25 / 04 / 2024

sıfır konut için tapu harcı ödenir mi

sıfır konut için tapu harcı ödenir mi

Hükümetin seçim paketinden lüks konut müteahhitlerini kurtaracak yeni bir teşvik desteği daha çıktı. Sıfır konut ve ofis satışından tapu harcı alınmayacak.

İBB, Çiller'in arazisi için yapılan plan değişikliğini iptal ettirdi!

Tansu Çiller’e ait Kilyos’taki denize sıfır arazi için getirilen ve yapılaşmayı üç kat artıran imar kararlarına yargı ‘dur’ dedi. İstanbul 14. İdare Mahkemesi, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığını dava eden İBB’yi haklı buldu ve plan değişikliği iptal edildi.

Sıfır araçlarda, sıfır faiz kampanyası Mart 2024! Araba almak isteyenler için büyük fırsat başladı!

Otomobil firmaları müşterilerine fırsat sağlamak amacıyla sıfır araç kampanyaları başlattı. Sıfır faizle kredi desteği sunan markalar araba almak isteyenlere büyük avantaj sağlıyor. İşte Mart 2024 sıfır araba kampanyaları...

Sinpaş Finans Şehir Boulevard'ta sıfır faiz yüzde 35 peşinatla!

Sinpaş GYO tarafından inşa edilen Finans Şehir Boulevard'ta sıfır faiz yüzde 35 peşinatla satışlar devam ediyor. Peki Finans Şehir Boulevard'ta konut fiyatları ne kadar? işte Finans Şehir Boulevard ile ilgili ayrtıntılar...

Araba almak isteyenlere müjde! Skoda Kamiq'de 100 bin TL için 12 ay vade sıfır faiz kampanyası! Fırsatı kaçırmayın!

Araba almak isteyenlere Skoda otomobil markasından müjdeli haber geldi. Dünyanın en büyük otomobil üreticilerinden Skoda, Kamiq modelinde 100 bin TL için 12 ay vade sıfır faiz kampanyası başlattı. Peki Skoda Kamiq fiyatı ne kadar? 26 Ocak 2024 fiyat listesi.

GYODER'den ev kiralarını düşürecek model: Hedef İstanbul’da 10-12 bin TL’ye sıfır konut!

Erişilebilir fiyatlı kiralık konut için hazırlanan yeni model merakla bekleniyor. Kamunun arsa göstermesi durumunda harekete geçeceklerini belirten GYODER Başkanı Neşecan Çekici, “Bu modelle İstanbul’da 10-12 bin lira bandında kiralık ev bulmak mümkün olacak” diye konuştu.

Konut için amortisman süresi nasıl hesaplanır?

Konut amortisman süreleri merak edilip araştırılıyor. Borsacı Sima Kocatepe, konut için amortisman süresinin nasıl hesaplandığını açıkladı.

Nissan Juke'ta 150 bin TL'ye sıfır faiz 12 ay vade fırsatı başladı! İşte Nissan Juke Aralık 2023 fiyat listesi

Nissan Juke'ta ayın sın kampanyası başladı. Araba almak isteyenler için Nissan Juke'ta 150 bin TL'ye sıfır faiz 12 ay vade fırsatı devam ediyor. Peki Nissan Juke Aralık 2023 fiyatı ne kadar? İşte Nissan Juke Aralık 2023 fiyat listesi.

'Bir an evvel araçlarını alsın'... Sıfır otomobilde zam için tarih verildi! 

Araç alacaklara zam uyarısı yapıldı. 'Bir an evvel araçlarını alsın'... Sıfır otomobilde zam için tarihi verildi! Peki sıfır araçlara zam ne zaman yapılacak? İşte detaylar...

Mesa Panorama Maltepe'de sınırlı daire için 36 ay vade, sıfır faiz fırsatı!

Mesa Panorama Maltepe projesinden ev sahibi olmak isteyenlere peşin ödemelerde yüzde 10 indirim fırsatının yanı sıra, sınırlı daire için 36 ay vade, sıfır faiz imkanı sunuluyor. Peki Mesa Panorama'da konut fiyatları kaç TL?

İkinci el ve sıfır konut ve araç satışı yapacaklar dikkat! İlan sitelerine sil baştan düzenleme! 1 Kasım’da başlıyor!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın önceki günlerde açıklamalar üzerine 1 Kasım tarihinden itibaren sıfır ve ikinci el ilan sitelerinde yeni dönem başlıyor. Erdoğan, 100 bin TL’ye kadar idari para cezası uygulanacağını belirtmişti. Peki, ilan sitelerinde yeni süreç nasıl işleyecek? İşte detaylar...

Nature Resort konutlarında 40 peşin ödemelerde sıfır faiz 18 ay esnek vade imkanı!

Oktay İnşaat tarafından Mersin'de inşa edilen MB Nature Resort konut projesinde teslimler devam ediyor. Projede yüzde 40 peşin ödemelerde sıfır faiz 18 ay esnek ödeme fırsatı sağlanacak. İşte projeye ilişkin tüm detaylar...

BOSS4 İnşaat 4 milyar TL'lik yatırım için düğmeye bastı! 2 bin yeni konut geliyor!

BOSS4 İnşaat 4 milyar TL'lik yatırım için düğmeye bastı. Bu kapsamda 2 bin yeni konut inşa edilecek.  Söz konusu konutlar Maltepe, Zeytinburnu, Bahçeşehir ve Büyükçekmece Kumburgaz'da yükselecek.

İş Bankası ile sıfır araç sahibi olmak artık daha kolay! Kmpanya ile aylık 5 bin TL’ye sıfır araç sahibi olabilirsiniz

İş Bankası, taşıt alımlarınızı kolaylaştırmak ve herkesin finansal ihtiyaçlarına özel çözümler sunmak için her zamankinden daha cazip bir kampanya başlattı. Artık aylık 5 bin TL'ye kadar ödeme yaparak hayalini kurduğunuz sıfır araca sahip olabilirsiniz!

sıfır konut için tapu harcı ödenir mi Haberi

sıfır konut için tapu harcı ödenir mi

 

Sözcü gazetesinden Erdoğan Süzer'in haberine göre, Torba seçim paketine göre hükümet, sıfır konut ve işyerlerinin satışını canlandırmak için toplam yüzde 4 olan tapu harcını onda 1'e kadar düşürebilecek. Böylece sıfır konut almak isteyenlerin maliyeti düşerken müteahhitler de büyük bir harç yükünden kurtulmuş olacak. Düzenlemenin, ürettikleri lüks konut ve işyerlerini satamadıkları için zora giren müteahhitlerden gelen talep üzerine torba tasarıya konulduğu belirtildi.

SIFIR KONUTA TEŞVİK

Harçlar Kanunu'na göre, halen her türlü konut ve işyeri alım satımı sırasında alıcıdan yüzde 2, satıcıdan yüzde 2 olmak üzere toplam olarak yüzde 4 oranında tapu harcı tahsil ediliyor. Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu'nda bugün görüşülmesi kararlaştırılan tasarının 12'nci maddesiyle hükümete sıfır konut ve işyeri için farklı bir harç oranı belirleme yetkisi de veriliyor. Buna göre Bakanlar...