20 / 04 / 2024

Silivri'de depremde hasar gören ilkokul yeniden yapılacak!

Silivri'de depremde hasar gören ilkokul yeniden yapılacak!

Silivri'de 25 Eylül 2019'da meydana gelen depremde ağır hasar alan Ortaköy Sezin Öztaş İlkokulu yeniden yapılacak. Ortaköy Sezin Öztaş İlkokulu'nun yerine TOKİ 16 derslikli bir okul inşa edecek...



25 Eylül 2019 tarihinde Silivri'de yaşanan depremde ağır hasar aldığı tespit edilen Ortaköy Sezin Öztaş İlkokulu'nun yıkılıp yeniden yapılmasına karar verildi.

Silivri Haber Ajansı'nda yer alan habere göre; AK Parti Silivri İlçe Başkanlığı konuya ilişkin açıklama yaptı. Yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

“Mahalle sakinlerimizin talebi ve İlçe Başkanlığımızın takibi neticesinde, Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız tarafından Ortaköy Mahallemize 16 Derslikli İlköğretim Okulu yapımı onaylandı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından yeni yapılacak olan okulumuzun ihale ilanı yapıldı. Bu ay sonunda gerçekleştirilecek olan ihalenin ardından okulumuzun inşaatı hızlı bir şekilde tamamlanarak Ortaköylü çocuklarımızın eğitimine sunulacak. Ortaköy Mahallemize kazandırılan bu değerli yatırım için başta Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Murat Kurum olmak üzere emeği geçen tüm yetkili kurumlara teşekkür ediyoruz.”

TOKİ'den Silivri'ye yeni okul müjdesi!

İstanbul'da 8 okul yıkılacak!


Geri Dön