26 / 04 / 2024

Şırnak taşınacak mı

Şırnak taşınacak mı

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Hakkari ile Şırnak şehir merkezlerinin Yüksekova ile Cizre'ye kaydırılacağını açıklamıştı. Hakkari'de bulunan çok sayıda sivil toplum örgütü bir araya gelerek 8 maddede, 'Hakkari'nin neden taşınmaması gerektiğini' sıraladı.

Gençler müjde: Türkiye Taşkömürü Kurumu 2 bin işçi alınacak! TTK illeri peş peşe açıkladı!

Türkiye Taşkömürü Kurumu'nda çalışmak isteyenlerin beklediği haber sonunda geldi. TTK ekim ayında 3 il için toplam 2 bin işçi alımı yapacağını ilan etti.

Deprem bölgesinde bu yıl emlak vergisi alınacak mı?

Türkiye'de 6 Şubat'ta meydana gelen depremde evleri yıkılan ya da ağır hasar alan hak sahipleri emlak vergisi alınıp alınmayacağını sorguluyor. Peki, Deprem bölgesinde bu yıl emlak vergisi alınacak mı? İşte detaylar...

Şırnak'ta TOKİ tarafından yapılan konutlar ve dağıtımları TBMM'de!

Şırnak'ta TOKİ tarafından yapılan konutlara ve bunların vatandaşlara dağıtımı TBMM gündemine taşındı.

Şırnak’ta terör mağduru 43 aile için konut kuraları çekildi!

Şırnak’ta çekilen kura ile terör mağduru 43 aile yeni konutlarına kavuştu. Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ahmet Şahin, sokağa çıkma yasağı sürecinde terör olayları sebebiyle konutları yıkılan, hasar görenler için TOKİ tarafından inşa edilen evlerin kura çekimini yaptıklarını dile getirdi. 

Boğaziçi Üniversitesi taşınacak mı?

GP Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, Boğaziçi Üniversitesi ile ilişkin karara “Hikâyenin sonunda Boğaziçi taşınacak mı, asıl amaç nedir?” sorusunu sordu. 

Şırnak'ta konut satışları yüzde 29,3 yükseldi!

Şırnak'ta konut satışları 2020'de bir önceki yıla göre yüzde 29,3 yükseldi. Şırnak'ı, yüzde 27,8 ile Gümüşhane, yüzde 25,8 ile Tekirdağ izledi.

Şırnak'ta inşaatta dengesini kaybederek düşen işçi yaşamını yitirdi!

Şırnak'ta beton dökümü sırasında pompanın yan yatması sonucu dengesini yitiren işçi, vefat etti.

Şırnak'ta ipotekli tarla sayısı TBMM gündeminde!

2002-2018 yılları arasında Şırnak ilindeki tarım arazilerine, üretimin artırılmasına yönelik teşviklere ve ipotekli tarla sayısı meclis gündemine taşındı. CHP'li Çelebi konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Hümeyra Yeniköy’e taşınacak!

Ünlü sanatçı Hümeyra, Yeniköy’de Boğaz manzaralı, 3 oda+1 salon bir eve taşınmaya karar verdi. Yaz aylarını Bodrum-Gümüşlük’te geçiren sanatçı, İstanbul’a eylül ayında dönüp yeni evine taşınacak.

Şırnak'ta terör mağdurlarının konut inşaatı tam gaz!

3 yıl önce Şırnak'ta teröristlerin saldırıları sonucu evleri yıkılan vatandaşları için inşa edilen 5 bin 716 konuttan 3 bin 746'sı tamamlandı. Ayrıca, 304 konutun anahtarı sahiplerine teslim edildi. 

Hükümet harekete geçti: 6 ilde 2 bin aile taşınacak!

Son dönemde yaşanan felaketler hükümeti harekete geçirdi. Trabzon, Samsun, Ordu, Rize, Giresun ve Artvin' i kapsayan "Karadeniz Bölgesi İklim Değişikliği Eylem Planı” ile sene sonuna kadar aciliyeti olan binalardan 2 bin aile taşınacak.

Samsun'da dere yatağındaki 300 ev taşınacak!

Trabzon, Samsun, Ordu, Rize, Giresun ve Artvin illerini kapsayan 15 maddelik ‘Karadeniz Bölgesi İklim Değişikliği Eylem Planı kapsamında Samsun'da dere yatağında bulunan 300 ev taşınacak.

Şırnak'ta terör mağdurlarının evleri teslim edilmeye başlandı!

Şırnak'ta Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca yapılan 5 bin 716 konuttan bin 423'ünün inşaatı tamamlandı. İlde terör saldırısı yüzünden evleri yıkılan veya kullanılmayacak halde olan kişilerin konutları teslim edilmeye başlandı.

Şırnak taşınacak mı Haberi

Şırnak taşınacak mı

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Hakkari ile Şırnak şehir merkezlerinin Yüksekova ile Cizre'ye kaydırılacağını açıklamıştı. Hakkari'de bulunan Esnaf ve Sanatkarlar Odası, İnsan Hakları Derneği, Mazlumder, KAMER gibi çok sayıda sivil toplum örgütü bir araya gelerek 8 maddede, 'Hakkari'nin neden taşınmaması gerektiğini' sıraladı.


Hakkari'deki sivil toplum örgütleri adına Tahir Taş tarafından kaleme alınan bildiride il merkezinin Yüksekova'ya taşınmasına karşı şu ifadeler yer aldı:

1- Hakkari ilimiz, binlerce yıl çeşitli medeniyetlere ev sahipliği yapan kadim bir kenttir. Hakkari coğrafyası güneyde Musul, kuzeyde Van Gölü’ne kadar olan bölgeyi kapsamaktaydı. Bu coğrafyanın bir kısmı Türkiye de Van’a ve Şırnak illeri, İran da Garbı, Azerbaycan’da ve Irak’ta Duhok illeri sınırları içinde kalmış.

2- Çok değerli evliya ve bilim adamlarının yetiştiği topraklardır.

3- Hakkari halkı dayanışma karakterine sahiptir. Yaşam tarzında toplumsal...