25 / 04 / 2024

Sisdağı Yaylası imar barışı

Sisdağı Yaylası imar barışı

Trabzon ile Giresun sınırında yer alan Sisdağı Yaylası'nda kaçak yapıda oturan tüm vatandaşlar İmar Barışı'ndan yararlanmak istiyor.

Trabzon Sisdağı Yaylası'ndaki 10 kaçak yapı yıkıldı!

Trabzon ilinin Şalpazarı ilçesinde yer alan yaylalardaki 10 kaçak yapı yıkıldı. Yıkım ekipleri Sisdağı Yaylası'nda 2, Pazaryeri mevkisinde 3, Hanyanı mevkisinde de 5 olmak üzere 10 kaçak yapıyı yıktı...

Sisdağı Yaylası'ndaki herkes imar barışına başvurdu!

Trabzon ile Giresun sınırında yer alan Sisdağı Yaylası'nda kaçak yapıda oturan tüm vatandaşlar İmar Barışı'ndan yararlanmak istiyor.

Sisdağı Yaylası'ndaki kaçak yapılar yıkılıyor!

Trabzon ve Giresun'un ortak olarak kullandığı Sisdağı Yaylası'nda kaçak olan 11 ev yıkıldı. Doğu Karadeniz'in yaylalarında evi olan vatandaşlar tedirgin oldu...

Ordu Perşembe Yaylası imara mı açılıyor?

Ordu'nun Aybastı ilçesindeki Perşembe Yaylası'nın turizm açısından canlanması planlanıyor. Aybastı Belediye Başkanı Gündoğar, yaylada imar çalışmalarının devam ettiğini açıkladı.

Feslikan Yaylası'nda imar sorunu çözülüyor!

Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Feslikan Yaylası'nın yıllardır süren imar sorununda sona yaklaşıldığını açıkladı.

TOKİ Ayder Yaylası'nı imara açtı!

Rize Çamlıhemşin'deki Ayder Yaylası imar açıldı. TOKİ tarafından bölgede kentsel dönüşüm ve gelişim projesi ihalesi dün gerçekleşti.

Ayder Yaylası'nın doğal yapısı imar planı nedeniyle mi bozuldu?

Doğu Karadeniz Bölgesi'nin gözde turizm merkezleri arasında yer alan Ayder Yaylası'nın, geçen 17 yılda hazırlanamayan imar planı nedeniyle doğal yapısı bozuldu. Çevreciler duruma tepkili.

Yaner Kaya: Çambaşı Yaylası'nda inşaat ruhsatı verilmiyor!

Kabadüz Belediye Başkanı Yener Kaya, Çambaşı Yaylası’nda imar dışında kalan alanlara inşaat ruhsatı verilmediğini söyledi. Kaya,” Yayla da imar geçen bölge belli. Parsellenmiş vatandaşın tapusu verilmiş." dedi.

Delmece Yaylası Tabiat Parkı imar planı kesinlik kazandı!

Yalova Çınarcık ilçesine bağlı Teşvikiye Beldesi Delmece Yaylası Tabiat Parkı 1/5000 ölçekli nazım imar planı ve 1/1000 ölçekli uygulama imar planı onaylanarak kesinlik kazandı.

Yalova Delmece Yaylası Tabiat Parkı imar planı askıda!

Bakanlığın 7 Ağustos 2014'te onayladığı Yalova Çınarcık İlçesi Teşvikiye Beldesi Delmece Yaylası Tabiat Parkı 1/5000 Ölçekli Nazım ve 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı dün askıya çıkarıldı.

Delmece Yaylası Tabiat Parkı imar planı onaylandı!

Yalova Çınarcık İlçesine bağlı Teşvikiye Beldesi sınırları içerisinde bulunan Delmece Yaylası Tabiat Parkı 1/5000 Ölçekli Nazım ve 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı bakanlık tarafıdnan onaylandı.

Feslikan Yaylası'nda 1.809 kişi tapularına kavuşacak!

Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Feslikan Yaylası'nın 30 yıllık imar problemini çözecek olan imar uygulaması çalışmasını tamamladıklarını söyledi. Böcek; 1.809 kişinin tapularına kavuşacağı müjdesini verdi...

İnegöl'deki Oylat Kaplıcaları yeniden imar ediliyor!

İnegöl’ün en önemli turistik değeri olan Oylat Kaplıcaları’nın yerli ve yabancı turistler tarafından daha fazla ilgi görmesini sağlamak amacıyla çalışmalara başlayan İnegöl Belediyesi, Oylat’ı yeniden ‘imar’ ediyor...

Sisdağı Yaylası imar barışı Haberi

Sisdağı Yaylası imar barışı

Türkiye genelinde getirilen 'İmar Barışı' uygulamasından faydalanmak isteyen kaçak yapı sahipleri başvurularına devam ediyor. Birgün gazetesinde yer alan habere göre, Doğu Karadeniz'de başvuru yapan vatadanşların sayısı 183 bini aştı. Trabzon ile Giresun sınırındaki, çarpık yapılaşma sebebiyle neredeyse yer kalmayan ve doğal güzelliği yok olan Sisdağı Yaylası'nda da, 1070 kaçak yapının sahiplerinin tamamı, imar affından yararlanmak için başvuru yaptı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Rize'deki Ayder Yaylası için "Ayder'i kirlettik, rezil ettik" çıkışı ile gündeme gelen Doğu Karadeniz yaylalarındaki kaçak yapılar için İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da "Hiç kimse kusura bakmasın, kaçak yapılar yıkılacak" diye konuşmuştu. Bu açıklamalardan sonra Trabzon, Rize, Giresun ve Gümüşhane illerinin valilikleri yapı yoğunluğu artan ve doğal güzellikleri bozulan yaylalar için harekete geçti.

İlk etapta Trabzon'da 1750, Giresun'da 1700,...