26 / 04 / 2024

şili deprem tedbirleri

şili deprem tedbirleri

Şili, aldığı önlemlerle deprem felaketinin kader olmadığını kanıtlayan bir ülke. Ulusal Sismoloji Merkezi Direktörü Sergio Barrientos, Şili'nin neyi doğru yaptığını anlatırken Türkiye'ye de tavsiyelerde bulundu.

Biga'da 20 günde 150 deprem oldu, 'Yeni fay olabilir' dendi! Büyük Marmara depremini etkiler mi? 

ÇOMÜ DAUM Müdürü Prof. Dr. Tolga Bekler, Çanakkale Biga'da 4 Şubat'tan bu yana meydana gelen 150 deprem ile ilgili konuştu. Bekler, yeni fay olabileceğine dikkat çekti ve Marmara depremini tetikleyip tetiklemeyeceğine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Deprem korkusu yaşamak istemeyenler bu illere taşınsın! Deprem uzmanı Ercan, deprem riski az olan 9 ili açıkladı!

Deprem uzmanları büyük depremin beklendiği Marmara dahil olmak üzere riskli illerle ilgili uyarılarını sık sık dile getirirken, deprem güvenli iller merak konusu oldu. Deprem bilimci Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, deprem güvenli illeri tek tek X sosyal medya hesabından açıkladı. İşte o iller...

İstanbul'da 2030'a kadar büyük bir deprem olma olasılığı yüzde 62!

İstanbul Arel Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Sinan Cansız deprem gerçeğini bir kez daha hatırlatarak, İstanbul depremi ve Kıbrıs adasındaki deprem riskine ilişkin önemli açıklamalar yaptı.

TOKİ'nin Osmaniye'deki deprem konutları tamamlandı!

Depremin yıldönümünde Osmaniye'den TOKİ konutlarına ilişkin tamamlandığına dair açıklama yapıldı. Bu süreçte tamamlanan deprem konutları ise depremzede vatandaşları bekliyor.

Deprem bölgesine ilişkin yeni karar Resmi Gazete'de! Tek tek açıklandı! SON DAKİKA!

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremler sebebiyle afet bölgesi ilan edilen şehirlerde "sanayi alanı" olabilecek yerlerin belirlenmesi ve planlanması ile yerinde inşa edilecek veya güçlendirilecek iş yerlerine ilişkin usul ve esaslar düzenlendi ve Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte ayrıntılar...

Kahramanmaraş depremini bilen deprem uzmanı o ili işaret etti: 7 büyüklüğünde bir deprem beklemiyorum!

Kahramanmaraş depremini bilen Maden teknolojisi ve yer bilimleri uzmanı Serkan İçelli, Yedisu fayı üzerinde 7 büyüklüğünde bir deprem beklemediğini açıkladı. 

Diri fay hattı haritası güncellendi, deprem beklenen iller tek tek açıklandı! Uzmandan 7.4 uyarısı geldi! 

Diri fay hatları ve riskli bölgelere ilişkin araştırmalar yurt genelinde gerçekleşen peş peşe depremlerin ardından hızlandı. Prof. Dr. Okan Tüysüz, katıldığı bir canlı yayında deprem beklenen şehirleri tek tek sıraladı. 

Prof. Dr. Osman Bektaş'tan şok açıklama: Doğu Karadeniz'de 6 ve 7 büyüklüğünde bir deprem olma olasılığı var!

Gümüşhane'de peş peşe meydana gelen depremlere ilişkin değerlendirmelerde bulunan Jeoloji Mühendisi Prof. Dr. Osman Bektaş, Doğu Karadeniz'de deprem tehlikesinin, dünden daha fazla artmış olduğunu ve bölgede 6 ve 7 büyüklüğünde bir deprem olma olasılığına dikkati çekti.

Marmara Denizi'nde 3 dakika arayla 2 deprem! Bakan Yerlikaya'dan son dakika deprem açıklaması!

Marmara Denizi, Gemlik Körfezi'nde 3 dakika arayla 5.1 ve 4.5 büyüklüğünde iki deprem meydana geldi. Depremlere ilişkin açıklama yapan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "Başta AFAD olmak üzere ilgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha tarama çalışmaları için bölgeye sevk edilmiştir" dedi.

Prof. Dr. Naci Görür'den en az 7.4 büyüklüğünde deprem uyarısı! Erzincan ve Karlıova arası ile Tunceli'ye dikkat!

Yer Bilimci ve deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür, sık sık yaptığı deprem uyarılarıyla gündeme geliyor. Türkiye'nin deprem haritasına ilişkin açıklamalarda bulunan ve riskli bölgelerle ilgili de konuşan Naci Görür, "O bölge benim uykularımı kaçırıyor" dedi. 

İstanbul'da beklenen 7 büyüklüğündeki depreme ilişkin deprem uzmanlarından çarpıcı uyarı!

İstanbul'da beklenen depreme ilişkin deprem uzmanlarından çarpıcı açıklamalar peş peşe geldi. Türkiye'nin önde gelen deprem ve afet uzmanları Prof. Dr. Naci Görür, Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu, Prof. Dr. Cenk Yaltırak ve Prof. Dr. Ahmet Ercan İstanbul depremine ilişkin konuştu. 

TİMOSEN Başkanı Sert, 'Deprem enkazı işçileri öldürüyor, yönetmelikler uygulanmıyor'!

Deprem bölgesinde enkaz kaldırma ve inşaat çalışmaları devam ediyor. Bu kapsamda iş kazalarında da çok sayıda artış yaşandı. TİMOSEN Başkanı Ahmet Sert, konuya ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Osmaniye Valisi Yılmaz'dan deprem konutlarının inşaatının yavaş ilerlediği iddialarına ilişkin açıklama!

Osmaniye Valisi Erdinç Yılmaz, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in şehirdeki kalıcı deprem konutlarının inşaatının yavaş ilerlediği iddiaları ile ilgili açıklama yaptı. İşte Osmaniye Valisi Erdinç Yılmaz'ın o açıklamaları...

şili deprem tedbirleri Haberi

şili deprem tedbirleri

Geçmişte yaşadığı acı deneyimlerden ders alan Şili, deprem felaketinin kader olmadığını dünyaya kanıtlamış bir ülke.

Şili, tarih boyunca, 1960'da yaşanan ve 9,5'lik büyüklüğüyle dünyanın ölçülen en büyük depremi olan felaket dâhil çok sayıda şiddetli sarsıntı yaşadı. Fakat, Şili'de artık büyüklüğü 8'in üzerindeki depremlerde bile büyük can kayıpları yaşanmıyor. Deutsche Welle'den Cengiz Özbek'in haberine göre; peki, şu an deprem hazırlığı konusunda dünyaya örnek olarak gösterilen bir ülke konumunda bulunan Şili bu noktaya gelemk için neler yaptı? Şili, bir başka deprem ülkesi olan Türkiye'ye hangi açıdan örnek olabilir?

Şili'nin deprem stratejisinin belirlenmesinde en önemli kuruluş olan Ulusal Sismoloji Merkezi'nin (CSN) başındaki Sergio Barrientos, DW Türkçe'nin bu konudaki sorularını cevaplarken Türkiye'ye önemli mesajlar da aktardı. 

Gitgide sıkılaştırılan deprem yönetmeliği

CSN Direktörü Barrientos, özellikle bina deprem yönetmeliklerinin...