göre; imar planında "ofis ve işyeri" olarak 2 bağımsız bölüm olduğu ortaya çıkan villasını kurtarma derdine düşen Özdil'in ticari imarı olan villayı ofis olarak kullanacağını söyleyerek Bodrum Belediyesi'ne başvuru yapıldığı ortaya çıktı. Özdil ailesinin, "tek bağımsız bölüm projesi" hazırlayıp Bodrum Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü'ne sunduğu, bodrum katların da yer aldığı projenin ofis olarak kullanılacağının bildirildiği belirlendi. Yapı Kayıt Belgesi iptal edilen bina ile ilgili yeni projenin onaylanması durumunda Özdil'in ofis adı altında villasını kullanmayı düşündüğü söyleniyor.

KARARI BELEDİYE VERECEK

Bodrum Belediyesi'nin projeyi onaylayıp onaylamayacağı ilerideki günlerde Meclis Toplantısı'nda belli olacak. Yapının konuta dönüştürülmesi amacıyla arsanın ticari alandan çıkartılarak konut alanı yapılması gerekiyor. Bunun için önce Bodrum Belediyesi, ardından da Muğla Büyükşehir Belediye Meclisi'nin onayı gerekiyor. Konu ile ilgili konuşan Bodrum Belediyesi Fen İşleri'nden bir mühendis ise imar değişikliğinin imkansız olduğundan bahsetti. Emlak Müşaviri ve yeminli bilirkişi Mustafa Gündoğ ise, Yılmaz Özdil'in tek bağımsız bölüm olarak mimarlara yeni bir proje hazırlattığı ve bu projede müştemilatın da kullanılması için bodrum kısmının da gösterildiğini, ticari alan gözüken bu yeri ofis olarak kullanılacağını belirttiğini dile getirdi. Gündoğ, Bodrum Belediyesi'ne sunulan projenin onaylanması halinde Özdil'in villasını ofis olarak kullanması söz konusu" diye konuştu. 

Yılmaz Özdil, bazı eklentilerinin yıkımının yapıldığı villasının bazı kaçak bölümlerini imara uygun hale getirmek için belediyeye başvuruda bulundu. 

BELGESİ İPTAL EDİLMİŞTİ

Özdil ailesi, imar planlarında ticari alan vasfında olan yapıyı, villaya çevirmiş, ruhsatı tek katlı, iki bitişik ofis ünitesi için için 142.5 metrekare iskanlı yapıya depo, jeneratör odası, bodrum kat ilavesi yapıldığıyla ilgili anlaşmalar yaptı. Bu ilavelerle 310 metrekareye çıkarılan villa için Özdil ailesi, 31 Aralık 2017'ye kadar olan yapıları kapsayan 'İmar Barışı'na başvurdu ancak 'İmar Barışı' sonrasında da kaçak yapılaşmaya devam edildiği, 2018 yılında kaçak olarak 45 metrekarelik teras ve müştemilat yapıldığı belirlenmişti. Muğla Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekipleri tarafından her iki yerin 'İmar Barışı'nın ardından yapıldığını, bölgenin uydu fotoğraflarıyla da tespit edilmesinden sonra villadaki imara aykırı bazı alanlar mahkeme kararıyla yıkımı tamamlandı.


Geri Dön