24 / 04 / 2024

Siirt Pervari Dişlinar kamulaştırma

Siirt Pervari Dişlinar kamulaştırma

Çetin Barajı ve Hidroelektrik Santrali projesinin yapımı amacıyla Siirt Pervari ilçesine bağlı dört köy için belirlenen ada ve parsellerde kamulaştırma kararı alındı. Karar bugün Resmi Gazete'de yayımlandı...

Siirt'te 456 konutun inşası tam gaz!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Siirt'te 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda gerçekleştirilen Zarova Köprüsü, Şirvan Barajı ve HES, Lineer Metal Çinko Üretim Tesisi ile yapımı bitirilen diğer projelerin açılış töreninde kente yapılan yatırımlarla ilgili konuştu.

Siirt Pervari'de öğretmenevi inşa ediliyor!

Pervari Kaymakamı Murat Kahraman, ilçe merkezinde yapımı devam eden öğretmenevi inşaatında incelemelerde bulundu ve öğretmenevinin yeni eğitim öğretim yılında hizmet vereceğini söyledi.

Siirt Kilis Köyü'nde ev fiyatları yüzde 300 arttı!

Siirt’in Pervari ilçesine bağlı Kilis köyü sakinleri, bölgede yapılan barajlar sayesinde köylerinin Akdeniz’de bir dinlenme bölgesini andırdığını belirterek, ev fiyatlarının 50 bin liradan 150 bin liraya yükseldiğini söyledi.

Siirt'in Kilis Köyü'nde konut fiyatları yüzde 300 arttı!

Siirt’in Pervari ilçesine bağlı Kilis köyü sakinleri, bölgede yapılan barajlar sayesinde köylerinin Akdeniz’de bir dinlenme bölgesini andırdığını belirterek, ev fiyatlarının 50 bin liradan 150 bin liraya yükseldiğini söyledi.

Mehmet Müezzinoğlu Trakya Üniversitesi Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi açılışına katıldı!

Bakan Müezzinoğlu, Trakya Üniversitesi Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi açılışı için tören alanına yaya olarak geçtiği sırada üniversite tıp fakültesi hastanesi bahçesinde sigara içenlere sağlık için sigarayı bırakmaları uyarısında bulundu.

Siirt Kurtalan Kıcıman imar planı değişikliği onaylandı!

Devlet Demiryolları İşletmesi Genel Müdürlüğü adına kayıtlı Siirt Kurtalan İlçesi, Kıcıman Mahallesi sınırları içerisinde yer alan 105 bin 647,34 metrekarelik alan için hazırlanan imar planı onaylandı...

Selçuklu'ya Aile Sağlığı ve Ağız Diş Sağlığı Merkezi yapılacak!

Konya’nın merkez Selçuklu İlçe Belediyesi, Dumlupınar Mahallesi’ne yapılacak olan “Aile Sağlığı ve Ağız Diş Sağlığı Merkezi” için 18 Şubat 2015 Çarşamba günü ihale gerçekleştirilecek.

Siirt'in Tillo ilçesi Unesco'ya aday oldu!

Siirt Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Tillo ilçesinde, İbrahim Hakkı Hazretleri'nin 250 yıl önce yaptırdığı ışık düzeneğiyle güneşin ışınlarının, İsmail Fakirullah Hazretleri'nin başucunu aydınlatması hadisesinin UNESCO'ya adaylığı için başvuruda bulundu.

TOKİ, Eyyübiye'ye diş hastanesi yapıyor!

Şanlıurfa'nın en kalabalık ilçesi durumunda olan Eyyübiye'ye 50 yataklı Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi yaptırılıyor. Proje şu anda yüzde 70 seviyesine ulaştı.

Bir eşin mallarının diğeri tarafından yönetimi mümkün müdür?

Medeni Kanun gereğince; haklı bir sebep varsa hâkim, eşlerden birinin istemi üzerine, mevcut mal rejiminin mal ayrılığına dönüşmesine karar verebiliyor. Peki, bir eşin mallarının diğeri tarafından yönetimi mümkün müdür?

Siirt'te 4.1 büyüklüğünde deprem oldu!

Siirt'in Pervari ilçesinde 4,1 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem yerin 5,6 kilometre altında meydana geldi. Merkez üssü Pervari ilçesine bağlı Gümüşören köyü olan 4,1 büyüklüğünde sarsıntı kaydedildi.

Siirt'teki HES projesi hizmete giriyor!

Norveç Statkraft firmasınca Siirt'te Botan Çayı üzerinde 4 yıl önce yapımına başlanan 700 milyon dolarlık Çetin HES'in bu yıl hizmete gireceği bildirildi..

Siirt Havalimanı ne zaman açılacak?

Siirt'te coğrafi şartlar nedeniyle mevsim koşullarına göre uçuşun yapıldığı havalimanı yerine, 420 hektar alanda yeni bir havalimanı yapılıyor. 2017 yılında açılması planlanan havalimanı bölgeye turizm ve ekonomi anlamında katkı sağlayacak.

Siirt Pervari Dişlinar kamulaştırma Haberi

Siirt Pervari Dişlinar kamulaştırma


Çetin Barajı ve Hidroelektrik Santrali projesinin yapımı amacıyla Siirt Pervari'ye bağlı dört köy için kamulaştırma kararı alındı. Pervari'de Dişlinar, Taşdibek, Üçoyuk ve Gökçekuru köylerinde belirlenen ada ve parsellerde acele kamulaştırma yapılacak.


İşte karar;


BAKANLAR KURULU KARARI


Karar Sayısı : 2014/6624

Siirt İlinde tesis edilecek Çetin Barajı ve Hidroelektrik Santralinin yapımı amacıyla ekli listede bulundukları yer ile ada ve parsel numaraları belirtilen taşınmazların tapuda Hazine adına tescil edilmek üzere Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu tarafından acele kamulaştırılması; Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığının 1/7/2014 tarihli ve 1018 sayılı yazısı üzerine, 2942 sayılı Kamulaştırma Kanununun 27 nci maddesine göre, Bakanlar?Kurulu’nca 15/7/2014 tarihinde kararlaştırılmıştır.



Gülcihan YELKENCİ /...