26 / 04 / 2024

sgk staj başlangıcı son dakika

sgk staj başlangıcı son dakika

Staj sigortası Sosyal Güvenlik Kurumu'na (SGK) başvuran yüzlerce anneye emeklilik kapısı açtı. Staj sigortası olan kadınların ilk sigorta girişleri doğum borçlanması yaptıkları süre kadar geriye çekiliyor.

Birleşik Krallık'ta konut fiyatları 2020 yılından bu yana en güçlü başlangıcını yaptı!

İngiliz konut piyasası 2024'ün başında yeniden canlanma sinyalleri verirken ortalama konut fiyatları 2020 yılından bu yana yıla en güçlü başlangıcını yaptı.

Gençlik ve Spor eski Bakanı Dr. Kasapoğlu: Yüzyılın dönüşümünün başlangıcındayız!

Gençlik ve Spor eski Bakanı ve AK Parti İzmir Milletvekili Mehmet Kasapoğlu, Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. Yıldönümü kaleme aldığı makalede yüzyılın dönüşüm ve gelişiminin başlangıcında olunduğunu belirtti. 

EYT tablosunda önemli değişiklikler yapıldı! 1999-2005 arası sigortalı başlangıcı olanlar için süreç 1 yıl!

Son dönemlerde Türkiye'nin ana gündem maddelerinden biri olan EYT yasası şimdi yeni düzenlemeleri beraberinde getiriyor. 9 Eylül 1999 öncesinde sigortalılık başlangıcı olan bireyler ve bu tarihten önce sigorta başlangıcı yapmış olanlar için emeklilikte yeni bir dönemin kapılarını açtı.

1999-2000 sigortalıları hemen baksın! Geriye çekilecek! Eyt'de staj ve çıraklık için yeni tablo oluşturuldu!

EYT Yasası kapsamında 9 Eylül 1999 tarihinden önce sigortalı olanlar ve borçlanma yoluyla sigorta başlangıcı bu tarih öncesine çekilebilenler için emeklilik yolu göründü. Eyt'de staj ve çıraklık için yeni tablo oluşturuldu...

EYT’den emekli olabilmek için staj süresi eklenebilecek mi?

Sayıları 2 milyon 250 bini bulan EYT kapsamındaki çalışanlar, meclisten düzenlemenin geçerek emekli olmayı heyecanla bekliyor. Prim günü şartını kıl payı farkla kaçırdığını görenler ise staj süresi başlangıcının EYT’den emeklilik için prime eklenip eklenemeyeceğini merak ediyor. Peki staja başladığı

EYT'de staj muamması! Çare için son şans

Meslek lisesi ile meslek yüksek okulundan mezun olan milyonlar staj sürelerinin SGK başlangıcı kabul etmesini talep ediyor. Staj Sigortası Mağdurları Dernek Başkanı Ferhat Salman, önemli açıklamalarda bulundu. İşte tüm detaylar...

Fenerbahçe'nin efsane futbolcusu Lefter'in evi 2 milyon 800 bin TL başlangıç fiyatıyla satışa çıkıyor!

Fenerbahçe'nin efsane futbolcusu Lefter'in evi açık arttırma ile satışa çıkartılacak. Büyükada'daki 90 metrekarelik olan bu daire için 2 milyon 800 bin TL başlangıç fiyatı isteniliyor. İşte ayrıntılar...

Çift maaş almak isteyen SGK,SSK, Bağkur’lu emekliler dikkat! Çift maaş nasıl alınır? Çift maaş alma şartları neler?

Çift maaş almak isteyen SGK,SSK, Bağkur’lu emekliler çift maaş nasıl alınır? Çift maaş alma şartları neler gibi soruların yanıtlarını merak ediyor. İşte çift maaş almak isteyen milyonlarca kişi tarafından merak edilen o soruların yanıtları..

SGK, SSK, Bağkur, emekliye son dakika şoku! SGK harekete geçti: Cezası çok ağır! Polis hemen SGK'ya bildiriyor!

SGK, SSK, Bağkur, emekli, dul ve yetim milyonlarca kişiye son dakika şoku geldi. Resmi olarak açıklanan detaylara göre, hem annesi hem babasından yetim aylığı alanlar emekli olduklarında bir maaşları kesiliyor. 

ABD'de konut başlangıçları Mart 2022'de en yüksek seviyeye ulaştı!

ABD'de konut başlangıçları, Mart 2022'de bir önceki ayla karşılaştırıldığında yüzde 0,3 arttı ve 1 milyon 793 bine ulaştı. 

Amerika'da konut başlangıçları 0.3 arttı!

Amerika Birleşik Devletleri'nde konut başlangıçları, Haziran 2006'dan bu yana kaydedilen en yüksek seviyeye ulaştı.

Renault yeni Taliant başlangıç fiyatından satılıyor, zam yok! İşte yeni Taliant 19 Nisan 2022 fiyat listesi...

En sevilen otomobil markası olan Renault, yeni Taliant modelini araba severlerle buluşturdu. Araba almak isteyenlere güzel bir fırsat olan yeni Taliant başlangıç fiyatıyla satılmaya devam ediyor. İşte yeni Taliant 19 Nisan 2022 fiyat listesi...

ABD'de konut başlangıçları son 16 yılın zirvesinde!

Resmi olarak açıklanan ve merakla beklenen verilere göre, ABD'de konut başlangıçları, Haziran 2006'dan bu yana en yüksek seviyeye ulaştı.

sgk staj başlangıcı son dakika Haberi

sgk staj başlangıcı son dakika

Staj sigortası Sosyal Güvenlik Kurumu'na başvuran yüzlerce anneye emeklilik kapısı açtı. Staj sigortası olan kadınların ilk sigorta girişleri doğum borçlanması yaptıkları süre kadar geriye çekiliyor. Öte yandan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre; Genel Sağlık Sigortası (GSS) ve Bağkur prim borcu olanlar, yıl sonuna kadar sağlık hizmetlerinden faydalanmayı sürdürecek. 

Örneğin, 1992'de bir ay staj yapıp kısa vade sigorta primi ödenen bir kadın 1996'da çalışmaya başladıysa bu iki tarih arasında doğan çocuğu için 720 güne kadar borçlanma yapabiliyor. Primi yetersiz olan kadın sigortalı, bu sürenin tamamını borçlanarak emekliliği öne çekebiliyor.

Sigorta başlangıç tarihi 1992'ye çekileceği için emeklilik yaşı da 58'den 54'e iniyor. Mevcut sistemde staj başlangıcı ve geçen süreler emeklilik hesabında dikkate alınmıyor. Ancak doğum borçlanması yapılırken bu süreler...