19 / 04 / 2024

sgk borç

sgk borç

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) 2018 yılında kamulaştırma ve açık artırma usulü ile 32 gayrimenkulünü sattı. Bu satışlardan 33 milyon 924 bin TL gelir elde edildi.

SGK kredi kartı ile ödeme 2024! Prim borçları kredi kartıyla ödenebilir mi? Şimdi bakın!

Kredi kartı ile SGK ödemesi yapılıp yapılmayacağı sık sık merak konusu oluyor. Peki prim borçları kredi kartıyla ödenebilir mi? İşte SGK kredi kartı ile ödeme 2024!

SGK ve prim borcu olanlara uyarı geldi! Ödeme yapmayın, silinecek! 

SGK Uzmanı Özgür Erdursun, vergi ve sigorta prim borçlarıyla ilgili vatandaşları uyardı. Erdursun'a göre af çıkacağı ve prim ve vergi borçlarının silineceği hedefleniyor.

Deprem bölgesi için 'mücbir sebep' çağrısı!

Deprem bölgesindeki mücbir sebep hali süresinin yetersiz olduğunu belirten CHP Hatay Milletvekili Kara, "Birkaç aylık uzatmaların yetersiz kalacağını her fırsatta söyledik. Bunu yetkililer de çok iyi biliyor." Vergi ve SGK borçlarının faizsiz taksitlendirilmesinde istenen teminat şartı kaldırılmalı.

SGK uzmanı duyurdu! Tekrar vergi affı mı çıkıyor? 

SGK Uzmanı Özgür Erdursun 2022 yılı Aralık ayına kadar vergi ve prim borçları için yapılandırma geldiğini hatırlatarak 2024 yılı vergi affıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. 2024'te vergi affı mı çıkıyor? 

Prim borcu olanlara müjde! SGK'dan geriye dönük indirim hakkı kazanacaklar! 

Çalışanlar, emeklilik dönemine daha güvenli bir adım atmak ve vergi avantajlarından yararlanmak kapsamında askerlik ve doğum borçlanması yolu ile prim satın alma fırsatını değerlendiriyorlar.  SGK'nın sağladığı bu imkanlar, sigortalılara emeklilikte ek bir güvence ve vergi avantajları sağlamaktadır.

Vergi affı hangi borçları kapsar? Vergi affı nedir?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısının ardından ülke genelinde bir vergi affının gündemde olduğunu duyurdu. Vergi affı kapsamında, vergi borçları yanı sıra sigorta primleri (SGK ve Bağ-Kur) ile idari para cezaları gibi ödemelerin de yeniden yapılandırılacağı belirtildi.

SGK peşe peşe duyurdu! Müjdeli haber resmen verildi!

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından art arda açıklama geldi. İlk olarak yapılandırma, cari dönem prim borçları ve diğer her türlü borçların son ödeme süresinin 31 Temmuz olduğunu duyuran SGK, bugün yaptığı duyuruyla bu süresinin 3 Ağustos tarihine kadar uzatıldığını aktardı.

SGK son kez duyurdu! Son tarih 31 Temmuz! Aman dikkat! Canınız yanmasın!

SGK, yapılandırma ödemeleri konusunda son dakika duyurusu yaptı. SGK’dan yapılan duyuruda borç yapılandırma kapsamında son ödeme tarihi paylaşıldı. Peki, SGK prim borcu için son ödeme tarihi ne zaman? İşte detaylar...

SGK'ya borçlanma yapacaklara kırmızı kodlu uyarı! Asgari ücret zammı maliyetleri arttıracak!

Asgari ücret zammıyla birlikte  Sosyal Güvenlik Kurumu’na (SGK) gerçekleştirilen askerlik, doğum ve yurtdışı borçlanması ve benzeri her türlü hizmet borçlanmalarının maliyeti de artacak.

Vergi borcu yapılandırma son gün ne zaman?

Hazine ve Maliye Bakanlığı, idari para cezası, vergi borcu, SGK borçları gibi borçların yapılandırması ile ilgili süreyi uzatma kararı aldı. Peki, Vergi borcu yapılandırma son gün ne zaman? İşte detaylar...

SGK borç yapılandırma devam ediyor mu? SGK borç yapılandırma başvurusu nasıl yapılır?

SGK borç yapılandırma işleminin gündemdeki konulardan biridir. Vatandaşlar borç yapılandırmasının ne zaman sona ereceğini sorguluyor. Mayıs ayına girilmesi ile birlikte son başvuru tarihi ygittikçe aklaşıyor. İşte detaylar!

SGK’dan beklenen duyuru! SSK ve Bağ-Kur’luya gün doğdu! Hayaller gerçek oluyor!

Yapılandırma paketi için tüm detaylar belli olurken, fırsattan faydalanmak isteyen kişiler ayrıntıları araştırmayı sürdürüyor. SGK yapılandırmanın sunduğu avantajları duyurdu. Part-time çalışan vatandaşlar eksik günlerini tamamlayabilecekken, son bir senelik isteğe bağlı borçları da yapılandırma çer

SGK’dan 14 milyon kişiye dev kampanya! Borcu olanlara duyurulur! O tarihe kadar başvuru yapılması gerekiyor!

SGK 14 milyon kişiyi ilgilendiren açıklama geldi. Vergi borcu yapılandırma detaylar vatandaşlar tarafından araştırılıyor. Peki borç yapılandırmada son durum ne?

sgk borç Haberi

sgk borç

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun (SGK) kendisine ait olan bazı gayrimenkulleri sattı. SSK'ya ait olan bu gayrimenkullerin altısı kamulaştırma, 26’sı ise açık artırma usulü ile satıldı. 32 gayrimenkulün satışı ile toplam 33 milyon 924 bin TL gelir elde edildi. 

Cumhuriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; sağlık hizmetlerinden usulsüz yararlanan kişiler nedeni ile kurum 32 milyon 121 bin 953 TL zarar etti. Kurum içi soruşturma sonucu ceza alan 306 kişiden kaynaklı zararın ise 15 milyon 57 bin 599 TL olduğu açıklandı. 

SGK’nin, “2018 Yılı Faaliyet Raporu”na göre, Türkiye'de prim ve prime ilişkin borçlarını ödeyemeyen milyonlarca vatandaş var. Pek çok kişi ise bu borçlarını yapılandırmak için SSK'ya başvuru yaptı. Başvurular sonucunda  8 milyon 56 bin 447 kişinin borçu yapılandırıldı. Bu kişilerin toplam prim borcunun 157...