16 / 04 / 2024

Şişecam Düzcam T Buluşmaları konukları

Şişecam Düzcam T Buluşmaları konukları

Bir hafta arayla iki farklı etkinliğe ev sahipliği yapacak olan Şişecam Düzcam T Buluşmaları’nın ilk konuğu Danimarka merkezli 3XN Architecture’ın kurucusu Mimar Kim Herforth Nielsen oldu. 

'Türkiyem için üzgünüm' diyen Prof. Dr. Ahmet Ercan: 'Ülkenin tümü dar gelirliye dönüştü'

Jeofizik yüksek mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda 'Türkiyem için üzgünüm' diyerek, ülkenin tümünün dar gelirliye dönüştüğünü söyledi. İşte Ahmet Ercan'ın o paylaşımı...

Kentsel dönüşümde yol haritası belli oldu! İstanbul'da her 5 yapıdan 1'i dönüştürülmüş olacak!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının yol haritası kapsamında her yıl 350 bine yakın yeni yapının inşa edilmesi, 5 sene içerisinde de 1.5 milyon riskli bağımsız bölümün tamamının güvenli hale getirilmesi planlanıyor. Böylelikle İstanbul'da 5 yapıdan 1'i dönüştürülmüş olacak

Boş ofislerin, konuta dönüştürülebilmesi için belediye meclisine yetki!

Atıl durumdaki boş ofisler konuta dönüştürülecek. Bu kapsamda toplam konut oranı en fazla yüzde 50 olabilecek şekilde konuta dönüştürülebilmesi için belediye meclislerince karar alınabilmesi imkanı getirildi.

İstanbul'da 300 bine yakın iş yerinin acil dönüştürülmesi gerekiyor!

İstanbul’daki çarpık kentleşme ve ticari işletmelerin bulunduğu bölgelerin depreme dayanıksız durumda olması, konutların yanı sıra ticari gayrimenkullerin de bir an önce dönüştürülmesi gerçeğini de ortaya koyuyor.

Türk mobilya aksesuarı firması Hindistan yatırımları için düğmeye bastı!

Türkiye'nin önde gelen mobilya aksesuar üreticileri arasında yer alan Samet, yurt dışındaki ilk üretim tesisini Hindistan'da kurmak için düğmeye bastı.

Evini dönüştürene çifte destek müjdesi geldi! Hem kira ve faiz desteği verilecek!

Kentsel dönüşüm kapsamında yapılan düzenlemeyle evini dönüştürene hem kira hem de faiz desteği verilecek. İşte milyonlarca kişiyi ilgilendiren o düzenleme...

Türkiye'de 1 milyon 421 bin 340 konut ve iş yeri dönüşüyor!

TBMM Deprem Araştırma Komisyonu Başkanı, AK Parti Sakarya Milletvekili Recep Uncuoğlu yaptığı açıklamada, Türkiye'de 1 milyon 421 bin 340 konut ve iş yerinin dönüştüğünü söyledi.

Başkurt Otelcilik Turizm Emlak Müşavirliği Geri Dönüştürülebilir Ürünler San.Ve Tic.Limited Şirketi kuruldu!

Başkurt Otelcilik Turizm Emlak Müşavirliği Geri Dönüştürülebilir Ürünler San.Ve Tic.Limited Şirketi bugün Beyoğlu'nda 250 bin TL sermaye bedeli ile İsmail Başkurt tarafından kuruldu.

Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi!

Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu.

Madnasa Türkbükü ve Madnasa Zirve için düğmeye basıldı!

AB Grup Holding, Bodrum Türkbükü'nde Madnasa Türkbükü ve Madnasa Zirve projeleri için düğmeye bastı. Türkbükü'nde hayata geçirilen iki projenin de bu sene tamamlanması planlanıyor...

Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun ile Emlak Vergisi Kanununda Değişiklik!

Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun ile Emlâk Vergisi Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu.

Kaleiçi'ndeki 200 yıllık tarihi konak butik otele dönüştü!

Kaleiçi'nde yaşayan mahalle muhtarı Ali Kahraman, geçmişi 200 yıl öncesine uzanan konağı satın alıp orijinal dokusunun zarar görmeden butik otele dönüştürdü. Kahraman, muhtarlık hizmetine devam ettiği yapıyı, gelecek kuşaklara miras bırakabilmek için özenle koruyor.

Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun'da değişiklik!

Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun'da Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu.

Şişecam Düzcam T Buluşmaları konukları Haberi

Şişecam Düzcam T Buluşmaları konukları

Yenilikçi ürünleriyle yapı sektörüne ivme kazandıran Şişecam Düzcam, “Mimarinin Şeffaf Yüzü” sloganıyla düzenlediği mimarlık etkinliği “T Buluşmaları”nı bu yıl ilk defa online ve global olarak yaptı. Bugüne kadar 4 defa hayata geçirilen ve bu sene iki ayrı etkinliği kapsayacak olan “T Buluşmaları” serisinin ilki T05, 17 Haziran Çarşamba günü Danimarka merkezli 3XN Architecture’ın kurucusu Mimar Kim Herforth Nielsen’ı konuk aldı.

Moderatörlüğünü mimar Bilge Kobaş’ın yaptığı etkinlik mimarlar, tasarımcılar ve yapı sektörü profesyonellerini bir araya getirdi. T05’in konuk konuşmacısı Mimar Kim Herforth Nielsen, T Buluşmaları için hazırladığı sunumunda mimariye bakış açısını ve hayata geçirdiği projeleriyle ilgili deneyimlerini dile getirdi.

Konuşmasına İngiltere eski Başbakanı Winston Churchill’in “Önce binalara şekil veririz, sonra kendimize” sözüne atıfta bulunarak başlayan Kim Herforth Nielsen dijital tasarım, davranışsal tasarım...