25 / 04 / 2024

Yılmaz Özdil’in villası yıkılacak!

Yılmaz Özdil’in villası yıkılacak!

Sözcü gazetesi yazarı Yılmaz Özdil’in Bodrum’daki kaçak villasının yıkım kararına ilişkin yapmış olduğu yürütmenin durdurulmasına yönelik başvuru Muğla 1. İdare Mahkemesi tarafından oy birliği ile reddedildi



Geçen hafta Bodrum Belediyesi'nin kaçak eklentileri yıkım kararından sonra Yılmaz Özdil'in talebiyle Muğla 1. İdare Mahkemesi yürütmenin durdurulması için karar vermişti. Sabah'tan Seda Tabak'ın haberine göre, tüm evraklarla beraber açılan davaya yanıt vermesi için Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ve Bodrum Belediyesi'ne 30 günlük süre verilmişti. Aynı gün hazırlanan raporların tekrar mahkemeye sunulması sonucunda verilen karar kaldırılarak yürütmenin durdurulması da oy birliğiyle reddedildi. Edinilen bilgilere göre kararın Bodrum Belediyesi'ne 7 gün içerisinde tebliğ edilmesinden sonra villanın kaçak eklentilerinin yıkılacak.

Kaçaklar nasıl tespit edildi?

-Bakanlık ekipleri tarafından yapılan inceleme sonucunda ilk olarak ana binanın altında yer alan bodrum katın kaçak olduğu tespit edildi. Ana binanın altındaki bodrum katın büyük bir bölümü binanın altında, bir kısmı da dışarıya cepheli olarak yerleştirilmiş durumda. Dolayısıyla bodrum katın daha sonradan yapılma ihtimali yok.


-Yapı kayıt belgesinde 45.5 metrekare olarak gözüken terasın, yerinde yapılan incelemede 71 metrekare olduğu belirtildi. Kanun gereği imar barışından ancak 31 Aralık 2017'den önce yapılan binaların sahipleri yararlanabiliyor. Ocak 2018'in hava fotoğraflarına bakıldığında terasın gözükmediği belirtildi.

-Mevcut yapı kayıt belgesi ise 2018 yılının 9. ayında alınmış. Yapı kayıt belgesindeki fotoğraflara terasın bitmiş hali konulmuş ama bunların imalatları 2018 yılının Ocak ayında gözükmüyor.

-Yapılan incelemede bahçede 13,5 metrekare jeneratör odası, 18 metrekare müştemilat, 9.5 metrekarelik deponun olduğu, fakat bu yapıların da Ocak 2018 hava fotoğraflarında gözükmediği belirtildi.

 

Bodrum Belediyesi'nden Yılmaz Özdil'in villasındaki yıkıma ilişkin savunma!


Geri Dön