27 / 04 / 2024

Silivri Ortaköy Sezin Öztaş İlkokulu deprem

Silivri Ortaköy Sezin Öztaş İlkokulu deprem

Silivri'de 25 Eylül 2019'da meydana gelen depremde ağır hasar alan Ortaköy Sezin Öztaş İlkokulu yeniden yapılacak. Ortaköy Sezin Öztaş İlkokulu'nun yerine TOKİ 16 derslikli bir okul inşa edecek...

Silivri Selimpaşa, Ortaköy ve Kavaklı 1/5000 ölçekli imar planı askıda!

Silivri ilçesi, Selimpaşa, Ortaköy ve Kavaklı TEM Otoyolu Güneyi'ne ilişkin 1/5000 ölçekli 15.07.2023 tasdik tarihli Revizyon Nazım İmar Planı askıya çıkarıldı.

Oksijen Ortaköy Villaları lansman fiyatlarıyla satışta! Ağustos ayında teslim!

Silivri'de hayata geçirilen Oksijen Ortaköy Villaları'nda satış süreci devam ediyor. Projede yer alan villaların teslimlerinin Ağustos ayında yapılması planlanıyor.

Silivri'de depremde hasar gören ilkokul yeniden yapılacak!

Silivri'de 25 Eylül 2019'da meydana gelen depremde ağır hasar alan Ortaköy Sezin Öztaş İlkokulu yeniden yapılacak. Ortaköy Sezin Öztaş İlkokulu'nun yerine TOKİ 16 derslikli bir okul inşa edecek...

Silivri Ortaköy Mahallesi imar planı askıda!

Silivri İlçesi, Ortaköy Mahallesi, 718 ada, 1 parselin güneydoğusundaki tescil dışı alana ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli nazım ve uygulama imar planı bugün askıya çıkarıldı.

Selimpaşa-Kavaklı-Ortaköy-Tem Güneyi nazım imar planı askıda!

İstanbul Silivri ilçesi Selimpaşa-Kavaklı-Ortaköy-Tem Güneyi Turiz Tesis Alanları imar planı notu değişikliği askıya çıkarıldı...

Silivri Ortaköy Mahallesi'nin meydanı düzenlenecek!

Silivri'de yer alan Ortaköy Mahallesi Halk Toplantısı’nda daha büyük bir cami yapılması ve mevcut caminin yerine meydan düzenleme projesinin hayata geçirilmesi konusunda ortak karar çıktı.

Fenerium, Ortaköy'de dalya diyecek!

Fenerbahçe Spor Kulübü’nün lisanslı ürünlerini Türkiye’nin her köşesindeki taraftarlarına ulaştırmayı amaçlayan sektörünün lider markası Fenerium, çok yakında dalya demeye hazırlanıyor. Fenerium 100. mağazasını Beşiktaş Ortaköy'de açacak. Peki ne zaman?

ADÜAŞ, Beşiktaş Ortaköy'de arsa satıyor!

Ankara Doğal Elektrik Üretim ve Ticaret A.Ş. (ADÜAŞ), Beşiktaş Ortaköy Mahallesi 1382 ada 15 parselde (1/3 hissse) kayıtlı taşınmazını satışa çıkardı. İşte Beşiktaş Ortaköy'deki ADÜAŞ arsasının satış tarihi ve geçici teminat tutarı...

Silivri sahili yıkılıyor mu?

Silivri sahilindeki tatil siteleri taşınacak mı? Silivri Merkez Sahil Bölgesi 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı'nda son durum ne? Silivri sahili yıkılıyor mu? Silivri yazlıkçıları neden tedirgin? İşte Silivri Belediyesi'nden son durum açıklaması...

Beşiktaş Ortaköy'de satış memurluğundan 1.1 milyon TL'ye satılık daire!

İstanbul Sulh Hukuk Mahkemeleri Beşiktaş Ortaköy'de yer alan Arzu Sokak'taki 55 yıllık binada bulunan giriş kattaki daireyi satışa çıkarıyor. İhalesi; 16 Aralık Salı günü yapılacak.

Ortaköy Bestekar Şevki Bey Mahallesi böyle kuruldu!

İstanbul Beşiktaş'ta Ortaköy Mahallesi'nin Bestekar Şevki Bey Sokak olarak anılan bölgesi, 1949 yılında mahalle olarak kurulmak istendi... Peki nasıl? Kaç konut planlandı? Mahalle kurma fikri kimden çıktı? İşte Abdullah Kutalmış Mızrak'ın özel haberi...

1949 yılında Ortaköy sırtlarında yeni bir mahalle kurulacakmış!

1949 yılında Balmumcu Çiftliği civarından başlayarak Ortaköy'e doğru inen sırtlardaki geniş arazinin sahibi, belediye müracaat ederek 192 adet evden meydana gelecek yeni bir mahallenin kurulması için Belediye'ye müracaat etmiş.

1948 yılında Ortaköy'de kagir bir ev 7 bin liraya satılacakmış!

1948 yılında Ortaköy'de 3 katlı, 6 odalı bir ev 171 adet altın parasına, 7 bin liraya satılacakmış. Feneryolu'nda iki dönüm bahçe içinde bir köşk ise 22 bin 500 liraya satılacakmış.

Silivri Ortaköy Sezin Öztaş İlkokulu deprem Haberi

Silivri Ortaköy Sezin Öztaş İlkokulu deprem

25 Eylül 2019 tarihinde Silivri'de yaşanan depremde ağır hasar aldığı tespit edilen Ortaköy Sezin Öztaş İlkokulu'nun yıkılıp yeniden yapılmasına karar verildi.

Silivri Haber Ajansı'nda yer alan habere göre; AK Parti Silivri İlçe Başkanlığı konuya ilişkin açıklama yaptı. Yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

“Mahalle sakinlerimizin talebi ve İlçe Başkanlığımızın takibi neticesinde, Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız tarafından Ortaköy Mahallemize 16 Derslikli İlköğretim Okulu yapımı onaylandı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından yeni yapılacak olan okulumuzun ihale ilanı yapıldı. Bu ay sonunda gerçekleştirilecek olan ihalenin ardından okulumuzun inşaatı hızlı bir şekilde tamamlanarak Ortaköylü çocuklarımızın eğitimine sunulacak. Ortaköy Mahallemize kazandırılan bu değerli yatırım için başta Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Murat Kurum olmak üzere emeği geçen tüm yetkili kurumlara teşekkür ediyoruz.”