25 / 04 / 2024

Sergey Kiriyenko

Sergey Kiriyenko

Rosatom Başkanı Kiriyenko "Akkuyu için 60 yıl garanti veriyoruz fakat ben santralin 80-100 yıl yaşayacağından eminim. Akkuyu, Türkiye ve Rusya'yı en az 100 yıl birbirine bağlayacaktır.

Rostov Nükleer Santrali'nin üçüncü ünitesi, erken devreye alınacak!

Akkuyu Nükleer Santrali'ni de inşa edecek olarak Rus Devlet Nükleer şirketi Rosatom, Rusya'daki Rostov Nükleer Santrali'nin üçüncü ünitesinin planlanandan erken devreye alınacağını açıkladı. Firma, üçüncü üniteyi 2015'te devreye alacaktı...

Sergey Brin'den 6 tavsiye!

Google'ın kurucularından biri olan Sergey Brin'den altından da değerli 6 tavsiye! Hemen bakın! İşte bütün ayrıntılar...

Ask Trade İnşaat İthalat İhracat Limited Şirketi kuruldu!

Ask Trade İnşaat İthalat İhracat Limited Şirketi bugün Beylikdüzü'nde Sergey Kudryavtsev tarafından kuruldu.

Brıllıant Emlak Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Brıllıant Emlak Ticaret Limited Şirketi Bakırköy’de  10 bin TL sermaye bedeli ile Sergey Kotov tarafından kuruldu.

Kanal İstanbul’un Montrö’ye etkisi var mı?

Rus mevkidaşı Sergey Lavrov ile bir araya gelen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu çılgın proje Kanal İstanbul'la ilgili olarak, “Şunu net söylemek isterim ki ne Kanal İstanbul’un Montrö Anlaşması’na bir etkisi var ne de Montrö Anlaşması’nın Kanal İstanbul’a bir etkisi var” diye konuştu.

Rus şirketleri Kanal İstanbul Projesi'ni bekliyor! 

Rusya’nın önde gelen lojistik şirketlerinden Delo’nun Başkanı Sergey Şişkaryev, Kanal İstanbul'un Rus şirketleri açısından ekonomik fırsatlar yaratacağı görüşünde bulundu.

Rusya’dan ‘zehirli’ dolar çağrısı!

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Ryabkov, Moskova’nın Rus ekonomisinin dolara bağımlılığını asgariye düşürmek için acilen önlemler alması gerektiğini aktardı.

Bozbey Proje Mühendislik İnşaat Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Bozbey Proje Mühendislik İnşaat Ticaret Limited Şirketi Kadıköy'de 20 bin TL sermaye bedeli ile Sergey Bozbey tarafından kuruldu.

Prens Harry ile Meghan Markle çiftinin Montecito'daki evindeki büyük tehlike!

Prens Harry ile Meghan Markle çiftinin Montecito'da satın aldıkları yeni malikanenin bir önceki sahibi Rus işadamı Sergey Grishin'in eski eşi olduğu öğrenildi ve çifti "Çevrenizde öyle birinin bulunması çok tehlikeli" diye uyardı.

Moskova'da inşaat faaliyetleri durduruldu!

Moskova Belediye Başkanı Sergey Sobyanin yaptığı açıklamada salgınla ilgili durumun kötüleşmesi nedeniyle başkentte sağlık merkezleri ve altyapı inşaat projelerinin dışında tüm inşaat faaliyetlerinin durdurulduğunu ifade etti.

Koronavirüs Moskova'daki inşaat çalışmalarını nasıl etkiledi?

Moskova Belediye Başkanı Sergey Sobyanin, koronavirüs salgını nedeniyle, metro, yol, konut, büyük çevre düzenlemeleri gibi inşaatların durdurulamayacağını söyledi...

Moskova'da koronavirüs için hastane inşa edilecek!

Moskova'da koronavirüsle mücadele kapsamında hastane inşa edilecek. Moskova Belediye Başkanı Sergey Sobyanin, hastanenin bir ay içinde yapılacağını belirtti...

Sergey Butskikh Akkuyu NGS'nin inşaatı hakkında açıklamalarda bulundu!

Akkuyu Nükleer AŞ Genel Müdür Birinci Yardımcısı ve Yapı İşleri Direktörü Sergey Butskikh santralin inşaatı ile ilgili açıklamalarda bulundu...

Sergey Kiriyenk'den Akkuyu Nükleer Santrali açıklaması!

Rusya Devlet Nükleer Enerji Şirketi (Rosatom) Başkanı Sergey Kiriyenko Mersin Akkuyu Nükleer Santrali’nin hisselerinin yüzde 49′una kadarının satışa çıkarıldığı iddialarına yanıt verdi.

Sergey Kiriyenko Haberi

Sergey Kiriyenko

Rusya Devlet Nükleer Enerji Şirketi (Rosatom) Başkanı Sergey Kiriyenko, Akkuyu nükleer güç santralinin, Türkiye ve Rusya'yı en az 100 yıl birbirine bağlayacağını söyledi.


Kiriyenko, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Türkiye-Rusya Üst Düzey İşbirliği Konseyi'nin 5. toplantısına katılmak üzere 1 Aralık'ta yapacağı Ankara ziyareti öncesinde Anadolu Ajansı muhabirinin sorularını yanıtladı.


İki ülkenin ekonomik ilişkilerinde enerjinin önemli yeri olduğunu belirten Kiriyenko, Türkiye'deki ilk nükleer santral yapımının Rus uzmanlara ve Rus teknolojisine havale edilmesini, kendilerine duyulan güvenin göstergesi olarak değerlendirdi. 


Türkiye'nin nükleer enerjiye ihtiyacının olduğunu fakat bu alanı geliştirmek isteyen diğer ülkeler gibi gerekli uzman, altyapı ve tecrübenin bulunmadığını savunan Kiriyenko, santrali "yap-işlet-devret" modeliyle inşa edeceklerini kaydetti.


Türkiye'nin önerdiği yap-işlet- devret modelinin diğer ülkelere de örnek olacağını ileri süren Kiriyenko, santralin iki ülke stratejik ortaklığı açısından...