24 / 04 / 2024

Kanal İstanbul’un Montrö’ye etkisi var mı?

Kanal İstanbul’un Montrö’ye etkisi var mı?

Rus mevkidaşı Sergey Lavrov ile bir araya gelen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu çılgın proje Kanal İstanbul'la ilgili olarak, “Şunu net söylemek isterim ki ne Kanal İstanbul’un Montrö Anlaşması’na bir etkisi var ne de Montrö Anlaşması’nın Kanal İstanbul’a bir etkisi var” diye konuştu.



Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Rus mevkidaşı Sergey Lavrov ile Antalya'da buluştu. Sabah'tan Betül Usta'nın haberine göre, Bakanlar arasında gerçekleştirilen ikili görüşmeden sonra heyetler arası görüşmeler yapan ikili, gerçekleştirilen ortak basın toplantısında bir araya geldi.

Kanal İstanbul’un Montrö’ye etkisi var mı?

Gerçekleştirdikleri buluşmada Rusya'yla ikili ilişkilerin dışında bölgesel konuların konuşulduğunu dile getiren Mevlüt Çavuşoğlu, Suriye, Libya, Afganistan ve Karabağ'daki gelişmelerin masaya yatırıldığını dile getirdi.

Kanal İstanbul’un Montrö’ye etkisi var mı?

Mevlüt Çavuşoğlu yaptığı açıklamada, "Amacımız tüm bu ülkelerde istikrarın, huzurun ve barışın kalıcı olması. Özellikle Suriye'de siyasi bir süreç için, sahada sükûnetin devamı için Rusya'yla birlikte çalışmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı. Kanal İstanbul'a yönelik soruya cevap veren Çavuşoğlu, şunları kaydetti: "Bazen Türkiye'de de tartışmalar oluyor, dışarda da oluyor. Bu yeni açılacak kanalın, Kanal İstanbul'un Montrö Anlaşması'na bir etkisi var mı? Şunu net söylemek isterim ki ne Kanal İstanbul'un Montrö Anlaşması'na bir etkisi var ne de Montrö Anlaşması'nın Kanal İstanbul'a bir etkisi var." Lavrov ise, "Herhangi bir suretle İstanbul kanalının yapılması, yabancı ülkelerin askeri birliklerinin orada yer almasına zemin hazırlamayacaktır" dedi.


 

Türkiye, Kanal İstanbul'a kavuşacak!


Geri Dön