25 / 04 / 2024

Şile imar planları

Şile imar planları

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Şile ilçesi, Balibey Mahallesi, 42 ada, 120 parsele ilişkin 1/5000 ölçekli 20.02.2022 tasdik tarihli plan tadilatını askıya çıkardı. İşte detaylar...

Şile Kervansaray Mahallesi 1/5000 ölçekli imar planı askıda!

Şile ilçesi, Kervansaray Mahallesi, 342 parsel ve bir kısım kadastral boşluğa ilişkin 1/5000 ölçekli 20.01.2021 tasdik tarihli plan tadilatı askıya çıkarıldı.

Şile Meşrutiyet Mahallesi 1/5000 ölçekli plan tadilatı askıya çıktı!

Şile ilçesi, Meşrutiyet Mahallesi, 1292, 1294, 1295, 1296 parseller ve 1298 parselin bir kısmına ilişkin 1/5000 ölçekli 20.01.2021 tasdik tarihli plan tadilatı askıya çıktı.

Şile 1/5000 ölçekli plan tadilatı askıda!

Şile ilçesi, Teke Enerji İletim Hattına ilişkin 1/5000 ölçekli 26.10.2020 tasdik tarihli plan tadilatı askıya çıktı.

Şile Göçe Mahallesi 1/5000 ölçekli plan tadilatı askıda!

Şile ilçesi, Göçe Mahallesi, 926 parselin bir kısmına ilişkin 1/5000 ölçekli 26.10.2020 tasdik tarihli plan tadilatı askıya çıktı.

Şile Balibey Mahallesi 1/5000 plan tadilatı askıda!

Şile ilçesi, Balibey Mahallesi, 1025 ada, 4 parsel ve 42 ada, 10 parselin Bir Kısmı ve Bir kısım Tescil dışı alana ilişkin 1/5000 ölçekli 24.07.2020 tasdik tarihli plan tadilatı askıya çıktı.

Şile Balibey imar planı askıya çıktı!

Şile İlçesi, Balibey Mahallesi, 42 ada, 119 parsele ilişkin 1/1000 ölçekli 17.12.2018 tasdik tarihli Uygulama İmar Planı askıya çıkarıldı.

Şile'de imar teşviki veriliyor!

Yıllarca İstanbul'dan kaçmak için günübirlik gidilen Şile, 3'üncü Köprü ile birlikte emlak, sağlık ve turizm alanındaki mega yatırımlarla kabuk değiştirecek.

İmar planlarındaki hata emlakçı ile ev almak isteyeni karşı karşıya getiriyor!  Vatandaşı dolandırıyormuşuz gibi oluyor!

Antalya'da, kent imar planlarının hazırlandığı dönemlerde yapılan hata emlakçılar ve almak isteyenleri tapuda karşı karşıya getiriyor.

Avcılar, Bahçelievler ve Pendik’teki imar planları İBB Meclisi'nde onaylandı! Neler değişti?

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu veto ederek tekrar değerlendirilmek üzere İBB Meclisi’ne yolladığı Avcılar, Bahçelievler ve Pendik’teki imar planları, çoğunluktaki AKP-MHP grubunun oyları ile aynen onaylandı. İBB Meclisi’ndeki çoğunluk veto kararlarına karşı ısrarcı oldu. 

Antalya yapılaşma sorunlarıyla gündemde! Kırcami imar planları yeni yargı sürecini bekliyor!

Antalya’da yapılaşma sorunlarının son zamanlarda en çok adını geçtiği Büyükşehir’in askı süresi ihlali ile bir kez daha iptal edilen Kırcami imar planları için yeni bir yargı süreci başlıyor.

İş GYO Altunizade projesinin bölgesindeki imar planları için iptal davası açıldı!

İş GYO'nun yüzde 50 oranında ortak olduğu Altunizade Konut Projesinin bulunduğu bölgeye ilişkin imar planlarının ve bu kapsamda yapı ruhsatlarının iptali istemi ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile Üsküdar Belediye Başkanlığı aleyhine dava açıldı.

