19 / 04 / 2024

Şırnak İdilde hasar gören binalar yıkılacak mı

Şırnak İdilde hasar gören binalar yıkılacak mı

Şırnak’ın İdil ilçesinde teröristlerin tuzakladığı el yapımı patlayıcıların infilak etmesi ve çatışmalar yüzünden tahrip olan yaklaşık 400 binanın yıkım çalışması sürüyor.

Şırnak’ta terör mağduru 43 aile için konut kuraları çekildi!

Şırnak’ta çekilen kura ile terör mağduru 43 aile yeni konutlarına kavuştu. Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ahmet Şahin, sokağa çıkma yasağı sürecinde terör olayları sebebiyle konutları yıkılan, hasar görenler için TOKİ tarafından inşa edilen evlerin kura çekimini yaptıklarını dile getirdi. 

Şırnak'ta iki yılda yeni bir kent kuruldu!

Şırnak'ta 2015 ve 2016 yıllarında tetöristlerin yaptığı operasyonlar sonrasında ağır hasar görüp yıkılan konutların yerine yeni bir kent kuruldu. 

Şırnak'ın yeniden inşası için 3 milyar lira!

Şırnak'ta terörün oluşturduğu hasarı ortadan kaldırmak için çalışmalar başlatıldı. Bölgenin yeniden inşası için 3 milyar lira harcandı.

Şırnak'ta terörden hasar gören konutlar yenileniyor!

Şırnak’ta terör örgütünce tuzaklanan patlayıcılar yüzünden hasar gören binaların yerine yapılan 6 bin 500 konuttan 5 bin 730’u tamamlanma aşamasına geldi. 

TOKİ Şırnak'ta 1.268 yeni konut inşa edecek!

Şırnak'ta terör saldırıları nedeniyle evleri ağır hasar gören vatandaşlar için TOKİ tarafından bin 268 konut yapılacak.

Şırnak'ta 6 bin konut yapılacak!

Bakan İsmet Yılmaz, Şırnak tablosunu anlattı: “Cizre ve Silopi’de, hasar bedeli 30 bin TL’nin altında olan 16 bin kişiye paraları ödendi. Toplum yararına çalışma kapsamında Şırnak’ta bin, Cizre’de 2 bin, Silopi’de bin 200, İdil’de 750 kişi istihdam edildi.”

Şırnak'taki binalar neden yıkılıyor?

İHD Şırnak Şubesi Başkanı Emirhan Uysal, ''Taşeron firma işçileri demirin fazla olduğunu tespit ettikleri binalara ön cepheden bakanlık mühendislerinin göreceği şekilde hasar veriyorlar. Böylece kontrole gelen mühendis yıkım kararı veriyor”dedi.

Şırnak'taki 14 camiye yıkım kararı!

Şırnak’a gönderilen hasar tespit ekibinin hazırladığı rapor, Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde terör nedeniyle camilerde yaşanan tahribatı ortaya koydu. Bölgedeki 14 cami için yıkım kararı verildi.

Şırnak İdil'de hasar gören 400 bina yıkılacak!

Şırnak’ın İdil ilçesinde teröristlerin tuzakladığı el yapımı patlayıcıların infilak etmesi ve çatışmalar yüzünden tahrip olan yaklaşık 400 binanın yıkım çalışması sürüyor.

Şırnak İdil'de hasar gören 600 ev yıkılıyor!

ŞIRNAK’ın İdil İlçesi’nde 16 Şubat tarihinde başlayan ve 31 Mart tarihinde kısmi olarak kaldırılan sokağa çıkma yasağı kapsamında PKK’lı teröristlere yönelik düzenlenen operasyonlarda hasar gören 600 evin yıkımına başlandı.

Şırnak İdil'de hasar tespiti ne zaman yapılacak?

Şırnak’ın İdil ilçesinde, PKK’lı teröristleri etkisiz hale getirmek için başlatılan ve 43 gün süren operasyonların ardından evleri harabeye dönen vatandaşlar hasar tespiti yapılmadığı için evlerini onaramadıklarını söyledi.

Cizre’de hasar tespit çalışmaları tamamlandı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ekipleri, Şırnak’ın Cizre ilçesinde terör örgütüne yönelik yürütülen operasyonların sona ermesinin ardından iki haftada hasar tespit çalışmalarını tamamladı. Cizre’de konut ve işyerinden oluşan 20 bin 161 yapı incelendi.

Sur ve Silopi'de evi hasar gören ailelere kira desteği verilecek!

Diyarbakır’ın Sur ve Şırnak’ın Silopi ilçesinde evi hasar görenlere 600-700 TL kira desteği yapılacak. Aile ve Sosyal Yardım Bakanlığı’nın 1.000 TL’yi bulan yemek, barınma desteği ayrıca devam ediyor.

Şırnak İdilde hasar gören binalar yıkılacak mı Haberi

Şırnak İdilde hasar gören binalar yıkılacak mı

Şiddetli çatışmalar yaşanan İdil’de, ağır hasar gördüğü tespit edilen yaklaşık 400 binanın yıkımı için çalışmalar sürüyor. Yaklaşık 20 iş makinasının çalıştığı ilçede, yıkım işlemleri yoğun güvenlik önlemleri altında...