26 / 04 / 2024

Yaner Kaya: Çambaşı Yaylası'nda inşaat ruhsatı verilmiyor!

Yaner Kaya: Çambaşı Yaylası'nda inşaat ruhsatı verilmiyor!

Kabadüz Belediye Başkanı Yener Kaya, Çambaşı Yaylası’nda imar dışında kalan alanlara inşaat ruhsatı verilmediğini söyledi. Kaya,” Yayla da imar geçen bölge belli. Parsellenmiş vatandaşın tapusu verilmiş." dedi.



Kabadüz Belediye Başkanı  Yener Kaya, Çambaşı Yaylası’nda imar dışında kalan alanlara inşaat ruhsatı verilmediğini söyledi. İmar geçmiş alan ile mera alanının karıştırıldığını kaydeden Kaya,” Yayla da imar geçen bölge belli. Parsellenmiş vatandaşın tapusu verilmiş.Bu alanlara inşaat yapmakta sakınca yok.Ama mera alanlarına inşaat ruhsatı verilmemektedir”dedi.

Çambaşı Yayla Merkezinin ve yakın çevresindeki obaların bir kısmından 1998 yılında imar uygulaması geçtiğine dikkat çeken Başkan Kaya ,”İmar uygulaması geçen bölgelerde belediyeden alınan izinlerle inşaat yapılmaktadır. Vatandaşlarımız bir konuyu karıştırıyor, “Çambaşı Merkezi’nde inşaat yapılıyor neden obalarda yapılmıyor “diye. Obaların büyük bölümü mera veya ormana ait. Orman ve Tarım bu alanlara yapılaşmaya kesinlikle izin vermemektedir.Belediye olarak bizde mera ve ormana ait obalarda inşaat izni vermiyoruz”şeklinde konuştu.

Çambaşı Yaylası ve Turnalık’ta yeni imar uygulaması yapılması için çalışmalar yaptıklarını kaydeden Başkan Kaya,” Çambaşı Yaylası’nda daha önce yapılan imar uygulamasın devamı niteliğinde olan bir imar uygulaması yapacağız. İmar uygulaması yapılacak alan orman ve mera alanlarının dışındaki sahadır. Uygulama yapılacak yerler 1998 yılında tapusu verilen hisseli alanlardır” ifadelerini kullandı.

 


Mir Kuzey


Geri Dön