28 / 03 / 2024

sıfır enerji binalar

sıfır enerji binalar

Çevre, ülke ekonomisi ve bireysel kazanım özelinde büyük bir öneme sahip olan ‘Sıfır Enerji Binalar’, Uluslararası Sıfır Enerji Binalar Sanal Forumu ZeroBuild Forum’20’de uluslararası konuşmacılar ve tüm ilgili paydaşların katılımı ile ele alınacak.

Sıfır Enerji Binalar ZeroBuild Forum’20’de masaya yatırılacak!

Dünya gündeminin ilk sıralara yerleşen Sıfır Enerji Binalar, 23-27 Eylül tarihleri arasında ZeroBuild Forum’20’de 35 ülkeden katılımcı ile görüşülecek.

İzocam Dünya Tasarruf Günü'nde sıfır enerji binalara dikkat çekiyor!

Her yıl 31 Ekim’de kutlanan Dünya Tasarruf Günü, enerjisinin dörtte üçünü ithal eden ülkemiz için ayrı bir öneme sahip…

Bakan Özhaseki: Bundan sonra sıfır toleransla önümüze bakmalıyız!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, yönetmeliklere uygun olarak inşa edilen binaların, Kahramanmaraş merkezli depremlerden çok az hasarla çıktığına değinerek, sıfır toleransla hareket etmeleri gerektiğini vurguladı.

1400 büyük bina, neredeyse sıfır enerjili binalar konseptine geçti!

1400 bina, "Neredeyse Sıfır Enerjili Binalar" (nSEB) konseptine geçiş yaparak, 1 Ocak'tan itibaren 5 bin metrekareden büyük binalarda yenilenebilir enerji kullanımını zorunlu hale getiren düzenlemeye uydu. Bu düzenleme, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından hayata geçirildi.

5 bin metrekareden büyük toplam 1.400 bina 'Neredeyse Sıfır Enerjili Binalar' konseptine geçti!

5 bin metrekareden büyük binalarda yenilenebilir enerji zorunluluğu getiren düzenleme kapsamında toplamda 1.400 bina, "Neredeyse Sıfır Enerjili Binalar" (nSEB) konseptine geçti.

Sıfır araçlara son bir ayda yüzde 8 zam! Nedeni ise bambaşka! Duyunca çok şaşıracaksınız!

Çip krizi, döviz, enerji maliyeti derken sıfır araç fiyatlarına şimdi de TIR şoförü zammı dahil oldu. Tüm dünyada büyüyen TIR şoförü eksikliği nedeniyle sorun teslimatları erteletirken, açığı kapatmaya çalışan firmalar, lojistik maliyetindeki artışı fiyatlara yansıtmaya başladı.

Sıfır otomobil alacaklar ve otomobilini yenilemeyi düşünenlerin dikkatine! Zamlar kapıda

Görünen o ki sıfır otomobilde 'enerji' zammı yolda. Alınan bilgilere göre önümüzdeki aylarda fiyatlara yansıyacak.  Türkiye'de üretim yapan otomotiv devleri, elektrik ve doğal gaz zammının fiyatlara yansımasının kaçınılmaz olduğunu ve zamlı fiyatları yansıtacaklarını belirtti

ZeroBuild Summit 22-Uluslararası Sıfır Enerji Binalar Zirvesi 23 Mart'ta TÜYAP'ta!

Merakla beklenen ZeroBuild Summit’22-Uluslararası Sıfır Enerji Binalar Zirvesi, 23 Mart 2022 tarihinde gerçekleştirilecek.

Uluslararası Sıfır Enerji Binalar Zirvesi ZeroBuild Summit 23 Mart 2022'de! 

Sıfır enerji binalara dönüşümü desteklemek için bu yıl ikincisi düzenlenen ZeroBuild Türkiye’21 Sıfır Enerji Binalar Forumu 22-26 Eylül tarihleri arasında yapıldı. Sektör paydaşları 23-26 Mart 2022’de ZeroBuild Summit etkinliğinde bir araya gelecek.

Sıfır enerjili binalar hangi faydaları sağlıyor?

Kuzu Group Mekanik İşler Lideri Semih Çalapkulu, sıfır enerjili binaları ve ZeroBuild Türkiye’21 Dijital Fuar organizasyonunu kaleme aldı. İşte Semih Çalapkulu'nun o yazısı...

Sıfır enerji bina sistemleri dünyada ivme kazanıyor!

Sıfır enerji bina sistemleri insan geleceğini tehdit eden enerji kaynaklı karbondioksit emisyonlarının azaltılmasında çözüm olacak.

Mevcut binalar sıfır karbonlu binaya dönüşebilir mi?

Rapido 2021 Online Konferans Serisi konuşmacılarından Edward Mazria, sıfır karbonlu binaların önemini ve mevcuttaki binaların bu binalara dönüşüp dönüşemeyeceğini anlattı.

Dünyanın geleceği için sıfır karbonlu yapılar inşa edilmeli! 

Türkiye'de yapı stokunun çevre duyarlılığı konusunda gelişimine katkı sağlamak için düzenlenen Yeşil Rapido 2021’in ilk oturumu online olarak gerçekleştirildi. Toplantıda sıfır karbonlu binaların önemi ele alındı. 

Sıfır emisyonlu binalarda yüzde 95 enerji tasarrufu mümkün!

Oxford Üniversitesi'nin "Sıfır Emisyonlu Küresel İnşaat Sektörüne Doğru" raporuna göre, sıfır emisyonlu binaların, geleneksel binalara göre enerji talebinde yüzde 95'e varan tasarruf sağladığı hesaplandı.

Sıfır Enerji Binalar ZeroBuild Forum’20’de masaya yatırılacak!

Dünya gündeminin ilk sıralara yerleşen Sıfır Enerji Binalar, 23-27 Eylül tarihleri arasında ZeroBuild Forum’20’de 35 ülkeden katılımcı ile görüşülecek.

sıfır enerji binalar Haberi

sıfır enerji binalar

Artan nüfus ve şehirleşme ile her geçen gün enerji ihtiyacı daha da artıyor. Tüketilen enerjinin en az yüzde 70’ini ithal eden ülkemizde bu enerjinin yüzde 30’undan fazlası ise binalarda kullanılıyor. Bu nedenle enerji tasarrufu için en hızlı hareketin binalar özelinde başlatılması gerekliliğine inanan dünyadan ve Türkiye’den fikir önderleri, ZeroBuild Forum’20 ’de “Sıfır Enerji Binalar” konusunu tüm başlıkları ile ele alacak. Bugünün tespitinin yapılacağı, gelecek senaryolarının ele alınacağı ve dünyadan başarılı örneklerin detaylı paylaşılacağı forum, tüketilen enerjinin büyük bir kısmının doğaya zarar veren fosil yakıtlardan oluştuğuna, birey ve ülke ekonomisi, milli güvenlik ve çevre için binalarda enerji talebinin azaltılmasının ve yenilenebilir enerji kaynakları kullanımının önemine dikkat çekecek.

ZeroBuild Forum’20 ile yeni bina deneyimi

Yapılacak ücretsiz kayıt ile 23 - 27 Eylül tarihleri...