Manisa'nın imar planları masaya yatırıldı!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen Manisa’nın imar planları için Yunusemre Belediyesi ile toplantı gerçekleştirildi.

Turizm bölgelerinin imar planları değişti!

ÖİB Türkiye’nin gözde turizm beldeleri ile ticari değeri yüksek ilçelerinde yer alan bazı arazilerinin satışını kolaylaştırmak için imar planlarında değişikliğe gitti...

Kanal İstanbul'un imar planlarının 3 etabı onaylandı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Kanal İstanbul Proje alanını kapsayan, "İstanbul ili Avrupa Yakası Rezerv Yapı Alanı 1/100.000 ölçekli Çevre Düzeni Planı" değişikliği ile buna uygun olarak hazırlanan imar planlarının 7 etabından 3'ünü onayladı...

Manisa'da imar planları için çalışmalar hız kazandı!

Manisa heyeti, Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Hadi Tunç ile görüşerek, Manisa’nın imar planlarını masaya yatırdı.

Tarihi Yarımada'nın imar planları yeniden ele alınacak!

Kültür ve Turizm Bakanlığı, İstanbul'daki Tarihi Yarımada'nın korunması için harekete geçti. Bakanlık, bu doğrultuda kültür varlıklarının durumunun net bir şekilde ortaya konulacağı ve oluşturulacak envanter ile koruma amaçlı imar planlarının yeniden ele alınacağı çalışmayı başlattı.

Elbistan’ın imar planları için İtiraz Değerlendirme Komisyonu kuruldu!

Kahramanmaraş Elbistantan'ın askı sürecindeki imar planları ile ilgili olarak itirazların değerlendirilmesi için İtiraz Değerlendirme Komisyonu oluşturuldu.

Bayraklı'nın eskiyen imar planları yenileniyor!

İzmir'in Bayraklı ilçesinin 6 mahallesinde 1980’li yıllarda yapılmış eski imar planları revize edildi. Yeni imar planları ile 10 katlı yeni konutlar yapılacağı açıklandı.

Ulaşım ihtiyacı imar planlarına göre değerlendirilecek!

il merkezlerindeki "Ulaşım Master Planları" gözden geçirilecek, ülkenin gelişen ve değişen, taşıt ve yolculuk sayıları ile beklentileri, imar planlarında dikkate alınarak gelecekteki ulaşım ihtiyacı yeniden değerlendirilecek..

Ünye'de imar planları değerlendirildi!

Ünye Kaymakamlığı ve Ünye Belediyesi işbirliği ile Ünye'nin imar planları hakkında panel düzenlendi ve panelde imar planları değerlendirildi.

Şile imar planları Haberi

Şile imar planları

Çalışmalarını son sürat sürdüren İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından 3194 Sayılı Kanunun 8.maddesine göre ilan edilen ve pek çok kişi tarafından merak edilen imar planları ve plan tadilatları her ayın belirli günlerinde resmi internet sitesi üzerinden kamuya açık şekilde yayımlanıyor.

Çalışmalarını sürdüren İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin resmi web sitesinde geçtiğimiz günlerde itibariyle de bazı ilçelerin imar planları ve plan tadilatlarına yer verdi. Merak edilen ve araştırılan  imar planlarının ve plan tadilatlarının yayımlandığı ilçeler şu şekilde belirtildi: Büyükçekmece, Şile, Ümraniye, Sancaktepe, Bakırköy, Esenler,  Bağcılar, Zeytinburnu, Gaziosmanpaşa, Pendik, Fatih,  Küçükçekmece, Kağıthane.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin resmi internet sitesinde yer alan detaylara göre, Şile ilçesi, Balibey Mahallesi, 42 ada, 120 parsele ilişkin 1/5000 ölçekli 20.02.2022 tasdik tarihli plan tadilatı 8 Temmuz 2022 tarihinde askıya çıkarıldı. 

Şile ilçesi,...