26 / 04 / 2024

Yılmaz Özdil, Bodrum'daki kaçak villasının yıkımı için yürütmeyi durdurma kararı aldırdı!

Yılmaz Özdil, Bodrum'daki kaçak villasının yıkımı için yürütmeyi durdurma kararı aldırdı!

Dün Yılmaz Özdil'in Bodrum Bitez'deki kaçak villasının yıkımı için ekipler bölgeye gitti. Kiremitler tek tek istiflenirken mahkemeye giden Özdil, 'yürütmeyi durdurma kararı' aldırdı...



Yılmaz Özdil'in kaçak villası için dün yıkım günüydü. Bodrum Belediyesi ekipleri iş makinesi yerine elleriyle sökme işlemlerini gerçekleştirdi. Kiremitler tek tek istiflenirken mahkemeye başvuran Özdil "yürütmeyi durdurma kararı" aldırdı.

Sabah Gazetesi'nden Kenan Gürbüz'ün haberine göre; Yılmaz Özdil, Bodrum'daki milyonluk villasındaki kaçak eklentilerin yıkılmaması için bir savaş veriyor.

Muğla'nın Bodrum ilçesinde Bitez Mahallesi'ndeki Aktur sitesinde yer alan 142 metrekarelik villasını 310 metrekareye çıkaran Özdil, 13 Mayıs'a kadar verilen "yıkım" süresinde yıkımı yapmadı. Bu sebeple 10 kişilik belediye ekibi sabah saatlerinde yıkımı gerçekleştirmeye başladı. 

Ortaya çıkan 7.8 milyonluk 'Pay Hattı'ndan vazgeçmemek için büyük bir çaba gösteren Özdil, Muğla 1. İdare Mahkemesi'ne başvuru yaptı. Mahkeme, prosedür gereği yürütmenin durdurulması kararını aldı. Bu gelişme sonrasında ekipler villadaki yıkım işlemine ara verdi.

Yıkım kararı kesinleşen villayla ilgili önümüzdeki günlerde bir üst mahkemenin yeni bir karar alabileceği ifade edilirken, yıkımın bu kararın ardından süreceği kaydedildi.

"PAY HATTI" DİYE YAZMIŞTI

28 Eylül 2019'daki "Pay hattı" başlıklı yazısında "Deprem ülkesinde imar affı mı olur birader? Fay hattı sorun değildir Türkiye'de. Pay hattı sorunudur, pay hattı!" diyerek dürüstlük edebiyatı yapan Özdil'in kendisinin de önce ofis ruhsatı olan ardından villaya çevirdiği konutla ilgili İmar Barışı'na başvurduğu ortaya çıktı. İmar barışından sonra da kaçak eklenti yaptığı tespit edilen Özdil'in 142 metrekarelik villasını 310 metrekareye çıkararak elde ettiği yaklaşık 7.8 milyonluk ranta dün dur denildi.

3 VİLLAYA DAHA MÜHÜR

Bu arada Özdil, ailesine komşu olan 3 villanın da Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından inceleme altına alındığı öğrenildi. Sitede yer alan 3 villadan 2'sinin tapu kayıtlarının incelenmesi sonrasında 3 villada kaçak yapı tespit edildiği ve bu 3 villanın "Yapı Kayıt Belgesi" Muğla Çevre Müdürlüğü tarafından iptal edildiği öğrenildi. 

İTİNAYLA DİZDİLER

CHP'li Bodrum Belediyesi yetkililerinin yıkım esnasında kiremitleri bile son derece hassas çalışmaları, herhangi bir iş makinası kullanmamaları "Bu yıkım bir tiyatro" eleştirilerine sebep oldu. Belediye yetkilileri, yıkım esnasında iş makinelerinin neden kullanılmadığı yönünde gelen eleştirilere ise "Yıkımda, kepçe ve iş makineleri villanın bulunduğu bölgeye geçmekte güçlük yaşadılar. O nedenle iş makineleri kullanılmadı" şeklinde cevap verdiler.

Yılmaz Özdil'in villasındaki yıkımı Muğla Bölge İdare Mahkemesi durdurdu!

Yılmaz Özdil'in villasına ekipler yıkım için geldi!


Geri Dön