20 / 04 / 2024

Serdar Sağlam: Samsun'un kaçak yapı sorunu çözülmeli!

Serdar Sağlam: Samsun'un kaçak yapı sorunu çözülmeli!

TMMOB Şehir Plancıları Odası Başkanı Serdar Sağlam, "Anadolu, Zeytinlik ve Kadıköy Mahalleleri kaçak yapılarla dolu. Şehrin nefes alabilmesi için bu yapılar ortadan kaldırılmalı" dedi.



Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, ilçe belediye başkanlarına ve kendi bürokratlarına yönelik yaptığı konuşmasında, "Kafamızı yukarı kaldırıp baktığımızda inanılmaz çirkinliklerle karşılaşıyoruz. 


Şehrimizi çirkinleştirmeye hiçbirimizin hakkı yok" diyerek kaçak yapılaşmalarla ilgili görevini yapmayan ilçe belediyesi veya Büyükşehir Belediyesi bürokratları hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunacağını açıklamıştı. 

Yılmaz'ın kaçak yapılaşmalarla ilgili yaptığı bu açıklamaların ardından şehrin birçok noktasında çalışma yapıldı ve kaçak yapılar tek tek resimlendi. 


NE PROJELERİ VAR NE DE RUHSATLARI 


Başkan Yılmaz'ın kaçak yapılarla ilgili sözlerini hatırlattığımız TMMOB Şehir Plancıları Odası Başkanı Serdar Sağlam, özellikle İlkadım ilçesinde büyük bir kaçak yapı sorunu olduğunun altını çizdi. Kentsel dönüşüm çalışmalarının tamamlanması gerektiğini belirten Sağlam, özellikle Anadolu, Zeytinlik ve Kadıköy Mahallerinin kaçak yapılarla dolu olduğunu söyledi. 

Sağlam, "Bu mahallelerde acilen kentsel dönüşüm çalışmaları tamamlanmalı. Buralarda gerçekten yoğun bir yapılaşma mevcut ve binalar hep kaçak. Neredeyse hiçbirinin projesi ve ruhsatı yok. İlkadım'ın nefes alması ve şehrin o çirkin görüntüden kurtulması için kentsel dönüşüm buralarda acilen uygulanıp tamamlanmalı" dedi. 


Gazete Gerçek


Geri Dön