25 / 04 / 2024

Sigmar Gabriel mevlana camisi ziyareti

Sigmar Gabriel mevlana camisi ziyareti

Almanya Ekonomi ve Enerji Bakanı, Başbakan Yardımcısı ve Sosyal Demokrat Parti Genel Başkanı Sigmar Gabriel, "Kiliseye, ibadethaneye, camiye, tapınağa veya sinagoga yapılan saldırı, toplumun merkezine yapılmış bir saldırıdır" dedi...

Süryaniler tapu sevinci yaşadılar!

Midyat Süryani Deyrulumur Mor Gabriel Manastırı Vakfı Başkanı Kuryakos Ergün, manastır, kilise ve Süryani mezarlığı vasfındaki taşınmazların tapularının vakıflarına devredildiğini bildirdi. 

Türkiye'nin 2023 hedefi 20 bin MW rüzgar enerjisi üretmek!

Almanya'nın liman kenti Hamburg'da, "Hamburg Rüzgar Enerjisi ve Teknolojileri Fuarı ve Avrupa Rüzgar Konferansı" Almanya Ekonomi Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Sigmar Gabriel'in de katılımıyla gerçekleştirildi.

BAUMA Fuarı, Münih'te kapılarını açtı!

156 Türk firmasının katıldığı dünyanın en büyük inşaat makineleri ve yapı malzemeleri fuarı BAUMA Münih'te açıldı. Her üç yılda bir düzenlenen fuarın açılışını Almanya Başbakan Yardımcısı Sigmar Gabriel gerçekleştirdi.

Sigmar Gabriel, Berlin'deki Mevlana Camisi'ni ziyaret etti!

Almanya Ekonomi ve Enerji Bakanı, Başbakan Yardımcısı ve Sosyal Demokrat Parti Genel Başkanı Sigmar Gabriel, "Kiliseye, ibadethaneye, camiye, tapınağa veya sinagoga yapılan saldırı, toplumun merkezine yapılmış bir saldırıdır" dedi...

Mor Gabriel'in tapuları iade edildi!

Başbakan Erdoğan'ın 'Demokratikleşme Paketi'nde açıkladığı Mardin'in Midyat ilçesindeki Mor Gabriel Manastırı 'na ait arazilerin tapuları Süryanilere verildi. Manastıra iade edilen arazilerin 244 dönüm olduğu öğrenildi.

Başbakan Erdoğan: Mor Gabriel Kilisesi sorundu, biz çözdük!

Azınlıkların haklarını veren bir iktidar olduklarını kaydeden Recep Tayyip Erdoğan, şu ana kadar azınlıkların haklarının korunması için gereken önemi verdiklerini, Mor Gabriel Kilisesi'nde yaşanan sorunu da çözdüklerini ifade etti...

Mor Gabriel Manastırı Vakfı arazilerine iade kararı çıktı!

Mor Gabriel Manastırı Vakfı arazilerine iade kararı çıktı. Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Vakıflar Meclisi'nin Mor Gabriel Manastırı Vakfı'na ait 12 parselin iadesi yönünde karar aldığını bildirdi...

Mor Gabriel Manastırına ait arazi iade edildi!

Vakıflar Genel Müdürü Adnan Ertem, Vakıflar Meclisinin Mor Gabriel Manastırına ait arazinin iadesi yönünde oy birliğiyle karar verdiğini, bundan sonraki süreçte vakfın tapudan söz konusu 12 parselin tescilini yaptırabileceğini bildirdi....

Mor Gabriel'in iadesinde karar günü!

Yargı kararıyla Mor Gabriel Manastırı’ndan alınan arazilerin iadesinde sona gelindi. Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün en üst karar organı olan Vakıflar Meclisi, bugün yapacağı toplantıda Mor Gabriel Manastırı’na ait arazilerin iadesini ele alacak.

Mor Gabriel'in iadesi gelecek hafta masada!

İadenin gelecek hafta Vakıflar Meclisi toplantısında ele alınması bekleniyor. Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne geçen yıl nisan ayında başvuran Süryani cemaati, 1615 yıllık Mor Gabriel Manastırı 'nın iadesini istemişti.

Mor Gabriel Manastırı'na 1 milyon liralık yol yapılıyor!

Mor Gabriyel Manastırı'na devlet desteği sağlandı, manastıra 1 milyon liralık yol yapılıyor

Mor Gabriel Manastırı arazisinin geri verilmesi için çalışılıyor!

Mardin'in Midyat ilçesinde yer alan Mor Gabriel Manastırı'na ait arazilerin geri verilmesi için çalışmalara başlandı...

Mor Gabriel Manastırı arazileri Hazine'den iade edilecek!

Hazine'ye geçirilen arazilerinin Mor Gabriel Manastırı'na hızla geri verilmesi için Başbakanlık'ta çalışma grubu oluşturuldu.

Sigmar Gabriel mevlana camisi ziyareti Haberi

Sigmar Gabriel mevlana camisi ziyareti

Almanya Ekonomi ve Enerji Bakanı, Başbakan Yardımcısı ve Sosyal Demokrat Parti Genel Başkanı Sigmar Gabriel, "Kiliseye, ibadethaneye, camiye, tapınağa veya sinagoga yapılan saldırı, toplumun merkezine yapılmış bir saldırıdır" dedi.


Gabriel, başkent Berlin'de Türkler'in yoğun yaşadığı Kreuzberg semtinde 11 Ağustos'ta yangın çıkan Mevlana Camisi’ni ziyaret etti.


Berlin İslam Federasyonu Başkanı Fazlı Altın ve cami yetkililerinden bilgi alan Gabriel, daha sonra yangının çıktığı bölümde incelemelerde bulundu.


Gabriel, ziyaretin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, dünyanın diğer ülkelerinde olan ihtilafların Almanya’ya taşınmasını istemediklerini belirterek,  Almanya’da barış içinde birlikte yaşamak için sinyal verilmesi ve kültürler arası mücadelenin olmaması gerektiğini ifade etti.


Kendisiyle birlikte Yahudi cemaati temsilcilerinin de camiye ziyarette bulunduğuna işaret eden Gabriel, "Bir kaç hafta önce Müslümanlar Merkez Konseyi (ZDM) nasıl Yahudi düşmanı sözlere karşı çıkmışsa, aynı şekilde...